CANLI BLOG | İmamoğlu: HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

CANLI BLOG | İmamoğlu: HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK Hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası kararı verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çağrısının ardından vatandaşlar Saraçhane'de konuşma yaptı. İmamoğlu ile ilgili karar, sonrasında yaşananlar canlı blogda.

23:30

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saraçhane'de bulunan İBB Başkanlık Binası'na geldi. Davutoğlu'nu, bina önünde İmamoğlu karşıladı.

23:00
Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na verilen cezanın ardından İstanbul'a geldi

22:38
ABD'den açıklama
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklaması:
''İfade özgürlüğünü kısıtlamayı amaçlayan hakaret yasalarına dayanılarak, bugün iki yıl yedi ay hapis cezasına çarptırılmasından derin bir rahatsızlık ve hayal kırıklığı duyuyoruz.''

22:10

Baba - Oğul Arınç'tan karara tepki
Bülent Arınç:
Mahkemeden çıkan mahkûmiyet kararı Türk yargısı adına utanç verici ve umut kırıcıdır.

Mücahit Arınç
Bir politikacının millet iradesinin tecelli etmesi sonucu edinmiş olduğu makam ancak yine milletin sandıkta vereceği karar sonucu kendisinden alınabilir.

Baba - Oğul Arınç'tan karara tepkiBaba - Oğul Arınç'tan karara tepki

22:04
İmamoğlu'ndan Saraçhane'ye davet

21:00
 Hukukçuların yorumu

Ceza Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Ersan Şen
Sayın İmamoğlu kaldığı yerden devam edecek. İstinaf yolu var, temyiz yolu var. Bunlar bu ülkenin kanayan yaralarıdır. Ben bugün beraat bekliyordum

Ceza Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Adem Sözüer 
süreç sonunda kendisine 'ahmak' kelimesi kullanıldı. Bir kişi onu suçlarsa o da aynı kelimeyle karşılık verirse bu eleştiri hakkıdır. Bu süreçte ise bu durumu kötüye kullanalım siyasi yasak getirelim dediler. 

Avukat Dr. Rezan Epözdemir:

Normal koşullarda 6 ayda İstinaf ve Yargıtay süreci yetişmez. İstinaf Mahkemesi bu kararı kaldırabilir, beraat ya da adli para ceza verebilir. Sonrasında Yargıtay da kararı bozabilir.

20:30

Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç:
"Henüz kesinleşmiş bir karar olmadığı açık, bütün milletvekillerimiz de, Grup Başkanvekillerimiz de Anayasa, Anayasa 138. maddeyi biliyorlar. Burada siyasi değerlendirme yaptı arkadaşlar." dedi.

20:23:
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu:
"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın durumundan ayrı bir meseledir"

20:20
HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç
Oluç: Halk iradesi çiğnenmiştir

20:15

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu
Halk egemenliği rafa kaldırılmıştır. 
Ama bu karar yargıda vesayetin devam ettiğinin bir delili olarak demokrasi ve hukuk tarihimize geçecektir. Kararın mağdur etmeye çalıştığı insanların ne olacağı önümüzdeki süreç içerisinde de görülecektir." diye konuştu.

20:12
CHP Grup Başkanvekili Özel
Elbette ne boyun eğeceğiz ne boyun eğdireceğiz ne tehdit edeceğiz. Ama CHP olarak her zeminde mücadele edeceğiz. 

20: 10

AKP'li Tunç: Bağımsız ve tarafsız yargıya müdahale söz konusu olamaz

AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmesine ilişkin olarak, "İstinaf ve temyiz yolu açık olan bir karar üzerinden fırtına kopararak mağduriyet algısı oluşturmanın kimseye faydası yoktur. Türkiye Cumhuriyeti bir Hukuk Devleti’dir, bağımsız ve tarafsız yargıya müdahale söz konusu olamaz" dedi.

20:00 

AKP'li Bülent Turan'dan 'İmamoğlu' açıklaması 

Yerel mahkemenin verdiği bir karar; İstinaf ve Yargıtay boyutu olacak.

19:47
Abdullah Gül'den İmamoğlu kararına tepki

19:40
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu:
Millet iradesine ipotek konulamaz Sayın Erdoğan bunu en iyi sen bilirsin 

19:09

İmamoğlu tekrar kürsüde

"Evinize, Saraçhane'ye hoş geldiniz. İstanbul sizin, 16 milyon İstanbullunun. Hangi çılgın, millete ait sürecin önüne set koyabilirmiş? Hangi çılgın zincir vurabilirmiş? Hiç kimse vuramaz! Bu akşam biriz, birlikteyiz. Yarın, daha fazla birlikte olacağız. Birlik ve beraberliğimizin güzel bir anını bu akşam başlatıyoruz, yarın çok daha büyüyecek. Genel Başkanlarımız bir arada olacak yarın, hep birlikte olacağız." 
Biz hayatımızda aklımıza gelmeyecek şeyleri yaşıyoruz Genel Başkanımız bizimle beraber duygularını paylaştı. Genel Başkanım Kılıçdaroğlu beni aradı. Yarın 6'lı masanını liderleri ile birlikte İstanbulluların evinde bir arada olacağız. Zamanını sizinle paylaşacağım. Bu dava, Türkiye'de düştüğü durumun özetidir. 
Ezan okunurken kalbi temiz insanlarımızın duaları kabul olur. Bugün utanç duyduğumuz bu anı, bu ortamı bize yaşatan bu yargı sürecinin kötü kararını yaşayıp sizleri buraya davet etmeyi elbette istemezdim. Bu dertleşmeyi sizin kararınızın yok sayıldığı bir ortamın bu şekilde bir alışkanlık haline geldiği anda gerçekten bu ülkeyi yaşatmaz hale getirmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürmüş olurduk. O yüzden sizi buraya davet ettim. Bu mahkeme, bu dava Türkiye'de adaletin kalmadığını ispatı. Bu dava, ülkeye adalet ve demokrasi gibi en ulvi değerleri getirmek istemeyen insanların yönettiği bir davadır. Hatta, devlet biziz; millet biziz, her şeyin sahibi biziz diyen insanların aymaz, utanmaz bir biçimde süreci etki altına alıp karar verdikleri bir davadır. Keşke bu dava bir hukuk davası olsaydı. Adalet önünde bir yargılanma süreci olsaydı. Bu dava, var olan düzende bozuk düzen diyebileceğimiz bir düzenin davasıdır. Aldıkları her karar, kendi çıkarları için... Milletimizin yaşadığı zorluklar, yoksullaşması, eğitimden adalete birçok sorunun üstünü kapatmak için ortaya koydukları çirkin bir irade sürecinin sonucudur. Çocuklarımızın gelecekle ilgili umudunun kalmadığı bir ortamda, ortada sudan sebeplerle uydurma gerekçelerle dava üreterek hukuku da zedeleyerek hepimizi yaralayan bir süreçtir bugün yaşadığımız dava. Bu bozuk düzeni kuran, bu bozuk düzen sahibi olan o bir avuç insan artık mertçe, dürüstçe, cesurca mücadele etmeyi bırakmışlardır. Kendi düzenlerini korumak için alavere dalavereye başvurarak akla gelmeyen işleri yürürlüğe koyan insanların sürecidir. Bu bozuk düzen, 31 Mart gecesi AA üzerinden o verileri kapatıp, seçimi elimizden almaya cesaret ettikleri gün başlamıştır.

19:06
Demirtaş'tan karara tepki

19:05

AP'den sert tepki
Avrupa Birliği'nin yasama organı Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor:

Türkiye'de adalet çok vahim durumda, iğrenç şekilde siyasi amaçlar için kullanılıyor.

19:02

Akşener: Korkunun ecele faydası yoktur.
Yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat.
Dünün korkakları nasıl kaçarak gittilerse, bugünün korkakları da kaçarak gidecek.
Yarın 6 genel başkan olarak burada olacağız, bu haksızlığın karşısında duracağız.

19:00

İmamoğlu konuşma yapıyor

18:37

Akşener'den İmamoğlu tweeti

Dava sonuçlanmadan önce Ankara’dan yola çıkarak İmamoğlu’na destek için Saraçhane’ye giden Akşener, kararın açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından İmamoğlu ile çekilmiş fotoğrafını paylaşarak, “Kul kurar, kader gülermiş…” ifadelerini yazdı.

18:40

Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

Hukukun nasıl katledildiğini...
Bir kişinin iradesine teslim edilen devletin nasıl çürüdüğünü... 
Adaletin nasıl çürüdüğünü...
İntikam duygusunun nereye taşındığını net görüyorsunuz...
Biz sonuna kadar adaleti savunacağız.

18:30

Borsa düştü

İmamoğlu'na verilen ceza: Borsa İstanbul günü yüzde 3,6 düşüşle kapattı

Ekrem İmamoğlu'nun çağrısına tüm Türkiye'den destek gelirken İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar siyasi yasağı da içeriyor.

17:54 Karar açıklandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada karar açıklandı. İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi, siyasi yasak getiren 53 madde uygulandı.  İmamoğlu’nun siyasi yasaklı hale gelmesi için verilen kararın kesinleşmesi gerekiyor. 

16:00 Siyasetçiler Saraçhane'ye geliyor

Ekrem İmamoğlu'nun Saraçhane'de buluşalım çağrısının ardından İYİ Parti, Memleket Partisi, Sol Parti, DEVA Partisi, Türkiye Değişim Partisi, Gelecek Partisi, Türkiye İşçi Partisi sendikalar ve sivil toplum kuruluşları desteklerini açıkladı. İstanbul'un dört bir yanından yurttaşlar Saraçhane'ye akın ediyor.

"CANLI BLOG | İmamoğlu: HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK" haberi, 14 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 15 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Son Dakika kategorisi altında bulunan CANLI BLOG | İmamoğlu: HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CANLI BLOG | İmamoğlu: HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  2. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  3. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  4. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  5. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  6. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  7. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  8. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  9. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  10. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  11. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  12. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  13. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  14. 14:08 İmamoğlu’ndan ‘torpil’ konuşması: "Akrabam yönetici olduğum yerde kapıdan giremez"
  15. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  16. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  17. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  18. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  19. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  20. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
Haberleri