İmamoğlu: İBB Başkanı karşınızda duruyor

İmamoğlu: İBB Başkanı karşınızda duruyor

İmamoğlu: İBB Başkanı karşınızda duruyor Ekrem İmamoğlu canlı yayında FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.İsmail Küçükkaya’nın ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu?’ sorusuna “İsmail Bey, karşınızda duruyor diye yanıt verdi.'İBB...

Ekrem İmamoğlu canlı yayında FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.İsmail Küçükkaya’nın ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu?’ sorusuna “İsmail Bey, karşınızda duruyor diye yanıt verdi.

'İBB BAŞKANI KARŞINIZDA DURUYOR'

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, yeni bir açıklama yaparak kazandığını yineledi.

Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı, işte İmamoğlu'nun açıklamalarından önemli satırbaşları:

Saat 08:15 sularında açıklama yapan İmamoğlu, İsmail Küçükkaya’nın ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu?’ sorusuna “İsmail Bey, karşınızda duruyor. Bizim verilerimize göre aramızdaki fark 26 bin 558. Ayrıca YSK’nin verilerinin 99.64’ü girilmiş. Ona göre de 27 bin 371 fark var” diye yanıt verdi.

İmamoğlu, Küçükkaya’nın “AK Parti iptal için adımlar atabilirmiş” yönündeki ifadesi üzerine de “İnşallah toplumumuzun kafasını karışacak, bir başka kutsal kurumumuzu daha lekeleyecek bir adım atmazlar. AA sonuç açıklamıyor ama sürekli tweet atıyor” dedi.

SAAT 07:15 28 BİN OYLA ÖNDEYİM

Binali Yıldırım’ın afişlerinin asılmasına tepki gösteren İmamoğlu, ‘Bu manipülasyona, şu anda yetkisiz olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi dahil olmuştur. Bunları asan emekçilerin hiçbir kabahati yok. İBB, emekçilerin emeklerini ziyan etmiştir, Dünya bizi izliyor, bu süreci kötü yönettiler’ dedi. İmamoğlu, kendi sayımlarına göre Yıldırım ile arasında 28 bin oy fark bulunduğunu ifade etti.

Kendisinin yarışı önde götürdüğünü belirten İmamoğlu, şöyle devam etti:

Yüksek Seçim Kurulu’nun sayılarına göre de 27 bin 417 fark var. Dolayısıyla YSK da bizim oylarımızı teyit etmek üzeredir. Bunu gözlemliyoruz. Yaptığımız simülasyona çok yakın, neredeyse aynı oya erişecek YSK

Bu verileri paylaşmaya başladığım an itibarıyla söylemiştim, yine söylüyorum. Bu kentin çocukları, anneleri ve halkı adına söylüyorum. Ben tebrik ederdim kendisini. Tebrik etmeyi iyi bilirim, ama tebrik edilmeyi de hâlâ bekliyorum

Son olarak İBB’nin muhtelif yerlerde astığı afişlerde sayın Binali Yıldırım’ın ismi ve fotoğrafları yer almaktadır. Ben kendilerini buradan uyarıyorum, sürece müdahale etmelerini öneriyorum. Ben olsam böyle bir sürece asla izin vermezdim.

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu “Ne yazık ki daha önceki seçimlerde yaşadığımız gibi tek kaynaklı giriş nedeniyle seçim yasakları başlamadan önce enteresan girişler yayınlandı. Bu bizi çok üzdü. 1.5 saat sonra da YSK’dan uyarı yapılması şaşırtıcı. Uyarılar karşılık görmedi. Biz İstanbul’la ilgili saat 22.00’ye kadar kesine yakın sonuçları oluşturabileceğimizi tahmin etmiştik. Süreci dikkatle takip ediyoruz. Kendi sistemizdeki sayı yükseliyor. Saat 20:30 itibariyle, kendi sistemizdeki verilere göre sandıkların 27,6’sı açıldı. Şu anda oyum yüzde 53,2. Rakibiminki de 44,1.” dedi. Anadolu Ajansı verilerini hatırlatan İmamoğlu “YSK’yı, Anadolu Ajansı’nı şeffaf ve hassas olmaya davet ediyorum. Verilerini kontrol etmelerine, toplumu doğru bilgilendirmeye davet ediyorum” diye konuştu.

SAAT 21:00 OY ORANIM YÜZDE 52,42

İmamoğlu, 20.30’dan yaptığı açıklamanın ardından yarım saat sonra tekrar kameralar karşısına geçerek, “Beni yetiştiren İstatiktik öğretmenlerime ve hocalarıma teşekkür ediyorum. İyi bir talebe olduğumu olduğumu biliyordum o zamanlar ama şimdi de sıkı bir şekilde arkadaşlarımla çalışıyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim. Az önce verdiğim veri ile kıyasını yapabilirsiniz. Son verimiz yüzde 36 buçuk açılan sandık oranı. Bizim kendi veri tabanımızda. Ve yüzde 52.42 Ekrem İmamoğlu oyu. Yüzde 44. 84'te rakibimizin oyu. Dolayısıyla yüzde 36.5'te gelinen nokta bu. Dediğim gibi dengeli bir şekilde devam ediyor. Şuan saat daha 21.00. Diğer tarafta ise şuan itibariyle fark 2.3'e kadar düşmüş durumda. Bu ise yüzde 84.2'si açılmış . Açıkcası benim açıklamamdan sonra veri hızı biraz yavaşlamış durumda. Ve bu süreci şöyle tanımlayabilirim. 49.91 rakibimizin oyu televizyonlara göre. 47.54'te benim oy oranım gözüküyor. Görünen yüzde 16 civarında açılmamış sandık var. Ama şurada şunu belirtmek istiyorum. Dediğim gibi burada bir ne yazık ki bir manipülasyon süreci söz konusu.” diye konuştu.

YSK VE ANADOLU AJANSI’NI AHLAKLI BİR DURUŞA DAVET EDİYORUM”

Yüzde 16 civarında henüz açılmamış gözüken sandık olduğunu vurgulayan İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Burada bir gerçekten bir manipülasyon süreci söz konusu tekrar. YSK’daki yetkilileri göreve çağırıyorum. Süreci denetlesinler. Türkiye’nin çok değerli bir yerel seçimini yerine getiriyoruz. İstanbul verilerini denetlesinler ve yine devletin kurumu Anadolu Ajansı ki veri tabanının AA olduğu söyleniyor. Onları da hassasiyete, göreve ve ahlaklı bir duruşa davet ediyorum. Tekrar söylüyorum, devletin kurumu olan hepimizin cebindeki paralarla vergilerle maaşını alan halkımıza doğru bilgileri aktarma zorunluluğu, mecburiyeti olan Anadolu ajansı’nı da ahlaklı doğru veri vermeye, süreci manipüle etmemeye tekrar tekrar davet ediyorum. Özellikle şunu söyleyeyim. Bu süreçte görev alan arkadaşlarım, sandık görevlileri, hukuk sorumluları, hukukçular ve bilişim sorumluları, ilçe örgütleri yöneticileri, ilçe başkanları, bölge sorumlularu, milletvekilleri lütfen bulunduğunuz yeri terk etmeyin. Yerini terk eden süreci yanlış değerlendiriyor anlamına gelir. Ve son olarak şunu söylemek istiyorum. Devletin kurumları, YSK’yı, AA’yı ilgiye, alakaya ve ahlaklı bir süreç yönetimine davet ederken, herkesin gözünün içine baka baka şunu söylüyorum. Hak yemedim, yemem. Ama hakkımı da yedirtmem. Bu kadar net. Ben, bu süreci böyle yönetmeye devam edeceğim. İçeride aldığım verilerde, süreç değişimlerini ve dönüşümlerini siz kıymetli basın mensuplarına en iyi şekilde süreci aktarın diye de size bilgi vermeye devam edeceğim. Umuyorum, beni çeken bunca kameranın bağlı olduğu kurumlar, göstermekten imtina etmezler. O imtina eden kurumları da buradan uyarmak zorundayım.”

SAAT 22:00: YÜZDE 5,25 PUAN ÖNDEYİM

İmamoğlu saat 22:00’da yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Uzun bir süre bekledim. Uyarılardan sonra ne yazık ki televizyonlardaki veri girişi durmuş durumda. Daha önce yüzde 0,5 oranında giriş yapılıyordu.

O hızlı İstanbul’u tamamlayabileceklerdi. Ben vatandaşlarımızız bilgilendirmek zorundayım. Yüzde 92’leri bulduktan sonra işleri daha da zorlaşacak. YSK ve AA’yı göreve davet ediyorum. Milli bir sorumluluktur hata yapmayınız. Şuan itibarıyla verilerimizi giriyoruz. Şuan yüzde 60’a ulaştık sandıklar 18460 aramızdaki fark yüzde 5,25’tir.”

SAAT 23:30: İMAMOĞLU: MANİPÜLASYON SÜRÜYOR

Saat 22:30’da yeniden kameralar karşısına geçen Ekrem İmamoğlu “Süreç tamamlanmadan (Binali Yıldırım’ın açıklaması) kazandık demesini ayıplıyorum. Bu da manipülasyonun bir parçası. Ben tebrik etmeyi de bilirim.” dedi.

SAAT 00:10: KAZANDIĞIMI BİLİYORUM

İmamoğlu saat 00:10’da yeniden kameralar karşısına geçti ve şu açıklamayı yaptı; “Bir yerden haber mi bekliyorsunuz anlamış değilim. Mesuliyetiniz Türkiye'ye duyurmaktır. Bu bir demokrasi sürecidir. Türkiye'nin demokrasi için sorumluluk andıdır. Lütfen sorumluluğunuzu yerine getirin. Bu parti meselesi değildir. Bu Türkiye'nin demokrasi meselesidir. Bu toplumun vicdan duygusu Türkiye'nin 145 yıllık demokrasi mücadelesinde bu duygulara cevap veremez ezilirsiniz. Sizleri uyarıyorum. Bu şehrin çocuklarına cevap veremezsiniz.”

“Asla ve asla göreviniz bitene kadar ne kadar sürecekse. İster saatler ister günler olsun. Bu sorumluluğu üstlenen herkes Türkiye demokrasi tarihi adına çok önemli bir vazife üstlenilmiş olacak. Demokrasinin kahramanı olacaklar. Ben de açık ve net söylüyorum. Kazandığımızı biliyorum. Benim siyasi duruşum benim özellikle devlet adamlığından anladığım şey bana bunu açıklamama müsaade etmkiyor. Günün sonunda neticelerin netleşmesini bekliyorum. Ben yine de size elimindeki verileri açıklıyorum. 40 dakikadır AA'nın suskunluğu benim nezdimde Anadolu Ajansı'nı itibarsız hale getirmiştir. 50.36 biziz rakip 46.70'tir.”

SAAT 00:30: ÇOCUKLARINIZIN YÜZÜNE BAKAMAZSINIZ

İmamoğlu saat 00:30’da yaptığı 6’ncı açıklamada ise “AA tam 1 saattir veri girmiyor. Yarın çocuklarınızın yüzüne bakamazsınız. Ne yapmak istiyorsunuz? Talimat mı bekliyorsunuz? Lütfen AA vazifesini yerine getirsin. Toplumun vicdanına adaletine hesap veremezsiniz. Bu şehrin 16 milyon insanına, çocuklarının geleceğine hesap veremezsiniz. Kazandığımı biliyorum ama bu benim devlet adamlığıma yakışmadığı için henüz açıklama yapmıyorum. Lütfen gereğini yapın” dedi.

SAAT 02:20 FARK ARTIK KAPANMAZ

Ekrem İmamoğlu saat 02:25’de yaptığı 8’nci açıklamasınra şunları söyledi: “Girilmeyen 100 sandık vardır. 1 sandıkta 300 civarı oy vardır. Şu anda yüzde 85 civarında geçerli oy hesabı vardır. Girilen 30 bin 86 sandıkta aramızdaki fark 29 bin 408 dir biz öndeyiz.”

SAAT 04:35… ’27 BİN 919 OYLA ÖNDEYİM’ DEDİ!

Seçimleri Binali Yıldırım’ın önünde getirdiği neredeyse kesinleşen İmamoğlu saatler 04:35’i gösterdiğinde 9’ncu kez kameralar karşısına geçti. İmamoğlu “Ben 4 milyon 167 bin 752 oy aldım. Rakibim 4 milyon 139 bin 833 oy aldı. Girişi yapılmayan 7 sandık kaldı. 27 bin 919 oy farkla öndeyim” dedi.

"İmamoğlu: İBB Başkanı karşınızda duruyor" haberi, 01 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan İmamoğlu: İBB Başkanı karşınızda duruyor haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu: İBB Başkanı karşınızda duruyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
    2. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
    3. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
    4. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
    5. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
    6. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
    7. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
    8. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
    9. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
    10. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
    11. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
    12. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
    13. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
    14. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
    15. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
    16. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
    17. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
    18. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
    19. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
    20. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
    Haberleri