İmamoğlu: İstanbul Havalimanındaki mağdur kalan vatandaşlar için aradık, yardım teklif ettik ancak 'Size ihtiy

İmamoğlu: İstanbul Havalimanındaki mağdur kalan vatandaşlar için aradık, yardım teklif ettik ancak 'Size ihtiy

İmamoğlu: İstanbul Havalimanındaki mağdur ka... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki karın son durumuna ilişkin olarak AKOM'da açıklama yapıyor.

 

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle: 

"İBB olarak sorumlu olduğumuz alanlarda 12 saat içinde bire bir burada da takip ederek, sahada da takip ederek büyük bir ekiple, valilikle sıklıkla kurduğumuz irtibatlarda hangi noktada irtibat varsa, kendi yetki alanımızla ilgili 12 saatte akışkanlığı sağladığımızı duyurmak isterim. Bu başarılı bir zaman dilimidir. 

İnsanların araçlarını bırakması halinde bile evlerine erişebilmesi noktasında, kesintisiz metrobüs hatlarını çalıştırdık. Metrobüs güzergahında 33 iş makinemiz sürekli çalıştı. Vatandaşlarımızı gidecekleri yere eriştirmek konusunda çaba gösterdi. O bölgedeki ilçe belediyelerini bizzat aradım. 2004'te 16 saat araçta mahsur kalmış biriyim, neyin nerede ihtiyaç olduğunu biliyorum. Metrobüs hattını sabaha kadar devam ettirdik. 

Köylerimizle ilgili çalışmalara yoğunlaştık. 

Bu sabah Sayın Valimizle Hadımköy-TEM gişelerinde yığın halinde bekleyen TIR'lara yönelik çözüm arayışlarımız sürüyor. 

İstanbul'u sorunsuz bir noktaya taşıdık bugün itibarıyla. Bütün sorunları aştık. Kar süreçlerinde 20 milyon insanın -16 diyoruz lakin mültecisiyle, öğrencileriyle, konuklarıyla 20- sorunsuz bir süreç yaşamasını beklemek hayalcilik olur. Elbette mağdur ettiğimiz, yolda değil 5 saat 1 saat bile beklettiğimiz vatandaşlara söyleyeceğimiz tek şey var, özür dileriz. Ama bu bir doğal afet sürecidir. Kimsenin burnunun bile kanamaması sevindiricidir. İddiayla söylüyorum ki günün sonunda, hızlı ve kaliteli bir çalışma yapılmıştır. Dilini bozmayan ve kurumları ayrıştırmayan, burada bulunduğu gibi omuz omuza hissetmeye çalıştığımız bir süreç yönetilmiştir. Büyük oranda insanlarımızın hızla normal hayata döndükleri bir süreç oldu. 

Karla ilgili bir öngörü önümüzde yok, bir miktar yağış ihtimali var önümüzdeki günlerde. Makul yağışların karın erime süreçleriyle ilgili de iyi olabileceği ifade ediliyor. Dünyanın iklimle mücadele ettiği bir ortamda kuraklığın konuşulduğu bir noktada bu kar yağışının barajlara etkili bir biçimde yansıyacağını, doluluk oranının yüzde 70'lere oturacağını ifade etmek isterim.

 

“MAĞDUR KALAN VATANDAŞLARIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUM”

“1500’e yakın evsiz vatandaşımızı konuk etmeyi başardık, mevcutta da hala misafirimiz olan 650’ye yakın vatandaşımız misafirimiz. Kar süreçlerinde neredeyse 20 milyonluk bir kentin sorunsuz bi süreç yaşamasını, 0 sorun yaşamasını beklemek hayalcilik olur. Yine mağdur vatandaş varsa özür diliyorum, bu bir doğal afettir. Yine de bir vatandaşımızın burnunun kanamaması sevindiricidir. Dilini bozmayan ve kurumları ayrıştırmayan bir süreç yönetilmiştir. Ayrıca şu an itibarıyla karla ilgili bir öngörü önümüzde yok, bir miktar yağış ihtimalı önümüzdeki günlerde gözükmekte. Dünyanın iklimle mücadele ettiği ortamda, kuraklığın konuşulduğu noktada, kar yağışının barajlarımıza da etkili şekilde yansıyacağını yüzde 55 lerde olan baraj doluluk oranlarının yüzde 70’lere yükselme ihtimali sevindiricidir. Bundan sonra da dayanışmayı sürdürebileceğimiz ortamları diliyorum.”

İMAMOĞLU RESTORANINDAKİ GÖRÜNTÜLERİ İLE İLGİLİ KONUŞTU

İmamoğlu’nun dünkü lokantada çekilen görüntüsüyle ilgili sorulan soruya şu şekilde yanıt verdi:

“Önce şunu söyleyeyim, benim yoğun bir gündemde çalışırken böyle bir yemeğe gitmemin bu kadar gündeme taşıtılması ve bu süreçle ilgili manipülasyonu şaşkınlıkla takip ettim. Bir büyükelçi ve Türkiye’nin en yoğun ilişkide bulunduğu temsilciyle yenilen bir yemekten bahsediyoruz. Kaldı ki bu yemek daha önce İBB’yi ziyaret etmiş, resmi görüşme yapılmış ve akabinde böyle bir buluşmayı tasarlamış bir belediye başkanıydım. 20-25 gün önce netleşmiştik. Gizli bir yemek değil bu, kamuya açık bir alan her tarafı cam, pencere. Benim 23 yıldır müşterisi olduğum bir mekan. Neticede şeffaf bir yemekti, bu kara rağmen Büyükelçi Ankara’dan İstanbul’a gelmişti, bir vakit ayırıp bu resmi buluşmayı eşlerimizle beraber yaptık. Sohbet ettik, ülkeyi konuştuk. Bir belediye başkanının dünyanın bu tarz ülkelerinin büyükelçileriyle kuracağı ilişki gereği ve sorumluluğudur. İlk defa dış ilişkilerle temas halinde olan bir belediye yönetimi var, sürecin sonraki kısmı beni çok ilgilendiriyor.”

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

” Devletin imkanları kullanılarak bir mobese görüntülerinin böylesi bir magazinsel sürecin parçası yapılacak şekilde servis edilmesinin karşısında takipçisi olacağım. Bu çok önemli bir meseledir, kişisel de bir meseledir. Vali Yerlikaya ile bunu paylaştım. Kamera sistemleri bir suçlunun tespiti için kullanılır, bizde takip ediyoruz ama hiçbir arkadaşım servis edemez. Genel başkanımız da dile getirdi birtakım takip iddialarını, ama mobese gibi hususlar ne için kullanılacağı belli olan hususlardır. Bu sürecin bir parçası yapılarak servis ediliyor birileri bunu kullanıyor. Bunu yapan kim, talimatı veren kim ise önemini şu an bir insan gözlerime bakarak anlayabilir. Mevcut konunun önüne geçmemesi adına bu kadar konuşmak istiyorum.”

“YARDIM TEKLİF ETTİK ‘SİZE İHTİYACIMIZ YOK’ DENİLDİ”

“Bu kadar  milyonlar harcanıp bir pisti bertaraf etmenin anlamı neydi? Ben üçüncü havalimanının nereye yapılması gerektiğini tartışacak değilim. Önerimiz şuydu; Tamam havalimanı yapıldı ama sözleşme gereği yapılması gereken pistler, terminaller de var. Biz dedik ki ‘Aynı işletme işletsin, Atatürk Havalimanı yaşasın. Uzmanlar gelsin tartışsın doğru bir taraf verilsin.’ İstanbul Havalimanı sadece 4 milyon liralık heba edilmiş bir alan değil ki, o havalanı orda var diye metro, marmaray, elli tane 5 yıldızlı otel yapıldı. Oteller yüzde 3-5-10 doluluk oranı var otellerde. Biz hala yeni havalimanı için milyarlarca para harcıyoruz. Orda insanlar mağdur kaldı ama biz kayıtsız kalmadık. Aradık, yardım teklif ettik ancak ‘Size ihtiyacımız yok’ cevabı alındı. ”

"İmamoğlu: İstanbul Havalimanındaki mağdur kalan vatandaşlar için aradık, yardım teklif ettik ancak." haberi, 26 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 26 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan İmamoğlu: İstanbul Havalimanındaki mağdur kalan vatandaşlar için aradık, yardım teklif ettik ancak.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu: İstanbul Havalimanındaki mağdur kalan vatandaşlar için aradık, yardım teklif ettik ancak.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:31 Balıkesir'de Mahzen-31 Operasyonuyla 8 Şüpheli Yakalandı!
  2. 13:20 İsrail Ordusunun Batı Şeria'ya Baskını
  3. 13:16 Balıkesir'in Büyüleyici Köyleri: Doğanın ve Tarihin İç İçe Geçtiği Bir Tatil Deneyimi
  4. 13:13 Savaşın Masum Kurbanı: Gazze'de Bir Anne, Bir Bebek ve Yürek Burkan Dram
  5. 13:10 Netflix Türkiye'nin kararı şaşırttı: Ferzan Özpetek'in filmi neden yayınlanmadı?
  6. 13:09 Elektrikli Araçlar: Sektördeki Yükseliş ve Rekabetin Getirdiği Heyecan
  7. 13:08 Tasarruf çabaları boşa mı gidiyor? Kamuda kiralık araçlara ödenen rakamlar dudak uçuklattı
  8. 13:06 Doğal Şifa Deposu: Sarımsak ve Limon Kürüyle Sağlıklı Yaşam!
  9. 13:03 Türkiye ve Irak Arasında İmzalanan 26 Anlaşma: Bağdat Ziyaretinin Önemli Sonuçları
  10. 13:00 ABD'de Ölü Bulunan Yağmur Taktaş, Son Yolculuğuna Uğurlandı
  11. 12:57 Tahinin Sağlıkta Yeni Kahramanı: Canan Karatay'ın Önerisiyle Keşfedilen Mucizevi Faydaları!
  12. 12:54 Sosyal Medyada Altın ve Parayla Dolu Oda Görüntüleri: "Oturduğum Yerde Haftalık Kazancım"
  13. 12:53 Bu Nadir Ürünün Fiyatı Rekor Kırdı: Tazesi 1500 Lira, Kurutulmuşu 10 Bin Liraya Satılıyor!
  14. 12:52 Evde Sirke Kullanarak Pirinci Karıncalardan Temizlemenin Kolay Yolu!
  15. 12:48 Bulaşık Makinenizin Ferah Kokması İçin Pratik Çözüm
  16. 12:42 Inter Milano Derbisinde Milan'ı Mağlup Ederek Serie A Şampiyonluğunu İlan Etti
  17. 12:41 Beklenen açıklama geldi! Restoran boykotuna ve fahiş fiyatlara ceza yolda mı?
  18. 12:40 Euro 2024'te Türk hakemler görev başında: İşte kadroda yer alan o isimler!
  19. 12:35 Borcunu Ödemeyen Şahıs Mezarı Başında Provokatif Eylemde Bulundu
  20. 12:34 Altın Sahipleri Dikkat! Uzmanlardan Korkutan Uyarı: O Seviyeye Hazır Olun!
Yerel Gündem Haberleri