İmamoğlu: İBB'nin gücüyle bölgedeki üretici birliklerini ve kooperatifleri destekleyeceğiz

İmamoğlu: İBB'nin gücüyle bölgedeki üretici birliklerini ve kooperatifleri destekleyeceğiz

İmamoğlu: İBB'nin gücüyle bölgedeki üretici ... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece'nin Güzelce Köyü'nde düzenlenen hasat şenliğine katıldı. Biçerdövere binip, buğday biçen İmamoğlu...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece'nin Güzelce Köyü'nde düzenlenen hasat şenliğine katıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece'nin Güzelce Köyü'nde düzenlenen hasat şenliğine katıldı.

Biçerdövere binip, buğday biçen İmamoğlu, ''İstanbul, tarımıyla da bereketli. Umarım İstanbul'un her köyü, farklı ürünleriyle öne çıkar. Çocuklarımızın, gençlerimizin tarımın kıymetini öğrendiği bir İstanbul olur'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece'nin Güzelce Köyü'nde düzenlenen hasat şenliğine katıldı.

İmamoğlu'na, şenlikte, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün eşlik etti. Biçerdövere binen İmamoğlu, ilk ürün buğday hasatını araç üzerinden izledi. Köylülerin yoğun ilgisiyle karşılaşan ve onlarla hatıra fotoğrafı çektiren İmamoğlu, şöyle konuştu:

''Tarım, İstanbul'da ve tüm Türkiye'de öncelikli konumuz. Tarımın gelişmesi ve tarım alanlarının korunması, korunan alanların da düzenli bir tarım üretimine kavuşması, bizim gerçekten çok kıymetli bir işimiz olacak. İstanbul gerçekten bereketli. Özellikle tarımıyla da bereketli. Bunun öne çıkması lazım. Bugün, Büyükçekmece'de hasata, 'Merhaba' dedik. Tarımla uğraşan çiftçi dostlarımızın bu güzel ve bereketli gününe eşlik ettik. Umarım İstanbul'un her köyü, farklı ürünleriyle öne çıkar. Çocuklarımızın, gençlerimizin tarımın kıymetini öğrendiği bir İstanbul olur. Hep beraber organize edeceğiz. Bol bereketli tarım günleri diyoruz İstanbul'da'' dedi.

EKREM İMAMOĞLU TARIM BÖLGELERİNİ KORUYACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Seçim öncesi vaatlerini yineleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu“Biz üreticiyi, tüketiciyi, doğayı ve esnafı gözeterek çözümlerimizi hayata geçireceğiz. Son çeyrek yüzyılda uygulanan yanlış politikalarla İstanbul'un dünyada çok az şehirde görülen büyük bir sorunu ortaya çıktı. Bu devasa şehir kendi yakın çevresinden, kendi kırsalından beslenemiyor. Biz bu gidişatı tersine çevireceğiz. İstanbul yakın çevresi olan Trakya ve Marmara Bölgesi için Bölgesel Ölçekte Tarımsal Koruma ve Üretim Planı hazırlayacağız.

İstanbul çevresinde yapılan tarımsal üretimi verimli hale getirip, artıracağız. Tarıma elverişli topraklarımızı kesinlikle koruyacağız. İBB'nin gücüyle bölgedeki üretici birliklerini ve kooperatifleri destekleyeceğiz.

Böylelikle esnafı, pazarı, manavı, kooperatifleri ve belediyeyi kapsayan Üreticiden Tüketiciye Gıda Zinciri oluşturacağız. ” demişti.

“KENT GIDA KONSEYİNİ KURACAĞIZ”

“Aynı zamanda Kent Gıda Konseyi'ni kuracağız. Özellikle yoksul kesimlerin sağlıklı gıdaya ulaşmasına yönelik politikalar uygulayacağız. İstanbullu ne yediğini bilecek. Yediklerim beni kanser mi ediyor' şüphesini aklına getirmeyecek.

Kent Gıda Konseyi afet durumları için gıda stoklarının oluşmasını sağlayacak ve israfı engelleyecek. Bunların yanı sıra, Halk Süt, Kent Lokantaları gibi projelerimizle İstanbullunun ucuz ve güvenli gıdaya erişimini sağlayacağız.

Halk-Süt'ü ihtiyacı olan bölgelerde çocuklarımıza ücretsiz dağıtacağız. Etin sofralarımıza güvenli, sağlıklı ve ucuz gelmesi için öncelikle Türkiye'de Tarımsal Alt Bölgeler belirleyeceğiz. Buralardan temin edilen hayvansal ürünlerin işlenmesi, denetlenmesi, paketlenmesi, korunması ve pazarlanması için Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri kuracağız. Yani hem sebze, meyve, et ve süt sürdürebilir şekilde ucuzlayacak. Hem de tüm bu projeler doğrultusunda açılacak tesislerle istihdam sağlayacağız.

"İmamoğlu: İBB'nin gücüyle bölgedeki üretici birliklerini ve kooperatifleri destekleyeceğiz" haberi, 06 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İmamoğlu: İBB'nin gücüyle bölgedeki üretici birliklerini ve kooperatifleri destekleyeceğiz haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu: İBB'nin gücüyle bölgedeki üretici birliklerini ve kooperatifleri destekleyeceğiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
    2. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
    3. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
    4. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
    5. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
    6. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
    7. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
    8. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
    9. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
    10. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
    11. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
    12. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
    13. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
    14. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
    15. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
    16. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
    17. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
    18. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
    19. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
    20. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
    Politika Haberleri