İmamoğlu, İstanbullulara seçim vaatlerini açıkladı

İmamoğlu, İstanbullulara seçim vaatlerini açıkladı

İmamoğlu, İstanbullulara seçim vaatlerini aç... CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim vaatlerini açıkladı.Cumhuriyet Halk Partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İstanbul Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:İstanbul’da...

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim vaatlerini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İstanbul Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

İstanbul’da Yoksullukla Mücadele Çözümlerimizi paylaşacağımız basın toplantımıza hepiniz hoş geldiniz.

İstanbul için büyük hedeflerimiz var. Yepyeni bir başlangıç yapacak ve İstanbul'un kronik sorunlarını tek tek çözeceğiz.

Ama her şeyden önce, bütün sorunların kesiştiği, her sorunun altında yatan o büyük beladan kurtulmak, İstanbul'u açlık - yoksulluk - işsizlik sarmalından çıkarmak zorundayız. İstanbullu İstanbul’da yaşamak için bugün ağır bedeller ödemek zorunda bırakılıyor. Bu durumu çözmek zorundayız.

Komşusu açken tok yatmayı kendisine yakıştıramayan, bunu insanlığına, inancına, vicdanına sığdıramayan, çok güzel bir kültürümüz var bizim.

Böyle bir kültüre rağmen, İstanbul'u yönetenlerin açlık ve yoksulluk karşısında sergilediği umursamazlık kabul edilemez. Ben buna itiraz ediyorum!

Ve her sabah açlığa, yoksulluğa, işsizliğe uyanan onbinlerce İstanbullunun derdine çözüm bulmayı, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak öncelikli görevim, sorumluluğum, borcum kabul ediyorum.

Sizlere söz veriyorum. İstanbul'da insanca bir yaşam için gerekli gıdaya, temel sağlık hizmetlerine, okula, kreşe erişemeyen hiç kimse kalmayacak.

İstanbul’un imkanlarını tüm İstanbulluların hakça ve adaletli bir şekilde paylaşmasını sağlayacağız.

Kimsenin bize gelmesini beklemeyeceğiz, biz ihtiyacı olanın ayağına gideceğiz!

Bu muhteşem şehrin açlık, yoksulluk, işsizlik sorunlarını, bugün detaylarını paylaşacağım Yoksullukla Mücadele Programı'yla çözeceğiz.

Yoksullukla Mücadele Programı; 

Kısa vadede açlık ve yoksulluğa acil müdahaleyi...

Orta vadede, sosyal politikaları arttırarak yaygınlaştırmayı ve işsizliği azaltmayı…

Uzun vadede ise yoksulluk yaratan mekanizmaları ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Açlık ve yoksulluğa acil olarak müdahale edeceğiz. Bir yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Paketleriyle dar gelirli hemşerilerimizin yaşamlarını kolaylaştırırken, bir yandan da hayat pahalılığı ile mücadele edeceğiz.

Geçen günlerde yaptığım sunumda söylemiştim. İstanbul’da pahalı yaşamı ucuzlatmak için formülümüz ‘4+1’di. Bugün sizlere işte o, (+1 )’lik kısmı daha detaylı olarak aktaracağım.

Üstüne basa basa tekrar etmek istiyorum: 

Göreve gelir gelmez, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal yardımlara harcadığı parayı 3 katına çıkaracağız. İstanbulluları 4 farklı destek paketinden yararlandıracağız:

Sofra Destek Paketi

Geçim Destek Paketi

Eğitim Destek Paketi ve

Evlilik Destek Paketi.

Birincisi çok hayati…

Sofra Destek Paketi sayesinde İstanbul’da hiç kimse yatağa aç girmeyecek. Açlık sınırının altındaki aileler ekmeğe, süte ve damacana suya para ödemeyecek; bu temel gıdaları dert etmeyecek.

Hiç geliri olmayan ya da açlık sınırı altında gelirle yaşamaya mahkum edilen her aile Halk-Ekmek ve Halk-Süt satış noktalarından ihtiyacına göre ücretsiz ekmek, süt alabilecek. Ücretsiz damacana suyu alacak.

Hani bazıları, "kimin parasını kime veriyorsun" diye celalleniyor ya! Onlara ve “bütçesini nerede bunun?” diyenlere söyleyeyim:

Tek tek çalıştık. Sofra Destek Paketi'nin yıllık maliyeti yaklaşık 52,5 milyon Türk Lirasıdır. Bu paranın, İstanbul Büyükşehir Belediye bütçesi içerisindeki payı yalnızca binde 2'dir. İBB Bütçesinin binde 2'sini alacağım ve açlık sınırının altındaki ailelere vereceğim.

Bunun neresini anlamıyorsunuz? Bundan niye rahatsız oluyorsunuz?

Kimsenin babasının parasını dağıtmıyorum. Sosyal adaleti sağlamak için İstanbullunun parasını, İstanbul’un yoksuluna dağıtıyorum!

2nci ve en önemli desteklerden biri olan Geçim Destek Paketiyle, İstanbul’da geçim sıkıntısı olan her aileye 200 liradan 2020 liraya kadar aylık destek sağlayacağız.

Hiç bir geliri olmayan, asgari ücretle geçinmeye mahkum edilen veya İstanbul koşullarında geçinemeyen yoksul aileler bu destekten faydalanacak.

Bunun için ailelerin bir yere başvurmasına da gerek olmayacak. İstanbul genelinde İhtiyaç Araştırması yapacağız. Bu aileleri biz tespit edeceğiz. Ardından, kuracağımız Mahalle Çözüm Merkezlerindeki sosyal hizmet uzmanları tarafından süreci takip edeceğiz.

Aile Geçim Desteği:

Bu destek Gelir Desteği, Çocuk/Öğrenci Desteği ve Yaşlı/Hasta/Engelli Desteği olarak üçe ayrılıyor. Her bir desteği birbirinden ayrı olarak hesaplıyoruz. Desteklerin miktarı toplandığında ihtiyaç sahibi ailenin alacağı Aile Geçim Desteği miktarına ulaşılıyor.

Yani Gelir Desteği ile, eve giren para ve evin ihtiyacına göre asgari ücrete kadar ailelere destek olacağız.

Kayırmacılık yok! Adaletsizlik yok! Kimse görmeden; veren el, alan eli bilmeden bu yardımları yapacağız. Ve Aile Geçim Desteğini, geçim yükünü omuzlarında taşıyan kadınlara ödeyeceğiz.

3. olarak Eğitim Destek Paketiyle özellikle gelir seviyesi düşük ailelere katkı sağlayarak, bu ailelerin çocuklarının okurken sağlıklı ve nitelikli bir şekilde beslenmelerini ve temel ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlayacağız.

Önce, 10 pilot ilçede uygulama acilen başlatılacak, sonrasında tüm İstanbul’da yaygınlaştırılacak.

İlköğretim düzeyinde okuyan öğrencilere kumanya desteğinde bulunulacak. İhtiyaç duyulan diğer bölgelerde Halk-Süt ücretsiz dağıtılacak.

Hiçbir anne-baba çocuğunu okula gönderirken, aç mı açıkta mı kalacak dert etmeyecek.

Öğretim yılı başında ihtiyacı olan 500.000 öğrencinin kırtasiye ve üniforma ihtiyaçları Belediyemizce karşılanacak.

Bu temel destek paketleri ile birlikte, şu kriz günlerinde yuva kurmaya aday gençlerimizin de yanında olmak istedik. Biliyorum, gençler bugünlerde evlenebilmek için türlü sıkıntılar içine giriyorlar.

Evlilik Destek Paketiyle yeni evlenecek, geliri yoksulluk sınırı altındaki çiftlere 2.000 TL düğün hediyesi vereceğiz.

Kuracağımız Beyaz Eşya - Mobilya Çarşısı’ndan uygun fiyata eşya sağlayacak, taşınma masraflarını karşılayacağız.

İBB sosyal tesislerinde haftanın 1 akşamı çiftlerimizin düğününü ücretsiz hep birlikte yapacağız.

"Kimin parasını kime veriyorsun" diye soranlara söylüyorum, bilsinler. Evlilik Destek Paketinin yıllık maliyeti yaklaşık 40,5 milyon Türk Lirasıdır. Bu paranın İstanbul Büyükşehir Belediye bütçesi içerisindeki payı da binde 2'dir.

Ben, işte bu parayı yoksulluk sınırı altında gelire sahip yeni evli çiftlere vereceğim. Hatta onların düğünlerini elimizden geldiğince Belediyenin sosyal tesislerinde ücretsiz yapacağız.

Yine soruyorum : Bunun neresini anlamıyorsunuz? Bundan niye rahatsız oluyorsunuz?

Kısa vadede açlık ve yoksulluğa dair acil müdahale kapsamında 4 destek paketinin yanı sıra, hayat pahalılığıyla mücadele programını da derhal uygulamaya koyacağız. Daha önce açıklamıştım yine kısaca burada da değinmek isterim.

Hayat pahalılığıyla mücadele çerçevesinde 4 temel hedefimiz var:

Vatandaşın ucuz ve sağlıklı gıdaya erişimini sağlayacağız.

Ulaşım indirimleri sağlayacağız.

Eğitime katkı sunacağız.

Suda indirim yapacağız.

Vatandaşın ucuz ve sağlıklı gıdaya erişimini seçime beş kala, sınırlı sayıda çadırlar kurarak sağlayamazsınız. İnsanları meydanlarda, kuyruğa dizerek afişe edemezsiniz.

Tanzim satış nasıl yapılır, bizim tarihimizde var. Baksınlar. Üretimden tüketime kadar doğru bir organizasyon kurmanız gerekir. Biz bu işe ciddiyetle yaklaşım, evlerde tencerenin daha rahat kaynamasını sağlayacağız.

Bugün yaşadığımız gıda krizi aslen bir üretim krizidir.

Bu nedenle, ilişki kuracağımız Tarımsal Alt Bölgelerde, öncelikle, sürekli zarar ettiği ve finansal kıskaç altında varlığını kaybettiği için üretimden çekilmek zorunda kalan çiftçiyi koruyacağız.

İstanbul, daha da büyük bir kriz içerisinde. Kendi yakın çevresinden, bölgelerinden beslenemiyor. Böylelikle gıda fiyatlarını kontol edemiyor.

Öncelikle İstanbul çevresi, Trakya ve Marmara Bölgesi için Bölgesel Ölçekte Tarımsal Koruma ve Üretim Planı hazırlanarak, İstanbul ve çevresinde yapılan tarımsal üretimi verimli hale getirip, artıracağız. Tarım topraklarımızı kesinlikle koruyacağız.

Tüm bölgenin gıda geleceği açısından güvenliğine ve kurtuluşuna öncülük edeceğiz.

Bölgedeki üretici birliklerini ve kooperatifleri destekleyeceğiz. Böylelikle içerisine esnafı, pazarı, manavı, kooperatifleri ve belediyeyi koyan Üreticiden Tüketiciye Gıda Zinciri oluşturacağız.

Alıcı ile satıcı arasında belediyenin organizasyonu ile akıllı kontrat yapılacak. Bu kontratlar, üzerinde oynama yapılması mümkün olmayan blockchain teknolojisinin kullanıldığı bir platform üzerinde gerçekleştirilecek.

En temeli de şu ki; üretici ve tüketici arasında bir bağ kurulacağı için kim, neyi ne kadar üreteceğini bilecek. Talebe göre çeşitli ürünlerin desteklenmesi sağlanacak.

İstanbul çeperlerinde 150’yi aşkın kırsal nitelikli mahallemizi analiz ettik. Buralarda organik tarımı teşvik edeceğiz. Köy pazarları ile üreticiden tüketiciye doğrudan satış sağlayacağız. Kimi mahallelerde arıcılık, kimi mahallelerde süt üretimi ve daha birçok potansiyel var. Hem tarımsal üretimi artıracağız. Hem de doğayı koruyarak, turizmin gelişmesini sağlayacağız.

Soruyorum sizlere; hanginiz evinizden çıkıp yarım saat sonra bir köy pazarından yeni dalından koparılmış bir meyveyi yemek istemez? Bunu kentin içerisinde de yapacağız.

Kent tarımını destekleyecek, kentsel açık alanlarda bostan ve bahçe üretiminin teşvik edeceğiz. Uzun vadede üretim planlanması, iyi tarım uygulamaları gerçekleştireceğiz. İstanbullu toprakla buluşacak. İstanbullu sağlıklı, kaynağı belli meyve ve sebzeyi, ucuza tüketebilecek.

Sağlıklı gıda meselesi çok önemli. Sağlıklı gıda için hızla Kent Gıda Konseyi kuracağız ve özellikle yoksul kesimlerin sağlıklı gıdaya ulaşmasına yönelik politikalar geliştireceğiz. İBB bu gıdaların denetlemesinden sorumlu olacak. Kent Gıda Konseyi afet durumlarında da kullanılacak gıda stoklarının oluşmasını sağlayacak ve israfı engelleyecek.

Organize Hayvancılık Bölgeleri’ni destekleyecek ve 2 bölgede Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi kuracağız. İstanbulluların ucuz, sağlıklı et ve süte kavuşmasının önünü açacağız.

Yine daha önce söyledik. Halk-Süt’ü kuracağız. Artık İstanbullu sağlıklı ve ucuz sütü kolaylıkla temin edebilecek. Böylelikle hem İstanbul içinde, hem de çevresindeki kırsal alanlarda istihdama da katkıda bulunacağız.

Gelir seviyesi düşük ve emek-yoğun çalışılan mahallelerde ve üniversite öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde ucuz, temiz ve nitelikli yiyecek hizmeti sağlayan Kent Lokantaları kuracağız.

Kent Lokantaları, bölge esnafı ile uyumlu, hatta onlarla birlikte, açıldıkları mahallelerde bir yandan yoksul, öğrenci ve emekçilerin günlük yemek masrafını kısmi olarak çözümleyecek, diğer yandan da o bölgelerde istihdam oluşturmuş olacak.

Hayat pahalılığıyla mücadele çerçevesinde 4 temel hedefimiz var demiştik. Bunlardan ucuz ve sağlıklı gıdaya erişim için yapacaklarımızı özetledim.

Diğer üç başlık altında, ulaşım indirimleri, eğitime yönelik katkı ve su indirimi konularında da şunları yapacağız:

Toplu ulaşımda;

Anneler için : 0 - 4 yaş çocuğu olanlar ücretsiz olacak.

Çocuklar için: 12 yaş altı, ücretsiz olacak.

Gençler için : Tüm 25 yaş altı, %40 indirimli olacak.

Öğrenciler için : 50 TL olacak.

Gönüllüler için : Belediye hizmetlerinde, düzenli olarak yer alanlar ücretsiz olacak.

Tüm İstanbullu’lar için : Bütün resmi, milli ve dini bayramlarda ücretsiz olacak.

Aktarmalar: Toplu taşıma sistemlerinde ilk binişten sonraki yarım saat içerisinde yapılacak tüm aktarmalar ücretsiz olacak. Deniz, metro, otobüs, hiç fark etmez!

Eğitimde:

Eğitime yönelik katkılarımızı da ücretsiz etüt hizmeti ve üniversiteliye burs ve yurt imkanı sunarak gerçekleştireceğiz.

Mahalle Evleri ve Kültür Merkezlerinde sömestr ve yaz dönemlerinde matematik, dil, deneysel bilim, felsefe dersleri ve kodlama eğitimleri veren ücretsiz etüt merkezleri oluşturulacak.

Kurslara katılan öğrencilere ücretsiz ulaşım imkanı sunacağız.

İstanbul’daki devlet üniversitelerinde okuyan veya başka illerde okumakla birlikte aileleri İstanbul’da oturmakta olan ihtiyaç sahibi 75.000 öğrenciye, yılda 8 ay üzerinden aylık 400 TL karşılıksız burs vereceğiz.

Üniversiteliler için 12 kadın 8 erkek öğrenci yurdu olmak üzere toplamda 10.000 öğrenci kapasiteli 20 yurdu derhal hayata geçireceğiz. Evde kalanlara da kuracağımız Beyaz Eşya ve Mobilya Çarşısı araclığıyla destek olacağız.

Son olarak, suda %40 indirim yapacağız.

Yılda ortalama 1.000 TL hanelerin cebinde kalacak. Ve 5 yıl sonrasında altyapı çalışmalarını tamamladığımızda, İstanbullu musluktan temiz su içebilecek.

Sevgili basın mensupları,

Sevgili İstanbullular,

Buraya kadar, Yoksullukla Mücadele Programı çerçevesinde kısa vadede acil olarak yapacaklarımızı anlattım. Elbette ki yardımlar çok önemli ve hayati ama takdir edersiniz ki, sorunun kesin çözümü değil. Dolayısıyla kalıcı çözümlere yoğunlaşmamız gerek.

Bu amaçla; orta vadede genişleyen ve artan bir sosyal politika ağı kuracağız. Bunun yanında da tabi ki işsizlikle mücadele edeceğiz. Sosyal politikalara yönelik altyapı çalışmaları acilen başlanarak vatandaşların eşit, nitelikli, ucuz ve hatta ücretsiz hizmet alması sağlanacak.

Hep çocuklardan bahsediyorum ya. Her zaman da, biricik önceliğim onlar olacak. İBB’nin 1 tane bile kreşi yokken, şimdi herkes kreşlerden bahsediyorsa; ne mutlu bana.

Evet, çocukların geleceği için; evet, kadınların yükünü hafifletmek, onlara diledikleri şekilde geçirebilecekleri zaman veya iş hayatına katılabileceği fırsatı sunmak için öncelikle yoksul mahallelerde 150 adet, her biri 100 çocuk kapasiteli nitelikli kreş açacağız. Sonrasında da İstanbul’da kreşşiz mahalle bırakmayacağız.

İstanbul’da 961 mahalle var. İBB’nin mahalle ölçeğinde kadın, çocuk, yaşlı ve gençlerin sosyal ve kültürel hayata katılımını arttıracak, eğitim destek faaliyetlerini yürütecek ve mahalle kültürünü geliştirecek birimlerini oluşturacağız.

Bu amaçla Mahalle Evleri kuracağız. Bu evler mahallelinin tanış olabilmesini kolaylaştıracak, dayanışma ve komşuluk ilişkilerini geliştirmek için onlara mekansal olanaklar yaratılacak.

Mahalle Evlerinin çok amaçlı salonu, mahallelinin ihtiyacına göre kına, nişan, doğum günü gibi özel günlerine ev sahipliği yapacak. Çocuk ve gençlere, ücretsiz rehberlik ve danışmanlık hizmeti, ders destek eğitimleri, bireysel gelişim programları, kültür-sanat etkinlikleri, oyun alanları, sportif faaliyet olanakları sağlanacak.

Atanamayan öğretmenlerin ve emekli eğitimcilerin belirli akreditasyon ve denetim dahilinde, Mahalle Evleri’nde hizmet vermesi sağlanacak.

Sağlık konusuna gelirsek…

Artık İstanbul’da tedavi olmak, sağlık hizmetlerine erişmek giderek zor ve pahalı hale geldi. Bu konuda da elimizi taşın altına koyacağız.

Yoksulluk ve sağlık hizmetlerine erişim sıkıntısı çekilen bölgelerde İBB olarak kamusal sağlık yatırımları yapacağız. Bu kapsamda:

40 adet Semt Doğumhanesi

20 adet Kadın Sağlığı Tarama Merkezi

10 adet Çocuk Sağlığı Merkezi

3 adet Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

5 adet İşçi Sağlığı ve Mesleki Hastalıklar Merkezi açılacak.

Evet, bütünlüklü bir yerel yönetim anlayışından; gerçek bir sosyal, toplumcu belediyecilikten bahsediyorum. O yüzden de birçok konuyu yeniden masaya yatırmamız gerekiyor.

İBB’nin maalesef dar gelirlilere yönelik, somut bir konut politikası yok. Göreve geldiğimiz an, KİPTAŞ’ın temel görevi bu şehirde yoksulların barınma sorununu çözmek olacak. Ucuz ve nitelikli konut oluşturarak, yoksul ailelerin ve orta direğin konut almaya ve kiraya ayrılan payın oranını düşürmeye gayret edeceğiz.

Öncelikle şehrin merkezinde İBB’nin mülkiyetinde bulunan arsalarda dar gelirlilere yönelik 15 bin sosyal konut yapılacak.

Yapılacak yeni konutların %40’ı kiralık konut olarak üretilecek. Böylelikle düşük kira bedelleri ile vatandaşın nitelikli konut edinmesi sağlanırken, bu bölgelerdeki kira fiyatları da makul seviyelere getirilecek.

İBB mülkiyeti haricinde diğer ilçelerde de, arsa geliştirme politikaları izlenerek, dar gelirlilere yönelik toplu konut üretimi yaygınlaştırılacak.

Değerli katılımcılar. Sevgili konuklar,

Bir diğer konu işsizlik sorunu…

Durum her geçen gün, daha da vahimleşiyor. İstanbul’da işsizlik konusunda resmi rakamlar %15’lerde. Her 4 gençten biri işsiz. Bu konuyu ‘yerel yönetimin işi değil’ kafasıyla geçiştiremeyiz. Vatandaşın her derdi, benim de derdimdir. İşsizlik sorununa kesinlikle öncelik vereceğiz.

Peki İstanbul’da istihdamı nasıl sağlayacağız?

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin genişleyen hizmet ağı sayesinde 25.000 kişiye doğrudan istihdam oluşturacağız. Bahsettiğim kreşler, sağlık merkezleri, mahalle evleri, çözüm merkezleri ve daha birçoğu. Tüm bu yeni hizmetler vatandaşın bir yandan hayatını kolaylaştırırken, diğer yandan da insanımıza iş imkanı sağlayacak.

Bölgesel İstihdam Ofislerini kuracağız. İş arayan ile yatırımcıyı, işvereni buluşturacağız. Yatırımcıyı yönlendireceğiz, iş arayanı asla yalnız bırakmayacağız. Beylikdüzü’nde bunu başardık. Bir ilçede 4.000 kişiye iş imkanı sağladık. İstanbul’da da sağlayacağız.

İşsizliği yaratan en önemli etkenlerden olan eğitim sorununa odaklanacağız.

İSMEK’leri daha birer Kariyer Danışma Merkezi’ne dönüştüreceğiz. Yaşam Boyu Eğitim yaklaşımı ile güncel, talebe uygun, nitelikli meslek eğitimini ücretsiz bir şekilde İstanbul’un her bölgesine yaygınlaştıracağız.

İstanbul’u yeni bir kavram olan Kent Enstitüleri ile tanıştıracağız. Buralarda yeni gelişen ekonomilere uygun teknoloji, bilişim ve inovasyon içerikli, sertifikalı eğitimler düzenleyeceğiz.

4) Girişimciliği destekleyeceğiz. İstanbul’da ticaret ve iş hacmini büyüteceğiz. Kent Enstitüleri aynı zamanda girişimcilere, start-up’lara ofis imkanı ve finansal destek sağlayan merkezler olacak.

5) İstanbul Tanıtım ve Yatırım Ajansını kurarak, İstanbul’u güvenli bir şekilde yatırım yapılabilir bir merkez haline getireceğiz. Yatırımlara finansman olanakları bulacağız.

Çağın koşullarına uygun olarak üretim ekonomisini yeniden canlandıracağız. Tüm tarafları ile birlikte İstabul Ekonomik Gelişme Planını hazırlayacağımızı söylemiştim. Sanayide, turizmde, ticaret alanında yani tüm sektörlerde akılcı ve doğru politikalar ile İstanbul geleceğini görecek, insanlar istikrarlı bir iş hayatına kavuşacak.

İşte bunlarla birlikte; 5 yıl içerisinde minumum 200.000 kişiye iş imkanı yaratacağız.

Ayrıca, İstanbul Kadın Emeği Ofisi’ni açacağız. Böylece ev kadınlarının ürünlerini, değerinde alıcıya ulaştıracak kanalı sağlayacağız. Kadınları ekonomik olarak güçlendireceğiz. Düzenli gelir ve iş imkanı sağlayacağız.

Uzun vadedeki programıza gelirsek…

İstanbul’da yoksulluk yaratan adaletsiz mekanizmaları tümden ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.

Bunun için öncelikle güçlü bir veri tabanının oluşturulması ve göstergelerin düzenli olarak takip edilmesi gerekiyor. Bu amaçla, kuracağımız İstanbul İstatistik Ofisi bu konuları düzenli bir şekilde takip edeceğiz.

İBB bünyesinde bir “Koordinasyon Merkezi” yapılandıracağız. Bu merkezin temel rolü, uzun dönemde yoksulluk üzerinde etkili göstergelerin iyileştirilmesi amacıyla yapılacak etkinlikleri ve müdahaleleri tasarlamak, planlamak, gerçekleştirilmesini sağlamak ve sonuçlarını izlemek olacak.

Yoksullukla Uzun Dönemli Mücadele Programını uygulamak üzere bir de 9 kişilik bağımsız, Yoksullukla Mücadele Kurulu oluşturacağız.

Bu kurul; uzun vadede yoksulluğun kaynaklarını yok etmek, sosyal adaleti ve toplumsal eşitliği arttırmaya yönelik programlar için stratejik hedefleri belirleyecek. Belirlenen hedeflerin ve kısa/orta vadeli aşamalarını takip edecek, alınan önlemlerin etki analizini gerçekleştirerek sonuçlara ulaşmamızı sağlayacak.

Değerli basın mensuplar

Kıymetli İstanbullular,

Böylece, Yoksullukla Mücadele Programımızın detaylarını sizlerle paylaşmış oldum.

Bu program, bir iradenin, bir kararlılığın, bir yönetim anlayışının ürünüdür.

Bu programın arkasında çok geniş bir akademik kadro, uzmanlık bilgisi ve deneyimi, ortak akıl ve tüm paydaşların katılımı yatıyor.

Bu programın arkasında vicdan, sorumluluk ve adalet duygusu yatıyor.

Bu programı uygulayacağız! Kimsenin kuşkusu olmasın! Kimse rahatsız olmasın!

İstanbul’un kaynaklarını hakça, özenle ve saygıyla paylaşacağız. İstanbul'da yoksulluğu azaltacağız, işsizliği gerileteceğiz. Hem sosyal adalet için. Hem adil bir İstanbul yaratmak için. Hem sosyal patlamaları engellemek için. Hem güvenlik için. Ama en önemlisi de insanlık için.

Çok büyük hedeflerimiz var ve o hedeflere, kimseyi açta açıkta bırakmadan, hep birlikte yürüyelim istiyoruz.

Sözlerime burada son verirken, 31 Mart günü herkesi sandığa gitmeye, oy kullanmaya ve tarihi bir başarıya imza atmaya davet ediyorum.

Sandık güvenliği endişeniz olmadan, “tek bir oyla bu gidişatı nasıl değiştirebilirim ki?” demeden sandığa gidin.

İnanın ki, o bir oy bu kez çok şeyi değiştirecek. İstanbul’u yeniden rotasına oturtacak. İstabul’a yeni bir başlangıç sizinle gerçek olacak.

Teşekkürler, saygılar.

"İmamoğlu, İstanbullulara seçim vaatlerini açıkladı" haberi, 11 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İmamoğlu, İstanbullulara seçim vaatlerini açıkladı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu, İstanbullulara seçim vaatlerini açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  2. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  3. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  4. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  5. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  6. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  7. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  8. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  9. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  10. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  11. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  12. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  13. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  14. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  15. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  16. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  17. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  18. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  19. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  20. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
Politika Haberleri