İmamoğlu, Kadın Haklarının Siyasi Pazarlık Konusu Yapılmasını Şiddetle Kınadığını Söyledi

İmamoğlu, Kadın Haklarının Siyasi Pazarlık Konusu Yapılmasını Şiddetle Kınadığını Söyledi

İmamoğlu, Kadın Haklarının Siyasi Pazarlık K... İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), hanım hakları, hanıma dönük sertlik ve cinsiyet eşitsizliği mücadelesi için İstanbul Barosu ile iş birliği başlattı. Kadın hakları kazanımlarında geriye dönüş bulunduğunu söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Buna son vermenin yolu başta zihniyetin değişimi fakat sonrasında da hukukun en doğru şekilde işletilmesinden geçiyor” dedi. Kadın haklarının siyasal paz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), hanım hakları, hanıma dönük sertlik ve cinsiyet eşitsizliği mücadelesi için İstanbul Barosu ile iş birliği başlattı. Kadın hakları kazanımlarında geriye dönüş bulunduğunu söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Buna son vermenin yolu başta zihniyetin değişimi fakat sonrasında da hukukun en doğru şekilde işletilmesinden geçiyor" dedi. Kadın haklarının siyasal pazarlık mevzusu yapılmasını şiddetle kınadığını söyleyen İmamoğlu, "Böylesi bir aklın, bırakın memleketin bir meselesi olmasını, hiçbirimizin evinin kapısını bile çalma cesareti olamaz… Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlam bir halde sağlanmasına dönük gereksinim var. Bu viraj sadece siyasal değişimle mümkün" diye konuştu.

İBB, adil, eşit ve özgür bir cemiyet inşasında bayanların ekonomik, toplumsal ve kültürel alanlar açan adımlarına bir yenisini daha ekledi. İBB ile İstanbul Barosu içinde "Hukuki Danışmanlık Hizmeti Mutabakat Metni" imzalandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, mutabakat metnine imza atarak iş birliğini hayata geçirdi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Ünlüer Öztürk de imza töreninde hazır bulunmuş oldu.

Ekrem İmamoğlu, imza töreninde yapmış olduğu konuşmada, kadının hak etmiş olduğu noktaya erişmesiyle toplumun da hak etmiş olduğu yere geleceğini, bunun yolunun da eşitlikten geçtiğini belirterek, şunları söylemiş oldu:

"ZİHNİYET DEĞİŞMELİ, HUKUK DOĞRU İŞLEMELİ: Cumhuriyet'in 100'üncü senesinde, cinsiyet eşitliği mevzusunda halen istenilen seviyeye ulaşılamadı. Türkiye'de bayanların seçme seçilme hakkı benzer biçimde haklarına dünyadaki bir çok hanımdan daha ilkin ulaştığını düşünürsek bir geriye gidiş bulunduğunu da söyleyebiliriz. Kadına yönelik şiddete son vermenin yolu toplu bir zihniyet değişiminden geçiyor. Biz bugün çözeceğimiz hanıma dair her mesele, ülkemizin daha modern, demokratik ve eşitlikçi bir yaşama geçilmesinin adımları olacaktır. Kadına yönelik sertlik ve katliam vakaları ülkemizin acı bir gerçeği. Buna son vermenin yolu başta zihniyetin değişimi fakat sonrasında da hukukun en doğru şekilde işletilmesinden geçiyor.

BİRTAKIM TEMEL HAKLARIN SİYASİ PAZARLIK ŞEKLİNDE TARTIŞILMASINI ŞİDDETLE KINIYORUM: Son günlerde yaşanmış olan gelişmeler ışığında hatırlatmak isterim ki; temel hakları bir siyasal pazarlığın meselesi haline getirmenin hele hele hanımla ilgili bazı temel hakları bir siyasal pazarlık şeklinde 2023 senesinde devletimizde tartışılmasını şiddetle kınıyorum. Böylesi bir aklın bırakın memleketin bir meselesi olmasını, hiçbirimizin evinin kapısını bile çalma cesareti olması imkansız. Türkiye'de bir değişime gereksinim var. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlam bir halde sağlanmasına dönük bir gereksinim var.Bu viraj sadece siyasal değişimle mümkün. Önümüzdeki takvimin bu anlamda da bilhassa hanımlarımız tarafınca değerlendirilmesi mühim.

AMACIMIZ YERELDE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNİ SAĞLAMAK: İstanbul Barosu ile imzalanan mutabakat, halihazırda meydana getirilen iş birliklerinin kapsamını daha da genişleyecek. 'İBB Kadın' çatısı altında kadınların sosyal hayata katılımlarını artırmaya yönelik destekleyici çalışmalar yürütüyoruz. Sağlık, sosyal hizmetler, kültürel etkinlikler ve istihdam gibi pek çok başlıkta bütüncü hizmetler sunuyoruz. Bütüncül hizmeti biz sunar ve örnek uygulamaları toplumla paylaşırsak, bunun hem İstanbul'da daha önemli bir yere kavuşacağını hem de tüm ülkemize yayılacağını biliyoruz. Amacımız burada kadınların erişimini, kamusal alana katılımını arttırarak özellikle siyasal, ekonomik, sosyal ve kültür alanlarında güçlenmesini sağlamak, yereldeki toplumsal cinsiyet eşitliğini de dünyanın en özel noktalarına taşımak.

ÜÇ MERKEZDE ÜCRETSİZ HUKUKİ DANIŞMANLIKHİZMETİ SUNACAĞIZ: İlk etapta Esenyurt, Gaziosmanpaşa ve Ümraniye olmak üzere 3 İBB Kadın Merkezi'nde kadınlara yönelik ücretsiz hukuki danışmanlık hizmeti sunacağız. Kadın Destek Hattı üzerinden alınan başvurular da hukuki danışmanlık sunulan merkezlerimize yönlendirilecek. İstanbul Baromuz merkez başına bir nöbetçi avukat ve ihtiyaç halinde yönlendirilmek üzere bir baro personeli görevlendirecek. İleride bu iş birliğinin kapsamını genişletmeyi planlıyoruz. Kadınların haklarının farkında olması, hukuki açıdan bilinçlenmesi toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle mücadele açısından büyük önem taşıyor."

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç da mutabakatın ana temasını, "Kadınların yasal haklarının öğrenip öğrenmeleri, bilinçlendirilmeleri ve hukuki destek sunulması" şeklinde özetledi. İş birliğiyle hanımlara yasal haklarının anlatılacağını belirten Saraç, "Baro, dava açmak isteyen, sadece maddi durumu iyi olmayan, bir işi olmayan hanımlara avukat atanabilmesi için Adli Yardım Bürosu'na yönlendirmek suretiyle İBB Kadın merkezlerinde hukuki destek verecek" dedi.

Konuşmaların peşinden "Umarım bu biçim ihtiyaçların olmadığı seviyeye geliriz" dileğiyle metni imzalayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, hanıma dönük şiddetle mücadelede iş birliğini başlattı.

"İmamoğlu, Kadın Haklarının Siyasi Pazarlık Konusu Yapılmasını Şiddetle Kınadığını Söyledi" haberi, 15 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan İmamoğlu, Kadın Haklarının Siyasi Pazarlık Konusu Yapılmasını Şiddetle Kınadığını Söyledi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu, Kadın Haklarının Siyasi Pazarlık Konusu Yapılmasını Şiddetle Kınadığını Söyledi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:44 Filistin lideri Abbas açıkladı: İsrail'i durduracak tek ülke ABD
  2. 12:43 TBMM'de anayasa mesaisi başlıyor: Numan Kurtulmuş siyasi partileri ziyaret edecek
  3. 12:39 Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!
  4. 12:38 Hasan Arat'ın Musrati transferi hakkında sert sözler: Çöp tenekesi
  5. 12:32 İsmail Kartal eleştiri konusu oldu: 'şu Allah'ın cezası Krunic'i oynatmaması lazım'
  6. 12:29 Akıllara durgunluk veren olay yaşandı: Kayıp kedi kargo paketiyle bin kilometre yol gitmiş
  7. 12:26 Kayıp ekonomist ile ilgili yeni gelişme! DNA'lar eşleşti
  8. 12:24 Dev derbide kazanan belli oldu! Kanarya şampiyonluk yarışına tutundu
  9. 12:17 Özgür Özel açıkladı: İsraf ve tasarruf genelgesi yayınlayacağız
  10. 12:16 Polis memuru mesai arkadaşlarına kurşun yağdırdı! 2 polis şehit oldu
  11. 12:13 İYİ Parti'de kazanan belirlendi: Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu
  12. 12:10 İsrail'de sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi: Refah'a saldırı olmazsa hükümeti düşürürüz
  13. 12:07 Meteoroloji'den yurt genelinde alarm! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor
  14. 12:04 Brezilya'da yine 'Eylem Tok' vakası: Katil oğlunu olay yerinden annesi kaçırdı
  15. 12:00 Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
  16. 11:57 İsrail'de Netanyahu öfkesi devam ediyor: On binler yine sokağa indi
  17. 11:55 Maaşlar ilk üç ayda bitti: Emekli ve asgari ücretli enflasyona yenildi
  18. 11:54 İsrail Başbakanı Netanyahu'yu tutuklanma endişesi sardı! Görüşmeler düzenleniyor
  19. 11:50 ABD üniversitelerinde Gazze halkına destek gösterileri: Apartheid yatırımlarına son verin
  20. 11:29 WhatsApp'a Instagram Devrimi: Yeni Özellik Kullanıcıları Heyecanlandırdı!
Gündem Haberleri