İmamoğlu Santa Maria Kilisesi'ni ziyaret etti: "Hayatını kaybeden kişi için çok üzgünüz"

İmamoğlu Santa Maria Kilisesi'ni ziyaret etti:

İmamoğlu Santa Maria Kilisesi'ni ziyaret ett... Sarıyer'deki Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında maskeli iki kişi silahlı saldırı düzenledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İYİ Parti İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu, saldırının ardından kiliseyi ziyaret etti.

Sarıyer'deki Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında maskeli iki kişi silahlı saldırı düzenledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İYİ Parti İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu, saldırının ardından kiliseyi ziyaret etti.

İMAMOĞLU: "İSTANBUL, ETNİK KÖKENLERE EV SAHİPLİĞİ YAPAN BİR ŞEHİR"

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden C.T.'nin ismi belirlendi. İmamoğlu ve Kavuncu, olayı kınayarak kilise yetkililerine başsağlığı dileklerini iletti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, olay yerindeki açıklamasında İstanbul'un etnik çeşitliliğine vurgu yaparak, her inancın ve insanın güvende olduğunu belirtti. Saldırıyı kınayan İmamoğlu, saldırganların en kısa sürede yakalanmasını ve adaletin sağlanmasını temenni etti.

İmamoğlu "Hayatını kaybeden kişi için çok üzgünüz. Ziyaretimizde hem Saygıdeğer Peder Bey'i ziyaret ettim ve kendisine başsağlığı dileklerimi ilettim. Cemaatteki diğer vatandaşlarımıza da başsağlığı dileklerimizi ilettik. Aslında bütünüyle bu acının hepimize ait olduğunu dile getirdim. Hem ulusal hem de uluslararası düzeyde hassas bir dönemdeyiz. Bu yönüyle de süreci takip ediyoruz. Emniyet yetkililerimiz bütünüyle teyakkuz halinde, bunu görebiliyorum. Saldırganların iki kişi olduğu gözüküyor. Maskeli şekilde girerek saldırıyı yapıp kaçtıkları gözüküyor."

KAVUNCU: "BİRLİK VE BERABERLİĞE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM"

İYİ Parti İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu, saldırıyı lanetleyerek suçluların bir an önce bulunmasını arzuladı. Seçim yaklaşırken yapılan provokasyonları tehlikeli bulan Kavuncu, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

Kavuncu, "Menfur saldırıyı kınıyoruz. Ülkemizde barışa, huzura yapılan bu tür saldırıları lanetliyoruz. Suçluların bir an önce bulunmasını, faillerin karanlıkta kalmaması için netleşmesini arzu ediyoruz. Bu konuda da her türlü desteği üstümüze düşen bir şey olursa da vereceğiz. İtalyan cemaatinin ibadetlerini yerine getirmek için yaptıkları törene saldırı, ülkemizin barışına ve huzuruna bir kasıttır. Özellikle seçim yaklaştığında, seçim zamanında bu tür provokasyonlar, saldırılar tehlikelidir ve bunları milletçe, elbirliğiyle lanetlememiz, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmamız lazım." dedi.

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK'TEN BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ

CHP İstanbul İl Başkanı Çelik, kilise rahibini ziyaret ederek üzüntülerini belirtti. Türkiye'nin birlik ve beraberliğine yapılan saldırıyı kınayan Çelik, benzer olayların tekrar yaşanmamasını temenni etti. İlgili bakanlıklar ve emniyet müdürlüklerinin süreci takip ettiğini ifade eden Çelik, Sarıyerlilere başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Çelik, "İbadet esnasında bir inanç kurumunda bu saldırının gerçekleştirilmesi bizi ayrıca derinden üzmüştür. Türkiye'mizin birlik, beraberliğine yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Bir daha böylesi acı olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Tabii ilgili bakanlıklar ve emniyet müdürlükleri süreci takip ediyor, biz de takipçisi olacağız. Tekrar ülkemizin, tüm Sarıyerlilerin başı sağ olsun, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sürecin takipçisi olduğumuzu ifade ediyoruz." dedi.

"İmamoğlu Santa Maria Kilisesi'ni ziyaret etti: "Hayatını kaybeden kişi için çok üzgünüz"" haberi, 28 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İmamoğlu Santa Maria Kilisesi'ni ziyaret etti: "Hayatını kaybeden kişi için çok üzgünüz" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu Santa Maria Kilisesi'ni ziyaret etti: "Hayatını kaybeden kişi için çok üzgünüz" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:07 Ferrari'nin son modeli, F167, birkaç gün içinde yollara çıkacak!
  2. 20:00 İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
  3. 19:53 Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
  4. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  5. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  6. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  7. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  8. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  9. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  10. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  11. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  12. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  13. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  14. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  15. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  16. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  17. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  18. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  19. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  20. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
Gündem Haberleri