Ekrem İmamoğlu: Asla yaptıklarımızı kafi görmeyiz, daha büyük işler yapmak azmindeyiz

Ekrem İmamoğlu: Asla yaptıklarımızı kafi görmeyiz, daha büyük işler yapmak azmindeyiz

Ekrem İmamoğlu: Asla yaptıklarımızı kafi gör... CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde Genel Başkan Özgür Özel'in katılımıyla düzenlenen İstanbul lansmanıyla seçim maratonuna başlıyor.

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde Genel Başkan Özgür Özel'in katılımıyla düzenlenen İstanbul lansmanıyla seçim maratonunu başlattı.  ‘İstanbul’a hizmette tam yol ileri’ sloganıyla başlayan kampanyanın tanıtım toplantısına yoğun bir katılım var.Toplantıda ilk konuşmayı İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik yaptı. 

Toplantının yapıldığı salona  "İstanbul'a hizmette tam yol ileri" sloganlarının yazıldığı afişler asıldı. 

ÖZEL KÜRSÜDE

Toplantıda kürsüye CHP Genel Başkanı Özgür Özel çıktı. Özel konuşmasında Tanıtım toplantısında kürsüye ilk olarak CHP lideri Özgür Özel çıktı. Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkında verdiği kararının tanınmamsını eleştiren ve karar üzerinden iktidara yüklenen Özel, 14 Ocak'ta Ankara'da yapılacak yürüyüşü hatırlattı. 

Özel'in konuşmasından satır başları şöyle; 

Riyad'da yapılmak istenen Fenerbahçe Galatasaray derbisiyle ilgili de konuşan Özel, "Türkiye'nin gözbebeği iki takımı 100. yılın son derbisini oynacak. Fenerbahçe,Galatasaray'ı alıp Riyad'a götürüyorlar.

Bilmiyorlar sanki bunlar Anıtkabir'i ziyaret etmezler, askeri selamlamazlar bilmiyorlarmış gibi derbiyi alıp oraya götürüyorlar. Utanmadan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü pazarlık konusu yapmaya çalışıyorlar.

Sonra biz açıklama isteyince açıklama yok. Herşeyi sen biliyorsan o maçı da oraya sen götürdün
Bu iki yüzlülüğe artık yeter diyoruz, bu kibire yeter diyoruz. Bu güzel ülkenin kurucu değerlerine, laikliğe, gençlerimize, kentlerimize ve geleceğimize hep birlikte sahip çıkıyoruz.

O yüzden değerli başkanlarım, çalışanlarımız, 16 milyon istanbullumuzu 14 Ocak günü saat 13.00'de Ankaramızda Cumhuriyete ve Anayasaya sahip çıkmaya mitingimize bekliyoruz.

Biz bu ülkeye bağımsızlığı getiren partiyiz, sosyal devlet anlayışını ve sosyal belediyeciliği getiren partiyiz. 

2019'dan bugüne kadar İstanbul'da neler olmuş hissederek, hislenerek ve gururlanarak izledik. Biz geldiğimizde israr etmeyeceğiz, hortumları keseceğiz, hizmeti 16 milyona yayacağız demiştik.

Biz hizmeti tabana, İstanbul'a, 16 milyona yayıp bir takım çıkar çevrelerinin İstanbul'un kanını emmesine mani olduk. Eskiden olup da şimdi olmayan nedir diye bakarsanız, pandemide hepimiz canımızla uğraşırken, birileri İstanbul'u, bizi düşündü. İstanbul'un altını üstüne getirip yenilediler. 

Bu sene yağan her yağmurda bu başarıyı görüp hem gurur duyuyoruz hem de CHP'de olmayan şehirler adına İstanbul'a imreniyoruz, bu kadroyu tebrik ediyoruz."

İMAMOĞLU KONUŞMASINA ATATÜRK'ÜN SÖZLERİYLE BAŞLADI

Özel konuşmasını tamamladıktan sonra kürsüye İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nu davet etti. Büyük bir coşkuyla kürsüye çıkan İmamoğlu konuşmasına Mustafa Kemal'in "Az zamanda çok ve büyük işler başardık" sözleriyle başladı. 

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle; 

Asla yaptıklarımızı kafi görmeyiz, daha büyük işler yapmak azmindeyiz. Hazır mıyız İstanbul?

Çok kıymetli başkanım Özgür Özel İstanbul'a hoş geldiniz. Aziz Atatürk'ten aldığımız ilhamla her türlü engele rağmen, az zamanda büyük işler başardık.

Başardıklarımız bize güven ve cesaret veriyor. Bu cesaretle bir kez daha İBB başkanlığı aday tanıtım toplantısı için karşısınızdayım. Beni aday ilan eden başkanımıza, dava arkadaşlarıma gösterdikleri büyük güven ve beni destekledikleri için hepimizin huzurunda teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyorum.

Sizlerin iradesiyle 2019'da bu şehirde köklü bir değişim başardık. Onlar 25 yılda yaptıklarını bizim 4,5 senede yaptıklarımızla karşılaştırmak zorunda kaldı.

BU BAŞARI HEPİMİZİN 

Bu başarı hepimizin başarısı, hep birlikte başarmaya devam edeceğiz.

2024'te sizlerin iradesiyle İstanbul'u yeniden kazanacağız ve Allah'ın izniyle daha büyük işler başaracağız. Çünkü engellemelere karşı bağışıklık kazandık. Engelleme refleksleri artık toza dönüştü, görmüyoruz artık.

Başarıya nasıl ulaşacağımız artık çok daha iyi biliyoruz. Her yerde şunu söyleyin: İstanbul başardı, İstanbul başardı...

İstanbul daha çok ve daha büyük işler başarmaya 16 milyonla beraber devam edecek. Çünkü İstanbul 16 milyonun, İstanbul senin, İstanbul benim diyen kişiden kurtuldu.

5 yıl evvel yola çıktığımızda İstanbul durmuştu, bezmişti, değişim istiyordu. İstanbullunun iradesi değişimle sonuçlandı.

Peki işlerine gelince milletin iradesini dilinden düşürmeyenler, milletimizin iradesini çiğnediler, kul hakkını yediler.

SENİ TOPAL ÖRDEK YAPACAĞIZ DEDİLER BİZ ATOM KARINCA OLDUK

Hafızaları taze tutmak lazım. 16 milyon İstanbullu bizi çok büyük bir farkla iş başına getirdi. İstanbulular sadece demokrasiye sahip çıkmadı, değişimi kabul etti.

Mazaret yerine marifet göstermek için var gücümüzle çalıştık.

Seni topal ördek yapacağız dediler. Onlar öyle dedikçe biz atom karınca olduk.

Onlar ayağımıza pranga taktıkça kırdık. "Sizi çalıştırmayacağız" dedikçe, onların aklına gelmeyecek ahlaklı yeni yollar bulduk. 

Bizi durduramayacaklarını anlayınca kızgınlıkları arttı. Ne kadar müfettiş varsa kapımıza gönderdiler. Durmadılar. Daha önce kazandığımız konularda bile yeniden dava açtılar. 30 yıllık iş yaşamımım içine girmeye çalıştılar.

Özel görevlendirilmiş hakimlere, özel kararlar verdirmek için çaba gösterdiler. Her gün yeni bir yalana sarıldılar. İftara üzerine iftiira attılar. Her sabah yeni bir iftirayla uyandık. Tüm engellemelere rağmen biz işimize baktık ve kazanan İstanbul, İstanbullu ve Türkiye oldu.

İlk başkanlık görevimizi aldığımızda kolay olmadı. Durmuş bir İstanbul vardı. 5 yıl İstanbul'un en büyük ilçelerinden birinde olmama rağmen, tek bir iş için yan yana duramadık. Çünkü bütün büyük projeleri yok saydılar.

KASASINDA SADECE 6 MİLYON VARDI

Bizim deviraldığımız metro projeleri tamamen durmuştu, bazıları hiç başlanmamıştı. Bugün o parlak isimleriyle Türkiye'nin markası haline gelen iştiraklarimiz İBB'nin ihalesine bile giremiyordu. Kasasında sadece  6 milyon bırakılmış bir belediye vardı. Bu ne demek? İBB'nin bir saatlik gideri bile değildi.

Neden 6 milyon kalmıştı? 1 milyar 600 milyon lira 2019'un parasıyla çok büyük bir para. Ne yaptılar? 1 milyar 600 milyon lirayı Cumhuriyet tarihinde olmuş şey değil. Parayı yatırdılar, 23 Haziran'a kadar dağıttılar. Şaka değil, uydurma değil. Nasıl bir kasa devir aldığımızı anlayın.

Pandemi ülkemizi kasıp kavururken dahi boş durmadık. O covid dönemi cadde cadde çalıştık. 

2019 yılında selde 31 vatandaşımızı kaybettik. Çalıştık ve başardık. Pandemi ile başa çıkmaya çalışırken, bilimden uzaklaşan iktidarın üst üste yaptığı hatalar yüzünden bir sürü şey yaşadık. Satın alma gücümüz iyice düştü, fakirleştik. Yürüttüğümüz her projenin maliyeti 4-5 kat arttı, ihaleler iptal edildi. Ama hher yürüttüğümüz projenin maliyeti artarken, israfı kestik. 

Öyle hijyenik bir bütçe yönettik ki, israfa zor verdik. Onların ürettiği işlerin iki katını o bütçelerin yarısına bitirmeyi başardık. 

"Ekrem İmamoğlu: Asla yaptıklarımızı kafi görmeyiz, daha büyük işler yapmak azmindeyiz" haberi, 05 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 05 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu: Asla yaptıklarımızı kafi görmeyiz, daha büyük işler yapmak azmindeyiz haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu: Asla yaptıklarımızı kafi görmeyiz, daha büyük işler yapmak azmindeyiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 09 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:44 Demet Özdemir'den Tatil İsyanı! Hayranları Şokta!
  2. 21:37 Cem Yılmaz gösterisinde taşkın seyircilere tepki olarak sahneden indi!
  3. 21:33 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Toplandı: 'Trolleşme' Tehlikesine Dikkat!
  4. 21:32 Jose Mourinho, mesleği ne zaman bırakacağını açıkladı!
  5. 21:31 Yarın İstanbul'da işe okula gidenler dikkat: Meteorolojiden kırmızı alarm geldi!
  6. 21:30 Evde sokak usulü lezzetli sütlü mısır için tencereye bir bardak bundan ekleyin!
  7. 21:15 Ünlü şarkıcıdan şok karar! Kariyerini sonlandırma kararı mı aldı?
  8. 21:14 Spotify'ı ücretsiz kullananlara kötü haber: O özellik ücretli oluyor!
  9. 20:53 Hollanda'da Filistin Destekçisi Göstericilere Polis Müdahalesi: Üniversitelerde Gerilim Yükseliyor
  10. 20:49 İsrail'in Golan'dan Şam'a Saldırısı: Suriye Savunma Sistemleri Füzelerin Bir Kısmını İmha Etti
  11. 20:43 MSB Basın Toplantısı: F-16 Tedarik Süreci ve Terörle Mücadelede Güncel Gelişmeler
  12. 20:37 Beethoven'ın Ölümü: Yeni Araştırma Kurşun Zehirlenmesi Teorisini Çürütüyor
  13. 20:36 Öğretmenler dikkat: İl içi yer değiştirme başvuruları başlıyor!
  14. 20:34 İTO duyurdu: İstanbul'da ekmeğe rekor zam!
  15. 20:32 Gelinim Mutfakta altın heyecanı sürüyor: İşte 9 Mayıs puan durumu!
  16. 20:32 Bomonti-Dolmabahçe Tüneli'nde Tehlikeli Motosiklet Kazası
  17. 20:31 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman: "Tiktok Türkiye'de yasaklanabilir"
  18. 20:29 Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatlarla mücadele için adım attı: 3,5 milyar TL ceza verilecek!
  19. 20:26 Dubai o kişilere vize kapısını açtı! Bu kez ne doktorlara ne de iş insanlarına...
  20. 20:24 Ömrü uzatıyor, yaşamı kurtarıyor!
Politika Haberleri