İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"

İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı:

İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı:... İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Arnavutköy'de düzenlenen törende Başkan Ekrem İmamoğlu ve CHP Arnavutköy Belediye Başkan adayı Tekin Aras'ın katılımıyla 14. Kent Lokantası'nı açtı. İmamoğlu, konuşmasında seçimlere katılımın önemini vurgulayarak, "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız," dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Arnavutköy ilçesindeki 14. Kent Lokantası'nı hizmete açtı. Açılışa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Arnavutköy Belediye Başkan adayı Tekin Aras ile birlikte katıldı. İmamoğlu ve Aras, ilçe turunun ardından Merkez Mahallesi'nde bulunan Kent Lokantası'nın açılışında vatandaşlara seslendi. Açılış, yoğun ilgiyle karşılanarak bir mitinge dönüştü.

"Hem ülkemizin hem şehrimizin hem de ilçemizin çok çalışan, çok koşan, halkını düşünen, insanlarını düşünen, adaletli, ahlaklı, kimlikli yöneticilere ihtiyacı var" diyen İmamoğlu, coşkulu kalabalığa yaptığı konuşmada özet olarak şu sözleri söyledi:

"BÜTÜN DENEYİMİMLE TEKİN ARAS’IN YANINDAYIM"

"Her birinizin, İstanbul'a yerleşim hikayeleri var. İstanbul, dünyanın özeti gibi. Bu ülkenin, bu cennet vatanın, bu Türkiye Cumhuriyeti'nin memleketimizin özeti. İşte Tekin Aras Başkanımız güzel yuvasıyla, ailesi buraya yerleşmiş. Anadolu'nun bir evladı gelmiş, yerleşmiş. Onun da evladı burada doğmuş. Şimdi, siz kıymetli Arnavutköylülerle bu şehri yönetmek istiyor. Ben, Tekin Aras Başkanımızın Arnavutköy'de seçileceğine ve sizlerin de ona çok kuvvetli destek vereceğinize ve onun da sizlerle birlikte bu ilçeyi yöneteceğine yürekten inanıyorum. Gözümle, kulağımla, tüm bilgimle, tüm deneyimimle, bu genç kardeşimizin yanındayım. Arnavutköylülerin, bu genç kardeşimle birlikte, çok mutlu olacakları yılları ve dönemleri yakalayacağına eminim. Çünkü; saygı, liyakat, ahlak ve ortak akıl düşüncesini yolundan hiç ayırmayan bir kardeşimiz."

"BİR-İKİ GÜNE BURAYA BİR SÜRÜ BAKAN, HATTA SAYIN CUMHURBAŞKANI BİLE GELEBİLİR"

"Açık ve net bir şey söyleyeyim mi? Bir-iki güne buraya bir sürü bakan gelebilir. Hatta size bir sürpriz söyleyeyim. Sayın Cumhurbaşkanı bile gelebilir. Bunu niye söylüyorum biliyor musunuz? Vallahi billahi, kim gelirse gelsin, siz ağırlayın, misafir edin, yollayın. 31 Mart'ta oylarınızı yollayın Tekin Aras'a. Birisi istedi diye değil, gönlünüzden geçeni, vicdanınızla, kendi adalet terazinizle oy kullanın. Öyle kullanacağınıza da eminim. Sizi kimse etkileyemez. Milletin vicdanı, milletin erdemi olmaya karar verecek bu 31 Mart'ta kullanacağınız oy, o kadar kıymetli ki… Size şu şekilde söyleyeyim: Aranızdaki herhangi birinizin oyuyla, benim oyum eşit. Sizin aranızdaki bir emekçi kardeşimle, genç öğrenci bir kardeşimle oyum eşit. Fabrikatörle memurun oyu eşit. Hepimizin oyu, eşit. Onun için herkes, kendi o kuvvetli oyunun hesabını yapacak. Ve ne yapacaksınız biliyor musunuz? Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız, oyun."

"KENT LOKANTALARI ÇOK VİCDANLI BİR YER"

"3 milyona yakın insan Kent Lokantalarımıza girdi, 4 çeşit yemeği 40 liraya yiyerek, o gün öğle yemeğinde hoş bir zaman geçirdi. Parasıyla yedi. Kendine ait olan bir mekanda yedi. Çok vicdanlı bir yer. Ve burada özellikle öğrencilerimizi, işçimizi, memurumuzu, özellikle emeklilerimizi ağırlıyoruz; görüyorum. Beni çok gururlandırıyor. Beni gururlandıran bir başka durumu daha söyleyeyim. Açtığımız her Kent Lokantasında -burası da dahil- yalnız kadınlar çalışıyor. Allah'ın izniyle, burasıyla birlikte 14 oldu şehir lokantamız. İstanbul'un tüm ilçelerinde Kent Lokantası açacağız. İhtiyaç olursa, daha fazlasını hedefleyeceğiz. Sevgili hemşehrilerim, gayemiz; bu şehre adalet getirmek, bu şehre bereket getirmek. Şimdi birazdan iftara geçeceğiz. Tabii iftar sofrası içeride. Sayısı hepinizi içeri almaya uygun değil. Ama burada ikramla ilgili dostlarım imkanları hazırladılar. Mobil büfelerimiz var. Olabildiğince size ikramda bulunmaya çalışacağız. Açılışa binaen bir eksikliğimiz olursa, affedin."

"SİZLER FIRSAT TANIDIĞINIZDA, ARNAVUTKÖY BAMBAŞKA BİR DÖNEME EVRİLECEK"

"Size adilce, eşit bir biçimde, özellikle bu şehirde insanca yaşamın her insanın hakkı olduğu bilinciyle, sizlere en demokrat biçimiyle, bu millete yakışan biçimiyle, Cumhuriyetimize yakışan biçimiyle, inancımıza yakışan biçimiyle hizmet etmeye devam edeceğiz. Son olarak şunu söyleyeyim: Tekin Aras Başkanımla birlikte, ikili bir çalışmaya, eğer sizler fırsat tanıdığınızda, göreceksiniz Arnavutköy bambaşka bir döneme evrilecek. Hep birlikte çok mutlu, çok huzurlu, kardeşçe bir ortamın var olduğu Arnavutköy’ü size kazandıracağız. Söz veriyoruz. Hayırlı Ramazanlar. Hepinizin tuttuğu oruçları kabul olsun. Dualarınız kabul olsun. Kent lokantamız, Arnavutköy'e hayırlı olsun."

İFTARI GENÇLERLE YAPTI

İmamoğlu, Aras ve beraberlerindeki heyet, konuşmaların ardından iftarlarını genellikle öğrencilerden oluşan gençlerle birlikte yaptı. Kent Lokantası'nın açılış günündeki menü, mercimek çorbası, et döner, pirinç pilavı ve ayran sunarak oruçlarını açan konuklara hizmet verdi.

KENT LOKANTALARI, GÜNDE 12 BİN KİŞİYE HİZMET VERİYOR

Arnavutköy Kent Lokantası, günlük ortalama 800 kişiye hizmet verecek ve İstanbul'daki 14. Kent Lokantası olarak hizmete açıldı. Bu lokantalarda günlük ortalama 12 bin kişiye çorba, ana yemek, yardımcı yemek, ekmek ve su içeren bir menü sunuluyor ve bu hizmetin bedeli 40 TL olarak belirlenmiş durumda. Kent Lokantaları, özellikle okulların, hastanelerin ve sanayi bölgelerinin yoğun olduğu yerlerde, başta öğrenciler olmak üzere tüm İstanbullulara yönelik olarak hizmet veriyor.

"İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"" haberi, 28 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:12 Sadece 628 bin liraya Volkswagen Polo almak ister misiniz? Hem de sıfır
  2. 13:10 TOOG'un rakibi iflas bayrağını çekiyor! Satış için dört markayla görüşmeler başladı
  3. 13:07 Türkiye uyarısı: 2024 ılımlı zayıflama yılı olacak
  4. 13:04 Borsa İstanbul'da tarihi zirve yaşandı
  5. 13:02 Bankacılık sektörünün mevduatında artış görüldü
  6. 13:01 Şaraplarda Zam Dalgası! İki Grubun Fiyatları Yukarı Fırladı
  7. 13:00 Yılan Sanıp Korkmayın! Bu Varlık Çiftçiler İçin Muhteşem Bir Fayda Sağlıyor
  8. 13:00 Yerli Renault Duster'da fiyat karışıklığı! Artık Bursa'da üretiliyor
  9. 12:57 Fiat Egea Cross'un yeni fiyatları açıklandı
  10. 12:55 Elektrikli otomotivde devrim! Bu süspansiyon bataryayı da şarj ediyor
  11. 12:53 Otomotiv sektöründe rüya sona erdi! Türkiye böylesini görmedi
  12. 12:51 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çinli rakip!
  13. 12:49 Yeni Chery modelleri: Avrupa’nın da gözü artık Uzak Doğu’da
  14. 12:17 Ali Koç'tan plaket hamlesi! Uğur Dündar'a verdi!
  15. 12:12 Aziz Yıldırım'dan 6 yıl sonra hamle!
  16. 12:06 Dursun Özbek'den açıklama!! "Bu onurlu göreve yeniden adayım"
  17. 12:03 Avrupa'nın En Büyük Hattı Türklerin! 500 Milyon Euroluk Dev Proje Hayata Geçiyor
  18. 12:03 Piyasalarda Dolarda Tedirginlik: 40 TL Sınırı Kırılır mı?
  19. 12:02 Ekonomik Kriz Nihat Hatipoğlu'nu da Vurdu: "Ne Rahatlık Var Ne Bereket!"
  20. 12:02 523 Bin Dolar Dolandırıldılar! İki Türk İş İnsanı Sahte Altına Kurban Gitti
Politika Haberleri