İmamoğlu: 'Tarihin en önemli olimpiyatını İstanbul’da yapacağız'

İmamoğlu: 'Tarihin en önemli olimpiyatını İstanbul’da yapacağız'

İmamoğlu: 'Tarihin en önemli olimpiyatını İs... 2036 Olimpiyat Oyunları’nın İstanbul’da yapılması için İsviçre'nin Lozan kentinde görüşmeler gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Olimpiyat ateşini inşallah 2036'da İstanbul’da yakmak istiyoruz" dedi.

2036 Olimpiyat Oyunları’nın İstanbul’da yapılması için İsviçre'nin Lozan kentinde görüşmeler gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul çok doğru bir yolda" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un 2036 olimpiyat ve paralimpik oyunlarına ev sahipliği yapma talebi kapsamında, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ile bir araya geldi. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı ve IOC üyesi Uğur Erdener'in de katıldığı görüşme, IOC'nin merkezinin bulunduğu İsviçre’nin Lozan kentinde gerçekleştirildi.

Görüşme öncesinde IOC Müzesi'ni gezen İmamoğlu, konuyla ilgili ilk değerlendirmesini de müze binasına yakın bir noktada yanan olimpiyat ateşi önünde yaptı.

“Olimpiyat ateşini inşallah 2036'da İstanbul’da yakmak istiyoruz. Ve bu hedef doğrultusunda bugün Lozan’dayız. Lozan'da aslında ilk adımı atıyoruz 2036'yla ilgili” diyen İmamoğlu, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Tarihin en önemli olimpiyatını İstanbul’da yapacağız"

"Bu adım; İstanbul şehri adına, İstanbul’un 16 milyon insanı adına, 85 milyon Türk milleti adına bir adım. Milletçe bu işi başarmamız gerektiğini biliyoruz. Olimpiyat halkaları, dünyanın kucaklaşmasını simgeler. Dünyanın kucaklaşması için, milletçe en sıkı kucaklaşmaya da ihtiyacımız var.

Bunu başardığımız takdirde, belki de tarihin en önemli olimpiyatını İstanbul’da yapacağız. Çünkü hiçbir olimpiyatta, iki kıtada birden olimpiyat oyunlarını düzenlemek mümkün değil. İlk defa bir Müslüman ülkenin olimpiyatları düzenlemesi noktasında, İstanbul çok önemli bir adım. Biz, adımını atıyoruz.

O günlerde milletimize nasip olmasını, kısmet olmasını dileyerek bu adımı atıyoruz. Bundan sonraki her anını, sadece ben ve ekibim değil, İstanbul halkı ve bütün idareciler, bütün siyasiler, Ankara’sından Edirne’sine, Kars’ına varıncaya kadar bütün Türkiye’nin takip etmesini diliyor ve istiyorum. Başaracağız."

Toplantı 1,5 saat sürdü

IOC Başkanı Bach ile yaklaşık 1,5 saat süren bir toplantı gerçekleştiren İmamoğlu, görüşme sonrasında, “Sayın Bach'la çok verimli, deneyimlerin paylaşılacağı, açık diyaloğun olacağı ve İstanbul’un bu yolculuğuyla ilgili hem İstanbul’un geçmiş deneyimleriyle ilgili bizde bulunan bilgiler hem IOC'nin yolculuğu, bugünden sonraki adaylarla ilgili süreçlerin tarifini de içine alacağı süreci başlatmış olduk. Çok değerli, çok paylaşımcı, karşılık çok samimi bir diyalogla geçtiğini ifade edebilirim. Bu önemli bir yolculuk. Kesinlikle İstanbul’un her koşulda kazanacağı bir yolculuk. Hepimize hayırlı olsun. IOC yönetimine, Türk Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Sayın Erdener'e yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Lozan Belediye Başkanıyla da görüştü

İmamoğlu, 13 Temmuz 2021'de “İstanbul Spor Stratejisi ve Gelecek Planı”nı açıklamış, kentin “2036 Olimpiyat Oyunları” ve “Paralimpik Oyunları”na talip olduğunu açıklayan irade beyanını ortaya koymuştu. İmamoğlu, IOC Başkanı Bach'la randevusu öncesinde, Lozan Belediye Başkanı Grégoire Junod'la da bir görüşme gerçekleştirdi.

 

"İmamoğlu: 'Tarihin en önemli olimpiyatını İstanbul’da yapacağız'" haberi, 24 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 24 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İmamoğlu: 'Tarihin en önemli olimpiyatını İstanbul’da yapacağız' haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu: 'Tarihin en önemli olimpiyatını İstanbul’da yapacağız' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:T24

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
  2. 12:36 Kuzguncuk'ta Antep Fıstıklı Kurabiyeler Tartışma Yarattı: Maliyet 110 Lira!
  3. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
  4. 12:28 AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, Rolex Paylaşımını Silme Kararını Açıkladı
  5. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  6. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  7. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  8. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  9. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  10. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  11. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  12. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  13. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  14. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  15. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  16. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  17. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  18. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  19. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  20. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
Gündem Haberleri