İmamoğlu'ndan AKP'ye 'bavul' tepkisi: Bu çantalarla adliyeye gidenleri hatırlıyorsunuz değil mi?

İmamoğlu'ndan AKP'ye 'bavul' tepkisi: Bu çantalarla adliyeye gidenleri hatırlıyorsunuz değil mi?

İmamoğlu'ndan AKP'ye 'bavul' tepkisi: Bu çan... Resmi olmayan sonuçlara göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, Şişli’de konuştu.Resmi olmayan sonuçlara göre, 31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu,...

Resmi olmayan sonuçlara göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, Şişli’de konuştu.

Resmi olmayan sonuçlara göre, 31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Şişli’de halka sesleniyor. İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Ekranda çantaları görünce zannetim ki makam sahibi olan insanlar pılını pırtını topladı bir yere gidiyorlar. Meğer YSK’ya gidiyorlarmış. Bu çantalarla beraber daha önce adliyeye gidenleri hatırlıyorsunuz değil mi? Vatanseverlerin canına mâl olan o kumpası hatırlıyorsunuz değil mi?

Ben kimsenin hakkını yemedim ama 16 milyon insanın hakkını da yedirmeyeceğim.

Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti demokrasi tarihinin en değerli en önemli süreçlerinden bir tanesidir. Halkın iradesi sandığa yansımıştır. Şimdi tutanağı tutacaksınız sonra mazbatayı vereceksiniz. Bunu tekrar tekrar il seçim kuruluna hatırlatıyorum. YSK’ya sesleniyorum; sürecin ilk gününden bu yana binlerce insan İstanbul’da oylara sahip çıkmıştır. Her birine teşekkür ediyorum. İstanbul Gönüllüleri sürece büyük katkı sundu. Ne zaman ki arıza çıkarmaya başladılar, Türkiye’nin her yerinden gelen milletvekillerimiz, genel başkan yardımcılarımız, çözüm üretmişlerdir. YSK’ya sesleniyorum, iğne deliği kadar boşluğu yoktur sürecin. Bu süreç ahlaklıdır. Tarihi vazifenizi yerinize getirin. Bir an önce olağanüstü itirazı netleştirin, işimize bakalım. Mazbatamızı verin, bu halk Şaraçhane’de kutlama yapmayı bekliyor.

Çocuklarımız, gençlerimiz diyor ki, her şey güzel olacak. Kimsenin sizin canınızı sıkmaya hakkı yok. Neymiş efendim biz çalışamazmışız. Meclis fazlaymış, belediye başkanı merkezi hükümetle anlaşamazmışız. Ben bu ülkeye, bu şehre hizmet etmeye geldim mi? Bu ülke Ankara’daki hükümeti seçti mi seçti. Ben İstanbul’a belediye başkanı seçildim mi? Biz millete hizmette yol arkadaşıyız.

Arkadaşlar, önümüzde çok az bir zaman kaldı. Geleceğe umutla bakacağız. Gençlerle üreteceğiz. Çocuklarımıza güzel bir çevreyle şehir hazırlayacağız.

Kimse kendi malını devretmiyor. 16 milyon İstanbul’un belediye başkanlığını bu kardeşinize devredecekler. O şaibe naralarını bu kulaklar duymuyor. Kendi başarısızlıklarını örtmeye çalışıyorlar.

Biz milletçe bir aradayız. Dünyanın en güzel şehrinde hayatımızı sürdürüyoruz. İstanbul dünyanın en güzel şehri. Bu nimetin bilelim. Bu şehre asla ihanet etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz. Bu şehre hizmet edeceğiz. Bu şehrin insanının insanca, eşit bir şekilde yaşaması için adil bir yönetim olacağız. Bu şehirde yaşayan herkesin kardeşliği için mücadele edeceğiz. Ayrımcılık yapmayacağız. Herkesin inanç özgürlüğü için mücadele vereceğiz. Herkesin inancına, ibadetine saygı gösteren bir yönetim olacağız. Bu şehirde, hele de Şişli’de Hristiyan vatandaşımız da var Ermeni vatandaşımız da var… Azınlık diye bir kavram yok.

Ben size bir şey söyleyeyim, bu gökkubbe altında, bu cennet vatanda bir arada yaşamanın zenginliğinin tadına varmalıyız. Bu ülkede Türk vatandaşı ne kadar teminatlıysa, Kürt vatandaşım da o kadar teminatlı. Kol kola olacağız.''

"İmamoğlu'ndan AKP'ye 'bavul' tepkisi: Bu çantalarla adliyeye gidenleri hatırlıyorsunuz değil mi?" haberi, 16 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İmamoğlu'ndan AKP'ye 'bavul' tepkisi: Bu çantalarla adliyeye gidenleri hatırlıyorsunuz değil mi? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu'ndan AKP'ye 'bavul' tepkisi: Bu çantalarla adliyeye gidenleri hatırlıyorsunuz değil mi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
    2. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
    3. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
    4. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
    5. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
    6. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
    7. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
    8. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
    9. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
    10. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
    11. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
    12. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
    13. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
    14. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
    15. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
    16. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
    17. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
    18. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
    19. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
    20. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
    Politika Haberleri