Ekrem İmamoğlu: Bu resmen eşkıyalık anlayışı

Ekrem İmamoğlu: Bu resmen eşkıyalık anlayışı

Ekrem İmamoğlu: Bu resmen eşkıyalık anlayışı İBB Başkanı İmamoğlu, TÜRGEV‘den geri alınan Beyoğlu Örnektepe’deki arazi ve üzerindeki yurt binasının İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP grubunun oylarıyla Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis etme kararı alınmasına...

İBB Başkanı İmamoğlu, TÜRGEV‘den geri alınan Beyoğlu Örnektepe’deki arazi ve üzerindeki yurt binasının İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP grubunun oylarıyla Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis etme kararı alınmasına tepki göstererek, "Bu resmen meclisteki çoğunluk üzerinden eşkıyalık anlayışı. İstanbul halkının malını gasp edemezler. Kararı, yürürlüğe koymayacağız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu çalışmaları kapsamında Mecidiyeköy-Şişli istasyonundan test aracına bindi. Metro hattıyla ilgili bilgiler veren Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun bazı dernek ve vakıflar ile imzalanan protokolleri iptal etmesiyle birlikte AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurduğu TÜRGEV’den geri alınan ve önceki dönemde Büyükşehir’in gençlik merkezi inşaatı için 17,2 milyon lira harcadığı Beyoğlu’ndaki İBB arazisi, AKP grubunun oyları ile bedelsiz olarak 10 yıllığına AKP’li Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edildi. İmamoğlu söz konusu karara sert sözlerle tepki gösterdi.

"BU RESMEN EŞKIYALIK ANLAYIŞI"

Bu resmen meclisteki çoğunluk üzerinden eşkıyalık anlayışı. Kamu vicdanı değil eşkıya anlayışı, eşkıya duruşu. Eşkıyanın ne anlama geldiğini biliyorsunuz, malını gasp etmek. Örnektepe’de İBB olarak yurt yapıyoruz. Bir kreş yapacağız, parkla bağlantısını yapacağız. Bizden daha güvenilir, bizden daha iyi süreci yönetecek bir başka kurum yok. A, B, C, D vakıfları benim umurumda değil. Biz İBB olarak 2 bin-3 bin yatak kapasiteli yurtlarla çocuklarımıza gençlerimize çağdaş öğrenci yurtları ile hizmet vereceğiz.

"GASP EDEMEZLER"

Neymiş efendim bu projeyi meclis üzerinden X belediyeye tahsis edecekler, o belediye üzerinden de istedikleri gibi hareket edecekler. Kusura bakmasınlar ama ‘pışık’ derler ya çocuklar… Böyle bir şey yok. İstanbul halkının malını ‘öyle istiyoruz’ diye gasp edemezler. Siyasi bir takım iradeler, bir avuç insan istiyor diye gasp edemezler.

"ALINAN KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR"

Bu, “Mecliste karar alalım, Saraçhane binasını da veriyoruz Fatih Belediyesi’ne” demek anlamına gelir. Böyle bir yetki yok. “Kanuni hakkımızı kullandık” diyorlar, kanuni hakkınız bu değil. Bunu biz yürürlüğe koymayacağız. İBB olarak vakfımız var, kendi yönetimimiz var biz orada yurt ve kreş hizmetlerine başlayacağız. Alınan karar yok hükmündedir. Hem hukuki süreci yöneteceğiz hem fiili süreçte gideceğiz paşa paşa halkımızla orayı buluşturacağız.

"VETO EDECEĞİZ"

A vakfı, B vakfı işine baksın, kendi işlerini yürütsünler. Karar onay için başkanlık makamına sunulduğunda veto edeceğiz. Hukuki süreçleri yöneteceğiz, zabıtalarımızla gideceğiz, temizleyeceğiz. Birçok kamu alanında yapılmak istenen bu müdahaleleri geri püskürteceğiz. Çünkü onlar bir avuç insanın isteklerini yerine getiriyor. Biz 16 milyon insanın isteklerini yerine getiriyoruz.

"BİZ HER YERE DAVET EDİYORUZ"

Ekrem İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı Pendik'teki Teknopark'ın açılışına davet edilmediğini belirterek, 'Biz her yere davet ediyoruz. Devletimizin bütün yöneticilerini, idarecilerini, siyasi partilerin yöneticilerinin başımızın üzerinde yeri var' diye konuştu. (Sözcü)

"Ekrem İmamoğlu: Bu resmen eşkıyalık anlayışı" haberi, 16 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu: Bu resmen eşkıyalık anlayışı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu: Bu resmen eşkıyalık anlayışı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  2. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  3. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  4. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  5. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  6. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  7. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  8. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  9. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  10. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  11. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  12. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  13. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  14. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  15. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  16. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  17. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  18. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  19. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  20. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
Politika Haberleri