İmamoğlu’ndan Koca’ya çağrı: Vaka sayıları açıklandı, sıra ‘gerçek ölüm’ sayılarında

İmamoğlu’ndan Koca’ya çağrı: Vaka sayıları a... Bakan Koca'nın vaka sayılarını açıklamasının ardından ölüm sayılarıyla ilgili de 'şeffaflık' çağrısı yapan İmamoğlu, "Üzülerek takip ediyorum iki katını aşan vefat sayısı var; hala böyle bir çaba gösteriyorlarsa üzülüyorum. Yapmasınlar " dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bulaşıcı hastalıktan kaynaklanan vefat sayıları üzerinden kendisine yönelttiği eleştirilere “Bir belediye başkanı, ölüm sayısını açıklamaktan nasıl mutlu olsun? Böyle bir şey mümkün mü? Biz, pandemiyi, şeffaf bir süreç yönetimiyle yenebiliriz. Pandemi sürecinden ancak böyle galip çıkabiliriz. Dün; Rusya’da, Almanya’da ölüm sayılarının çok yüksek sayıda olduğu açılandı. Ne oldu yani; Almanya’nın ışıltısı mı kayboldu? Ya da Rusya çöktü mü yani? Toplumla bunların paylaşılması, toplumun da süreci ciddiye almasına ve ilgililerin de bu konuyla ilgili çok daha sıkı tedbirler açıklamasına vesile olacaktır” diye karşılık verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni taksi uygulamalarıyla ilgili kararların alınacağı UKOME toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, “Sağlık Bakanı’nın, sizin açıkladığınız verilerle ilgili açıklamaları oldu. ‘Bizim açıkladığımız rakamlar doğru, herkes kendi icraatına odaklanmalı’ dedi. Enfeksiyona bağlı her hastalığın ‘bulaşıcı hastalık’ koduyla girildiğini, Kovid’in ayrı olarak yazıldığını söyleyip, size yönelik bazı eleştirileri oldu. Bu konuyla ilgili değerlendirmenizi alabilir miyiz” sorusuna şöyle yanıt verdi:

BİR BELEDİYE BAŞKANI, ÖLÜM SAYISINI AÇIKLAMAKTAN NASIL MUTLU OLSUN?

“Dün akşam, şeffaflıkla ilgili önemli bir adım atılmıştır. Başından beri istediğimiz; verilerin şeffaflıkla paylaşılması. Şu an, İstanbul başta olmak üzere, zor durumda. Hastanelerdeki durum, insanların yakın çevresindeki hastalıkla ilgili süreç ortada. Verilere biz de hakimiz. Böylesi bir ortamda, sürecin şeffaf bir biçimde paylaşılması, tolumun daha iyi tedbir alması, daha sıkı tedbir alması konusunda adım atmalarına fırsat tanıyacak, insanlar tedirgin olacak. Şu tarafına üzülüyorum: Bir belediye başkanı, ölüm sayısını açıklamaktan nasıl mutlu olsun? Böyle bir şey mümkün mü? Biz, bu durumu açıklamaktan imtina ediyoruz; üzgünüz. Ama bundan sonra şeffaflıkla bu süreç yönetilsin. Çünkü gerçekten biz pandemiyi, şeffaf bir süreç yönetimiyle yenebiliriz. Pandemi sürecinden ancak böyle galip çıkabiliriz. Dün; Rusya’da, Almanya’da ölüm sayılarının çok yüksek sayıda olduğu açılandı. Ne oldu yani; Almanya’nın ışıltısı mı kayboldu? Ya da Rusya çöktü mü yani? Toplumla bunların paylaşılması, toplumun da süreci ciddiye almasına ve ilgililerin de bu konuyla ilgili çok daha sıkı tedbirler açıklamasına vesile olacaktır. 

GEÇEN SENE İLE BU SENE ARASINDA BAŞKA BİR BULAŞICI HASTALIK YOK Kİ; BİR TEK KOVİD VAR

“Gelelim hala ölüm sayısı ile ilgili açıklama çabasına. Üzülerek takip ediyorum. İstanbul’da, geçen senenin Kasım ayı ile bu sene arasında, son 10 günde 2 katından fazla ölüm sayısına ulaştık. Geçen sene ile bu sene arasında başka bir bulaşıcı hastalık yok ki; bir tek Kovid var. Yani, geçen sene ile bu sene arasında başka bir bulaşıcı hastalık varsa, açıklasınlar. İki katını aşan vefat sayısı var; hala böyle bir çaba gösteriyorlarsa üzülüyorum. Yapmasınlar. Süreci şeffaf yürütsünler. Geçmişe dair verileri de açıklayacağını söyledi Sayın Bakan. Bekliyoruz, onu gördüklerinde durumun daha vahim olduğunu aslında daha iyi anlayacağız. Bu bağlamda süreci, bütün toplumun hissedeceği bir şekilde açıklayarak ve açıklıkla yönettiklerinde galip geleceğimize ve bu virüsü hep beraber yeneceğimize inanıyorum. Kapanma ve bunun gibi talepleri, bilimin bana işaret ettiği biçimiyle açıklıyorum, açıklamaya da devam edeceğim. Ben, sağlık çalışanlarımıza güveniyorum. Allah, onlardan razı olsun ve bütün hastalarımıza şifa diliyorum. Umarım bir an önce bu süreci, Kovid’i mağlup ederiz ve normal günlere hep beraber kavuşuruz.”

"İmamoğlu’ndan Koca’ya çağrı: Vaka sayıları açıklandı, sıra ‘gerçek ölüm’ sayılarında" haberi, 26 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 26 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İmamoğlu’ndan Koca’ya çağrı: Vaka sayıları açıklandı, sıra ‘gerçek ölüm’ sayılarında haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu’ndan Koca’ya çağrı: Vaka sayıları açıklandı, sıra ‘gerçek ölüm’ sayılarında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  2. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  3. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  4. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  5. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  6. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  7. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  8. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  9. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  10. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  11. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  12. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  13. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  14. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  15. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  16. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  17. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  18. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  19. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  20. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
Politika Haberleri