İmamoğlu'ndan Soylu yanıt: Böyle İçişleri Bakanı mı olur ya!

İmamoğlu'ndan Soylu yanıt: Böyle İçişleri Bakanı mı olur ya!

İmamoğlu'ndan Soylu yanıt: Böyle İçişleri Ba... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun iddialarına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu tepki gösterdi. İmamoğlu, Süleyman Soylu’ya, “Yalanı tescillenmiş bir insandır” dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilk defa işe aldığı 15 bin 125 kişi hakkında hiçbir güvenlik soruşturması talep etmemiş, değerlendirme komisyonu oluşturmamıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde işe alınan 1668 kişinin veya yakınının terör örgütü irtibatı/iltisakına dair kaydı ve adli kayıt bulunduğu belirlenmiştir. Söz konusu 1668 kişinin terör örgütlerine göre dağılımı şöyledir; FETÖ/PDY 875, PKK/KCK 432, DHKP/C 143, THKP/C 66, TKP/ML 64, MLKP 33, DEAŞ 3, El Kaide 1 ve diğer örgütler 51” sözlerine yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu, Soylu için, “İnşallah vatanımız, milletimiz bu kötü dilden bir an önce kurtulur Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye. Benim bildiğim İçişleri Bakanı gizemlidir. Az konuşur, çok iş yapar. Çünkü bir ülkenin namusu, şerefi ona aittir. Ama bu öyle birisi değil. Her gün konuşuyor, herkesin tweetine cevap veriyor. Bence evinden bile kovuyorlardır bunu” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, şunları söyledi:

“700 terörist tespit ettik demiştir. Açılan soruşturmalar, yapılan mahkeme vs. 41 kişi yaralandı, hepsi beraat etti. Toplamda 700 terörist diyen bir bakan 0’la sonuç bulmuştur. Yalanı tescillenmiş bir insandır. 557 terörist deyip, 86 bin İBB çalışanını zan altında bırakmıştır. Üstünden 1 sene geçmiştir. Ortada hiçbir şey yoktur. Hatta 2., 3. dereceden ailelerine giderek, müfettişleri her hafta buraya göndererek hareket eden bir bakandır kendisi. Müfettişlerin nasıl rahatsız olduğunu, rencide olduğunu yüzlerinden kendim görüyorum. Üzüntüyle geliyorlar. Türkiye Cumhuriyeti tarihi; dili yalanla, iftirayla dolu olan bir bakanı kapkara bir leke olarak tarihine geçirmiştir. Buna sebep olanlar tedbir alsınlar bir an önce. Bu ülke adına güvenlik tehdidi olan bir zattır. Söylediği söz için iki sene önce demiştim; ‘Lafa bakarım laf mı, diye adama bakarım adam mı diye…’ Bunu ispat edercesine her gün konuşan bir insandan bahsediyor, yalanına, iftirasına devam ediyor. Yazılar yazacağım bu iddiaları için, eminim buna da cevap veremeyecekler. Görev yaptığı kurumda herkesi zor durumda bırakmaktadır. Emniyet yöneticilerine kadar…”

Böyle İçişleri Bakanı mı olur ya!

“Güvenlik sorunudur… Bir şehre gelip o şehrin valisini dikkate almayan, belediye başkanıyla görüşmeyen bir anlayışa sahiptir. Benim bildiğim İçişleri Bakanı az konuşur, gizemlidir, bu milletin namusu, şerefi ona aittir. Ama bu öyle birisi değildir. Oturur, sakin durur, ayda bir konuşur, her gün konuşuyor! Herkese, her tweete cevap veriyor. Böyle İçişleri Bakanı olur mu ya? Evinden kovarlar bu adamı ya… Milletimiz inşallah bu kötü ve ahlak dışı, yalan dolu dilden bir an önce kurtulur”

 

"İmamoğlu'ndan Soylu yanıt: Böyle İçişleri Bakanı mı olur ya!" haberi, 26 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 26 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İmamoğlu'ndan Soylu yanıt: Böyle İçişleri Bakanı mı olur ya! haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu'ndan Soylu yanıt: Böyle İçişleri Bakanı mı olur ya! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  2. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  3. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  4. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  5. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  6. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  7. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  8. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  9. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  10. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  11. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  12. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  13. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  14. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  15. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  16. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  17. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
  18. 14:48 Martı Katliamı: Yalancı Veba Alarmı Şehri Sarsıyor! İnsan Sağlığı Tehlikede!
  19. 14:47 Unlubitlerin Yaydığı Virüs, Batı Afrika'daki Kakao Üretimini Tehdit Ediyor
  20. 14:45 Arizona Mahkemesi, 2020 Seçimine Müdahale Davası: Giuliani ve Meadows Dahil 18 Kişiye Dava Açıldı
Politika Haberleri