İmamoğlu’ndan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan’a: Komedi filmi gibi

İmamoğlu’ndan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan’a: Komedi filmi gibi

İmamoğlu’ndan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Tu... CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen “Kadın Muhtarlarımızı Dinliyoruz” etkinliğinde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma...

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen “Kadın Muhtarlarımızı Dinliyoruz” etkinliğinde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın Kanal İstanbul ile ilgili “Üsküdar'dan Beşiktaş'a geçen yeğenim söyledi. Geçen yıl 15 dakikada geçiyorduk, bu sene yarım saati buluyor karşıdan karşıya geçmek” sözlerine yanıt verdi. Turhan'ın açıklamalarına cevap vermeyi sıkıntı olarak gördüğünü belirterek, "Komedi filmi gibi" değerlendirmesini yaptı.

Etkinlikte konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ben artık Ulaştırma Bakanı'na bu konularda cevap vermeyi de kendime sıkıntı olarak görüyorum çünkü üzülüyorum. Her defasında üzüldüğümü de dile getiriyorum. Ulaşım hele hele deniz ulaşımı konusunda da mesleğini bilmiyorum ama yeğeninin fikri ile İstanbul'un Türkiye'nin en büyük en önemli projesine kanaat getirdiğini söyleyen bir bakan varsa gerisinin yorumunu vatandaşa bırakıyorum” dedi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, Deniz ulaşımında bahsedildiği gibi bir problem olmadığını da belirten İmamoğlu “Hiç öyle bir problem yok. Garip bir durum, anlatılan ortam garip. Biraz komedi filmi gibi onun için yorum bile yapmak istemiyorum. Çok üzüntü verici. Yani bu kadar mühim bir mesele bu kadar önemli bir proje. Ve Ulaştırma Bakanı diyorsa ki '15 dakika yerine 30 dakika sürüyor ve bundan dolayı Kanal İstanbul gerekli'. Gerisini kanaati vatandaşa bırakıyorum” diye konuştu.

MAHKEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR

İmamoğlu, İBB ve iki bakanlık arasında 2018 yılında imzalanan ve geçtiğimiz ay çekilme kararı aldıkları Kanal İstanbul İşbirliği Protokolü'ne meslek odaları tarafından açılan iptal davasında mahkemeden çıkan ret kararını da değerlendirdi.

Hukuki sürecin devam ettiğini belirten İmamoğlu “Yani bu bir sonuç değil. Bize verilen mahkeme kararı aslında ‘bir üst mahkemede incelenmek üzere' diye bir karar bize ulaştı. Dolayısıyla istinafın süreci var. Süreç devam ediyor. Henüz hukuken tamamen netleşmemiş bir süreçle ilgili şimdiden konuşmak istemiyorum” dedi.

İBB'nin protokolden çekilme kararı ile protokole açılan iptal davası arasında bir bağlantı olmadığını da vurgulayan İmamoğlu, “Bizim çekilme sebebimiz idari bir sıkıntı olması. Nedir o? Bir karar oluşturuyorsunuz, belediye başkanı olarak imza atıyorsunuz. Yetkisiz bir imza. Aradan 2-2.5 ay geçiyor ve meclis kararı alıyorsunuz. Bu doğru bir süreç değil. Hukuken doğru değil. Olmayan bir yetki ile bir protokol imzası atıyorsunuz. Düşünün ki ben şimdi bir karar alacağım. Yok yetkim ve 3 ay sonra bunu meclisten geçireceğim. Bu olmuş bir şey değil, doğru da değil. Bu yanlıştan ötürü bu protokolden vazgeçtiğimizi ve doğru olmadığını ilettik. Bu benim kişisel sürece dair olumsuz bakışımla ilgili değil” dedi.

"İmamoğlu’ndan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan’a: Komedi filmi gibi" haberi, 04 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan İmamoğlu’ndan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan’a: Komedi filmi gibi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu’ndan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan’a: Komedi filmi gibi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:17 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu: Güvenli Madencilik İçin Adımlar Atılıyor
  2. 15:07 Esra Ezmeci bile inanamadı! Esra Ezmeci şok oldu!
  3. 15:07 Galatasaray'da Ndombele Ayrılıyor: Yeni Sezon Kadro Planlaması Başladı!
  4. 15:04 Galatasaray taraftarına kötü haber! Efsane isim gidiyor! İcardi efsanesi!
  5. 14:58 Eski NBA oyuncusu Darius Morris'un cansız bedeni bulundu
  6. 14:54 Türkiye'nin İlk Yerli İletişim Uydusu Türksat 6A Hazır: Uzaya Fırlatma Süreci Başlıyor
  7. 14:50 Batı Akdeniz İhracatı Nisanda Yükselişte: Çin'e Artan Satışlar Öne Çıkıyor
  8. 14:46 Beşiktaş'ın yeni hocası belli oldu! Hasan Arat ismi!
  9. 14:46 Berlin'de Tarihi Miras: Goebbels'in Villası Ücretsiz Verilecek
  10. 14:41 Al Nassr, Al Wehda'yı 6-0 Mağlup Ederek Şampiyonluk İçin Umudu Canlandırdı
  11. 14:33 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Suudi Savunma Anlaşması İçin İsrail Normalleşmesi Şart!
  12. 14:30 Fenerbahçe, Konyaspor Deplasmanında Yenilmezlik Serisini Sürdürmek İçin Sahaya çıkacak
  13. 14:27 Zelenski, Ukrayna Askerlerinin Kararlılığını Övdü
  14. 14:23 Lionel Messi'nin Gösterisi: Inter Miami, New York Red Bulls'u 6-2'lik Skorla Devirdi
  15. 14:22 Britney Spears kaldığı otelde sinir krizi geçirdi! Britney Spears için ambulans geldi!
  16. 14:18 Fatih Mahallesi'ndeki Park Faciasıyla İlgili 3 Şüpheli Gözaltında
  17. 14:11 Göztepe şampiyonluk için gözleri Eyüpspor kulübüne çevirdi!
  18. 14:11 Somer Sivrioğlu'nun Su Böreği Tarifi: Evde Ustalıkla Lezzet Şöleni!
  19. 14:04 Türkiye, Dünya Çam Balı Üretiminde Lider Konumda: Bakan Yumaklı Açıkladı
  20. 14:01 Guangdong Eyaleti'nde Şiddetli Yağışlar: Alarm Seviyesi Yükseldi
Haberleri