İmamoğlu'nun avukatları HSK önünde: Baş harfleri verilen kişileri bulun ve soruşturma açın

İmamoğlu'nun avukatları HSK önünde: Baş harfleri verilen kişileri bulun ve soruşturma açın

İmamoğlu'nun avukatları HSK önünde: Baş harf... Avukatlar, İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla açılan davaya bakan hakimin başka bir ilde görevlendirilme gerekçelerine ilişkin iddiaların araştırılmasını talep etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatları, Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) başvuru yaparak İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davaya bakan hakimin başka bir ilde görevlendirilmesine ilişkin iddiaların araştırılmasını talep etti.

İmamoğlu'nun avukatlığını da yapan CHP Parti Meclisi üyesi Gökhan Günaydın ve beraberindeki avukatlar HSK'ye başvuru yaptı.

Başvuru öncesi gazetecilere açıklama yapan Gökhan Günaydın, 14 Aralık 2022'de Ekrem İmamoğlu'na yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verildiğini hatırlattı.

Duruşmalar sırasında hem doğal hakim ilkesine hem de adil yargılamaya aykırı işlemler yapıldığını savunan Günaydın, "5'inci celseden sonra duruşma hakimi Hüseyin Zengin, daha İstanbul'a yeni gelmişken ve nakil yönetmeliği uyarınca 8 yıl boyunca İstanbul'da çalışma hakkı varken Samsun'a tayin edilmiştir." dedi.

HSK'nin kamuoyunun bu alandaki ciddi kaygılarını giderecek bir açıklama yapması gerektiğini savunan Günaydın, şöyle devam etti:

"Hüseyin Zengin hangi amaçla ve neden duruşma sırasında, duruşmadan alınarak başka yere tayin edilmiştir. Hakim ve savcılara yönelik nakil yönetmeliği bunların koşullarını belirlemiştir. Örneğin, resen atanamazlar, süreleri dolmadan gönderilemezler. Bir atama talebinin olup olmadığına bakılır. Zengin'in bir atama talebinin olmadığını biliyoruz. Başarısızlığı ve görev gereklerine uyumsuzluğu belgelerle tespit edilmiş midir? Bulunduğu yerde kendi kusuru olmaksızın, herhangi bir nedenle hakimliğin gerektirdiği onur ve tarafsızlık içinde görev yapamayacağı tespit edilmiş midir? Atamaya gerekçe gösterilecek bir mazeret, sağlık durumu, eş durumu, öğrenim durumu var mıdır? Kamuoyundan öğrendiğimiz kadarıyla herhangi bir geçerli durumun olmadığını biliyoruz. O halde Hüseyin Zengin duruşmalar sürerken, neden, hangi gerekçeyle Samsun'a nakledilmiştir? Hüseyin Zengin Samsun'a tayin edildikten sonra gerek çevresine gerekse basın mensuplarına verdiği beyanatlarda kendisine İstanbul Anadolu Adliyesi'nde baskı yapıldığını ifade etmektedir. HSK ihbar ve şikayetler üzerine bir inceleme açmak durumundadır."

HSK'den bu soruşturmayı ve incelemeyi başlatmasını talep ettiklerini kaydeden Günaydın, "Bu soruşturmayı yaparken de Hüseyin Zengin'in ifadesine başvurun. Biz Ekrem İmamoğlu'nun avukatları olarak dilekçe vererek HSK'yi görevini yapmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

 

 

"İmamoğlu'nun avukatları HSK önünde: Baş harfleri verilen kişileri bulun ve soruşturma açın" haberi, 13 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 13 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan İmamoğlu'nun avukatları HSK önünde: Baş harfleri verilen kişileri bulun ve soruşturma açın haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu'nun avukatları HSK önünde: Baş harfleri verilen kişileri bulun ve soruşturma açın 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:AA

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:03 Bütün kiri mıknatıs gibi çeken o yöntem: Kızartmalarda işinize yarayacak!
  2. 04:00 Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
  3. 03:58 Covid-19'un yeni varyantı 'FLIRT' ciddi vakalarla çıktı!
  4. 03:56 Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
  5. 03:54 Spotify'a 'telif' davası: ABD'de davalık oldu
  6. 03:53 Aracınıza kaynar su dökmeyi hiç denediniz mi?
  7. 03:47 200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
  8. 03:42 Çocuklarda grip ve alerjiyi birbirine karıştırmayın
  9. 03:39 Kamu çalışanlarının dikkatine: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı ve izinler kullandırılacak!
  10. 03:33 Düğünde geline dolardan yapılmış pelerin taktılar!
  11. 03:31 Yapay zekanın belirlediği Mersin’in en güzel ilçesi bakın hangisi?
  12. 03:29 18 Mayıs'ta tarihte neler oldu?
  13. 03:28 Yakıt alırken kontak kapatmazsak bakın ne oluyormuş!
  14. 03:26 Buket Aydın'ın yorumu tartışmaya sebep oldu: "İlk hesabı erkek ödemeli"
  15. 03:24 Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı geldi!
  16. 03:22 Bir aylık arabada 241 bin lira masraf çıktı
  17. 02:27 Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
  18. 02:25 Dünya'dan onay aldı: İşte Türkiye’nin en iyi hamur lezzeti!
  19. 02:04 Evdeki sineklerden kurtulmanın basit yöntemi!
  20. 01:46 Büyük derbiye saatler kala Fenerbahçe cephesinde beklenmedik bir şok yaşandı!
Yargı Haberleri