İmamoğlu’nun TÜRGEV’den aldığı arazi Beyoğlu Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edildi

İmamoğlu’nun TÜRGEV’den aldığı arazi Beyoğlu Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edildi

İmamoğlu’nun TÜRGEV’den aldığı arazi Beyoğlu... İBB Başkanı İmamoğlu'nun bazı dernek ve vakıflar ile imzalanan protokolleri iptal etmesiyle birlikte AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurduğu TÜRGEV'den geri alınan ve önceki dönemde Büyükşehir'in gençlik...

İBB Başkanı İmamoğlu'nun bazı dernek ve vakıflar ile imzalanan protokolleri iptal etmesiyle birlikte AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurduğu TÜRGEV'den geri alınan ve önceki dönemde Büyükşehir'in gençlik merkezi inşaatı için 17,2 milyon lira harcadığı Beyoğlu'ndaki İBB arazisi, AKP grubunun oyları ile bedelsiz olarak 10 yıllığına AKP'li Beyoğlu Belediyesi'ne tahsis edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin TÜRGEV'den aldığı arazi meclis kararıyla AKP'li Beyoğlu Belediyesi'ne bedelsiz tahsis edildi.

İBB Meclisi'nin şubat ayı meclis oturumu yeni seçilen 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında toplandı. Sözcü'den Özlem Gürses'in haberine göre meclis oturumunda AKP grubunun teklifi ve oyları ile Beyoğlu Belediyesi'ne gerçekleştirilen taşınmaz tahsisleri sırasında tartışma çıktı.

Çünkü tahsis edilen taşınmazlar arasında İBB tarafından TÜRGEV için 17 milyon 200 bin TL’ye yaptırılan ve tamamlanmak üzere olan Beyoğlu Örnektepe Gençlik Merkezi ve Zeminaltı Katlı Otoparkı'nın bulunduğu İBB'ye ait taşınmaz da bulunuyordu.

GEÇTİĞİMİZ YAZ GERİ ALINDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz ağustos ayında bazı dernek ve vakıflarla bir önceki dönemde imzalanan protokolleri iptal edince bu taşınmaz, İBB tarafından geri alınmıştı.

İmamoğlu binayı gezerek incelemelerde de bulunmuştu. Meclise gelen komisyon raporuna göre mülkiyeti İBB'ye ait olan 10 adet taşınmaz, Örnektepe Gençlik Merkezi ve Zeminaltı Otoparkı arazisi ile birlikte Beyoğlu Belediyesi'ne 10 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edildi. CHP grubu karara muhalefet etti.

"VERDİRMEYİZ"

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı kamu yararı varsa tahsislere onay verdiklerini belirterek “Ancak şöyle bir anlayış oluşmaya başladı. Kamu menfaati taşıyanlarla, kamu menfaati taşımayanların hepsini beraber tek maddede geçirerek barikat oluşturmaya çalıştırıyorlar” dedi.

Bu karar sonrası TÜRGEV'in AKP grubunu teşekkür etmesi gerektiğine dikkat çeken Balyalı, şöyle konuştu:

İBB'nin inşaatını yaptığı ve seçim sonrasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun protokolünü iptal ettiği, bu yeri vermekten vazgeçen, engelleyen İmamoğlu'nu devre dışı bırakarak, belediyeyi yöneten iradenin aksine burayı meclisteki çoğunluklarını kullanarak Beyoğlu Belediyesi'ne tahsis ediyorlar.

Beyoğlu Belediye binasının bulunduğu taşınmaz ile ilgili hiçbir sorun yok tahsisini yapalım. Ama İBB'nin ihalesini ve inşaatını yaptığı sayın belediye başkanımızın irade ortaya koyduğu ve kamuoyu ile paylaştığı İBB'nin de çok ciddi para harcadığı yeri, meclis çoğunluğunuzu kullanarak Beyoğlu Belediyesi'ne vermeye çalışıyorsunuz. Sonrasını takip ederiz bakalım ne açılacak. Ama şunu söyleyelim; verdirmeyiz.

ACELE İLE EKLENDİ

CHP'li Hukuk Komisyonu Üyesi Ülkü Sakalar da “Burası İBB tarafından TÜRGEV'e verilmek üzere yapılıyordu. İBB, TÜRGEV ile olan protokolünü iptal ettikten sonra Beyoğlu Belediyesi acele ile bu taşınmazı da tahsis dosyasına ekledi. Yani burası bitirilecek, geçici kabulü yapılacak, sonra Beyoğlu Belediyesi'ne verilecek. 10 adet taşınmaz içinde yer alan Sütlüce Spor Tesisleri de yer alıyor. İBB'nin tesisleri, bunun doğrudan Beyoğlu Belediyesi'ne tahsisi de doğru değil” dedi.

Hukuk Komisyonu Başkanı AKP'li Muhammet Kaynar ise kararın vakıf ile bir ilgisinin bulunmadığını savunarak “Vakıf ismi zikrederek işe su katmaya çalışıyorlar, dosyanın vakıfla ilgisi yok. Beyoğlu Belediyesi'nin kullanımında olan bir çoğu da hizmet binası olan taşınmazlar bunlar” ifadelerini kullandı.

"İmamoğlu’nun TÜRGEV’den aldığı arazi Beyoğlu Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edildi" haberi, 14 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İmamoğlu’nun TÜRGEV’den aldığı arazi Beyoğlu Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edildi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu’nun TÜRGEV’den aldığı arazi Beyoğlu Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Politika Haberleri