İnce: 'Kimse millilik, Rizelilik taslamasın, çakı burada!

İnce: 'Kimse millilik, Rizelilik taslamasın, çakı burada!

İnce: 'Kimse millilik, Rizelilik taslamasın,... CHP'nin Cuymhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Edirne ve Hakkari mitinglerinin ardından üçüncü mitingini annesinin memleketi Rize'de yapıyor. Trabzon'dan Rize'ye gelişi sırasında yolsa sık sık aracı durdurulan ve sevgi gösterileri...

CHP'nin Cuymhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Edirne ve Hakkari mitinglerinin ardından üçüncü mitingini annesinin memleketi Rize'de yapıyor. Trabzon'dan Rize'ye gelişi sırasında yolsa sık sık aracı durdurulan ve sevgi gösterileri ile karşılanan İnce, mitingin yapılacağı alanı dolduran yurttaşların "Vakit Tamam" pankartı ile karşılandı.

Muharrem İnce, konuşma yapmak üzere miting alanına eşi Ülkü İnce ile beraber geldi.

'İşte Başkan' sloganlarıyla karşılanan Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları;

-Bugün dedemin memleketindeyim, akşama Antalya'dayım

-Siyasette yeni bir dil yeni umut yeni bir normalleşmeye ihtiyacı var. Türkiye'nin barışmaya ihtiyacı var. Saadet Partisi'nin, İyi Parti'nin başkanlarına gittim; Demirtaş'a Erdoğan'a hepsine gittim başarılar diledim.

“KİMSE MİLLİLİK, RİZELİLİK TASLAMASIN, ÇAKI BURADA!''
Beni can kulağıyla dinleyin. Bundan yaklaşık 110 yıl önce. Rize’den Hüseyin diye bir genç adam Yemen’e gider. Hüseyin Yemen’den Mekke’ye gelir, hacı olur. Resmi kayıtlardaki adı da Hacı Hüseyin olur. Mekke’den sonra gelir Rize’ye ayakları yara içindedir. Çanakkale’ye asker toplanmaktadır, ayakları yara olduğu için harbe almazlar. 2 ay sonra ayakları iyileşir. Ben de gideceğim der. 4 çocuğunu öper, iskeleye iner. Büyük çocuğu uyanır, “Kardeşlerim'' der, “Babamız gidiyor''. Babalarının yanına giderler, o der ki ben “Savaşa gidiyorum''. Hepsine hediye verir, en küçük kızına kalmaz. Ona da çakısını verir. O küçük kız o çakıyı 92 yıl taşır: O küçük kız çocuğu benim anneannem. Hacı Hüseyin benim annemin dedesi. O çakı da bu çakı! Hiç kimsenin bana millilik, Rizelilik, milliyetçilik taslama hakkı yoktur. Çakı burada!

"BENİM ÇILGIN PROJEM HUZUR"
Çılgın projeler döneminden geçiyoruz ya. Benim çılgın projem: Huzur. Bunu nasıl yapacağız! 3-B ile yapacağız. Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz. Bizi kimse tutamayacak. Bakın çocuklarımız sınavdayken bile sınav değişiyor. Türk çocukları ilkokulda 500 kelimeyle konuşuyor, Avrupa’daki çocuklar 2500 kelimeyle konuşuyor. Yazık bu çocuklara.

Bursun parasını nereden bulacaksın diyor. Saray’ın ışıklarını kısacağım. Nereden bulacağım, oradan bulacağım.

Bu torununuz sizden bir şey istiyor. İstediğim bir avuç pirinç. Bana bir avuç pirinç verin, ben size bir kazan pilav yapayım. Var mısınız buna?

ince-880_16_9_1526039682-880x495.jpg

"BAŞÖRTÜSÜ KONUSU KAPANMIŞTIR, NEREDE İSTİYORSAN TAK"
Bilerek yalan söylüyorlar. Bak CHP iktidar olursa, İnce cumhurbaşkanı olursa bizim yaşam şeklimize, başörtümüze karışır diyorlar. Benim kız kardeşim 40 yıldır başörtüsü takıyor. İnsan kız kardeşinin başörtüsünü çıkarır mı! Yalancılar! Bu konu kapanmıştır. İster sokakta, ister evde, ister devlette tak. Nerede istiyorsan orada tak.

YANDAŞ KANALLARA TEPKİ
Kimin akıllı telefonu varsa bir çıkarsın. Havada göreyim. Şimdi, herkes bir canlı yayın yapsın. İstediğiniz yerden. Facebook, Twitter, nereden isterseniz. Hazır olunca elinizi kaldırın, bekliyorum sizi. Canlı yayın. Medya ister ver, ister verme! Benim medyam var bak burada. Birisi devletin medyası, öbürü de milletin medyası! Biz milletle başaracağız. Bu garip cumhurbaşkanı adayı milletle başaracak!

“HER YIL 10 BİN GENCİMİZİ YURT DIŞINA GÖNDERECEĞİM''
Almanya başlattı akıllı fabrikaları 2011’de. Bunu kaçırırsak yüz yılları kaçırırız. İyi eğitilmiş gençlere ihtiyacımız var. Bu Endüstri 4.01’i gerçekleştirebilmek için enerjiye ihtiyacımız var. Bunu da yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayacağız. Türkiye’nin Güneş potansiyelini doğru kullanırsak tükettiğimizden fazlasını üretebiliriz. Ama kullanamıyoruz. Sorun nerede? depolamakta. Güneş enerjisini depolayan bataryalar yapmamız lazım. Bunu da gençler yapacak! Akıllı çocuklar yapacak. Ben size söz veriyorum. Cumhurbaşkanı olduğumda her yıl 10 bin gencimizi yurt dışına göndereceğim. En iyi eğitimi almaları için. Size söz veriyorum. Şu anda Türkiye’nin bilgisayar mühendisi sayısı 10 bin, 5 yıl içinde 100 bin olacak!

"İnce: 'Kimse millilik, Rizelilik taslamasın, çakı burada!" haberi, 11 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 11 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İnce: 'Kimse millilik, Rizelilik taslamasın, çakı burada! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İnce: 'Kimse millilik, Rizelilik taslamasın, çakı burada! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri