İnce: Tarlada ekilmezse rafta pahalı olur

İnce: Tarlada ekilmezse rafta pahalı olur

İnce: Tarlada ekilmezse rafta pahalı olur "Rusya-Ukrayna arasında savaş çıkarsa ekmek 25 lira olur"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, iktidarın ve muhalefetin gıda fiyatlarındaki çözüm önerilerini eleştirerek, "Bunlar sivrisineğin ağzına ilaç sıkıyorlar. Ben de diyorum ki bataklığı kurutalım. Tarlada ekilmezse rafta pahalı olur. Onu ektirmeliyiz. Önce üretmeliyiz. Öyle ucuzlar" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni ziyaret etti. Prof. Dr. İpek Özkal Sayan'la birlikte fakülte yönetimi ve öğretim üyeleriyle görüşen İnce, okulun kantininde öğrencilerle sohbet etti.

Rusya-Ukrayna arasında savaş çıkması durumunda Türkiye'de ekmek fiyatının 25 liraya kadar yükseleceğini söyleyen İnce, bu maliyet artışlarının önüne geçebilmek için üretimin arttırılması gerektiğini söyledi.

"Üniversite yaşamı boyunca iletişim vergisi olmamalı"

“Bir yaş grubunu anlamak için onları dinlemek lazım” diyen İnce, üniversite öğrencilerinden iletişim vergisinin alınmaması gerektiğini söyledi. İnce, “Yapmamız gereken işler neler. Bunu doğru tespit etmeliyiz. Örneğin üniversite yaşamı boyunca iletişim vergisi olmamalı. İletişim vergisini üniversite öğrencisi ödemez. Telefonunda bilgisayarında bunu ödememeli. Onu biz ödemeliyiz. Bizimki iki katı olmalı gerekirse. Ama öğrenci bunu ödememeli. Buradan başlamalıyız” dedi.

Rusya ile Ukrayna arasında savaş çıkması durumunda önümüzdeki yıl ekmeğin 25 liraya kadar yükseleceğini belirten İnce, bu yükselişinin önüne geçmek için üretimin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Yılda 4 milyon ton buğdayın ithal edildiğini söyleyen İnce, şu ifadeleri kullandı:

"Sen Ukrayna'dan Rusya'dan buğday alıyorsan bu ekmek ucuz olmaz"

"Ukrayna-Rusya krizi kapıda. Savaş çıkarsa seneye ekmek 25 lira olur. 23 milyon ton buğday tüketiyoruz biz. 19 milyon ton üretiyoruz. 4 milyon tonu dışarıdan geliyor ve buğdayın ana vatanındayız. Arkadaş, sen Ukrayna'dan Rusya'dan buğday alıyorsan bu ekmek ucuz olmaz. O zaman bu buğdayı ekmemiz lazım. Buğdayı neden ekemiyoruz. Tohum pahalı ilaç pahalı, elektrik pahalı, mazot pahalı. Olmaz. AB, 500 milyon, 20 milyonu tarımla uğraşıyor. O, 480 milyon o 20 milyona ucuz mazot veriyor. Bunu vermeye mecburuz. Benim arabamın mazotuyla traktörün mazotu aynı olamaz. O ucuz olmalı. Ben üretimden yanayım."

"Erdoğan'la Kılıçdaroğlu'nun bir farkı yok ki"

"Mesela Erdoğan'la Kılıçdaroğlu'nun bir farkı yok ki. Erdoğan şöyle diyor ‘marketler stok yapmayın, cezayı basarım’, Kılıçdaroğlu, ‘marketler ucuza verin, ben gelince parasını ödeyeceğim’. Ya sorun markette değil ki. Sorun tarlada. Ben diyorum ki hayır, marketle uğraşmayın. Kaynağına gidin. Bunlar sivrisineğin ağzına ilaç sıkıyorlar. Ben de diyorum ki bataklığı kurutalım. Tarlada ekilmezse rafta pahalı olur. Onu ektirmeliyiz. Önce üretmeliyiz. Öyle ucuzlar."

"Bizim partimizde şu an da iki seçimde birinci parti yapamazsa genel başkan gider"

“Bir öğrencinin, “Davranışlarınız çok samimi. Bir lise öğrencisinin sorusunu çözmüştünüz. Bunlar planlı mı yoksa gerçekten samimi ve içten mi” sorusunu şöyle cevaplandırdı:

"Yolda çocuğun fizik sorusu varsa fizik sorusunu çözerim. Pazarcı menemen yapmış sandığın üzerinde ekmeği banıyorsa ben de banarım. Boğazda yemek yemek gerekiyorsa onu da yerim. Sanayideki çocukları da Nişantaşı kafesindeki çocukları da anlamak istiyorum. Onun için böyle yaşıyorum.

İnce, ayrıca iki seçimde partisini birinci parti yapamayan genel başkanın gideceğini aktararak, “Bizim partimizde şu an da iki seçimde birinci parti yapamazsa genel başkan gider. Birinci parti yapıyorsa on yılda kalsın. 20 yılda kalsın. Birinci parti yapıyorsa neden gitsin ki” dedi.

"İnce: Tarlada ekilmezse rafta pahalı olur" haberi, 21 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 21 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İnce: Tarlada ekilmezse rafta pahalı olur haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İnce: Tarlada ekilmezse rafta pahalı olur 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:22 AK Parti'den sosyal medya uyarısı: Paylaşım yaparken dikkatli olun
  2. 09:16 Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir organize suç örgütü çökertildi: Elebaşı dahil 8 kişi gözaltına alındı
  3. 09:11 10haber yazarı Erdal Sağlam: Bahçeli'nin çıkışı 2002'deki koalisyonu bozma sürecini hatırlattı
  4. 09:06 Kolombiya'da hükümet ve ELN, müzakerelere yeniden başlıyor
  5. 09:01 Cinci hoca dehşeti: Sana cin musallat olmuş diyerek çocukları taciz ve tecavüz etmiş
  6. 08:54 Murat Ağırel: Ülkemizde de sıklıkla yaşanan bu yakalamalarda metamfetamin maskelenmeye çalışılıyor
  7. 08:48 Barış Yarkadaş: Mustafa Kemal’in askeri olmaktan onur duyduk
  8. 08:42 Türkiye'de satılan en ucuz Tesla modeline 814 bin TL zam yapıldı
  9. 08:37 Akli denge iddiasıyla ipler iyice gerildi: İbrahim Tatlıses açtı ağzını yumdu gözünü
  10. 08:32 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında birbirine girdi
  11. 08:27 Ölen borçlusunun mezarını açtı, ateşe verip cesedi yakmak istedi
  12. 08:22 Diyanet'in gezi maliyeti dudak uçuklattı
  13. 08:17 Nuray Babacan: Cumhurbaşkanlığı ekibinin Akşener’in ekibiyle yakın ilişkide olduğu iddia edildi
  14. 08:13 İsmail Saymaz: Yolcular uyarmış, 50 saniye önce teleferiği durdurmuşlar
  15. 08:10 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın okumadığı “yolsuzluk” raporu/kitabı
  16. 08:07 Fehmi Koru: AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese
  17. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok il için sağanak uyarısı
  18. 02:59 Para transferi açıklamasındaki not MASAK’ı harekete geçirdi
  19. 02:57 Haiti'de çete şiddeti: İlk 3 ayda 2 bin 500 kişi öldürüldü
  20. 02:55 BMGK'de yapılan Kosova oturumunda gergin dakikalar yaşandı
Gündem Haberleri