İnce'den cumhurbaşkanı adaylarına: Hodri meydan, çıkıp televizyonda tartışalım

İnce'den cumhurbaşkanı adaylarına: Hodri meydan, çıkıp televizyonda tartışalım

İnce'den cumhurbaşkanı adaylarına: Hodri mey... Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Memleket Buluşmaları programı kapsamında İstanbul’a geldi.

İstanbul programına düzenlediği basın açıklaması ile başlayan İnce, iktidarın 2023 hedeflerini eleştirirken muhalefete de Sandık ve Seçmen İttifakı çağrısında bulundu.

İnce, “Sandığa sahip çıkmak lazım. 6’lı masa gelin, sandık sandık paylaşalım! Seçmeni tarayalım. Sonrasında adayınız kim olacaksa olsun. Ama sonuca güvenelim önce. Önce bunu yapmamız lazım” dedi. İnce açıklamasına şu şekilde devam etti:

  
Türkiye'yi uçurumun eşeğine getirdiler

20 yıllık bir iktidar var, Türkiye’yi uçurumun kenarına getirdi. Derin bir yoksulluk yaşıyoruz. Herkes geçim sıkıntısını konuşuyor. Sokaklarımız sığınmacı dolu ve bu iktidarın yıllar önce bir beyanı var, bu millete diyor ki “2023 yılında hedefim milli gelir 2 trilyon dolar olacak”. Oldu mu? Milli gelir üçte biri. “Kişi başı milli gelir 25 bin dolar olacak”, 10 bin doların altındayız. İhracat 500 milyar dolar olacak, 245 milyar dolar. İşsizlik yüzde 5 olacak, yüzde 20’lere çıkmış. İstihdam yüzde 50 olacak, ulaşılmamış. Borsadaki şirket sayısı 1000 şirket olacak, 581 şirket olmuş. Dünyada ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz, 20’nin de altına düştük. 23’e düştük. Enflasyon, faiz tek haneli olacak. Yüzde 80 mi, 180 mi belli değil. Dünya mal ticaretinden yüzde 1,5’luk pay olacağız, yüzde 1’lerdeyiz.

Nasıl bir aday bulacaklarında anlaşamamışlar

Peki böyle bir ortamda nasıl oluyor da muhalefet yüzde 70, 80’lerde olamıyor? Bu kadar beceriksiz, milleti bu kadar kandıran bir iktidarın karşısındaki muhalefet 8 ayda 6 defa toplanmışlar. Altın günü, çeyrek altın günü sağlanmış. Kamulaştırmada anlaşamamışlar. Birisi kamulaştıracağız diyor, diğeri yapmayacağız diyor. Ergenekon Bolyoz Davalarında anlaşamamışlar. İstanbul Sözleşmesi’nde anlaşamamışlar. Sığınmacılar konusunda anlaşamamışlar Devlet Planlama Teşkilatı’nı yeniden açacağız diyorlar ama kapatanlar masada oturuyor. Nasıl bir aday bulacaklarında anlaşamamışlar. 6’lı masa emredecek Cumhurbaşkanı da şak diye yapacak. Böyle bir Cumhurbaşkanı adayı nasıl seçim kazanacak bunu konuşmuyorlar. Eğer masada oturanlardan herhangisi birisi milletvekili olursa yasamanın bir üyesi olacak. Cumhurbaşkanı ise yürütmenin başı, eğer milletvekili olan bir genel başkandan talimat alırsa yasamanın emrine girmiş olur. Bu Anayasa’ya göre mümkün değildir. Ne yapacaklarını bilmiyor. Öyle bir adam bulacaklar ki hem seçimi kazanacak hem devleti yönetecek hem de 6 lidere emirleriniz efendim nedir diye soracak.

 
Ey muhalefet altın gününden vazgeçin 

Önce yaklaşık olarak söylüyorum. Türkiye’de bu iktidardan kurtulmanın birinci yolu, yaklaşık 60 milyon seçmeni tek tek incelemektir. Soyadı değiştirmek kolay artık, internetten hallediyoruz. Ey muhalefet partileri altın gününden vazgeçin, gelin bütün siyasi partiler bir araya gelelim. İlk ay bu 60 milyon seçmeni masaya yatıralım. Mahalle mahalle, sandık sandık paylaşalım. Bu 60 milyon seçmende yapılan sahtekarlıkları öne çıkaralım, önce millete anlatalım. Hiçbir çalışma yapmadığınız halde sandıklara sahibiz, listeleri inceliyoruz diyerek seçimi meşrulaştırmayın. Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürmeyin. Amacınız Erdoğan’ı orada tutmak değilse tabi. Onun gizli adamı değilseniz yapılması gereken birinci iş, bu altmış milyon seçmeni 6’lı masayı bırakın 8’li, 10’lu 12’li ne lazımsa memleket partisi olarak emrinizdeyiz. Geliriz çalışırız.

BABALA TV tek başına yaptı 

İki, yaklaşık olarak söylüyorum yine 200 bin sandık olacak. Demek ki 400 bin militana ihtiyaç var yedekleriyle birlikte. 6’lı masa bunu geçmişte yapamadınız. En büyüğü olan CHP, 50 bin sandığa gözlemci koyamadın. Genel Başkan Yardımcısı açıkladı. Benim aday olduğum seçimde sandıklara sahip çıkamadınız. Sonra da trollerinize o gece neredeydin diye 4 senedir saldırttınız. Medyaya da bir şey söyleyeyim, hiçbirinizin yapamadığını BABALA TV tek başına yaptı. Demek ki yeterince izlenmiyorsunuz. Demek ki fazla yandaşsınız. Valla bir Youtube kanalı çözdü işi. Allah’a şükür sokağa çıktığımda özür dileyen dileyene. Sandığa sahip çıkmak lazım. 6’lı masa gelin, sandık sandık paylaşalım! Seçmeni tarayalım. Sonrasında adayınız kim olacaksa olsun. Ama sonuca güvenelim önce. Önce bunu yapmamız lazım.
Türkiye’ye yeni bir ittifak lazım. Seçmen İttifakı lazım. Seçmen İttifakı’nın yanında Sandık İttifakı lazım. Bunu başarabiliriz. Bunu yapmalıyız. Bu konuda da tüm muhalefet partileriyle birlikte çalışmaya hazırız. Önümüzdeki günlerde daha detaylı bir açıklamamız da olacaktır.

Hodri meydan

Bir başka konu 2002’de Sayın Deniz Baykal ile Sayın Recep Tayyip Erdoğan televizyona çıktılar karşılıklı tartıştılar. Sonra bir daha bu tartışmalar hiç olmadı. Türkiye’nin 2002’ye geri dönmesi lazım. Cumhurbaşkanı adayları, televizyonda tartışmalıdır. Sessiz kalayım, yıpranmayayım yok öyle bir şey! Muharrem İnce’den açık teklif Cumhurbaşkanı adaylarına. Sizinle televizyonda Ege Adaları’nı tartışmak istiyorum, F35’i, s400’ü, Kürt sorununu, ekonomiyi, sağlığı, tarımı, eğitimi tartışmak istiyorum. Hodri meydan hepinize. Gelin kaç kişi istiyorsanız. Bakın şu televizyonlar bu tartışmayı sağlasın Memleket Partisi birinci parti olur Türkiye’de. Birinci parti olur. Bir akşam çıkalım yeter. Hadi Cumhurbaşkanı hadi. Genel başkanlar, belediye başkanları, bir çıkalım şu açık oturuma millet bizi bir görsün. HALK TV; KRT, TELE1 yer ver bak. Adayları çıkartıyorsunuz. Güzel kardeşlerim, aziz milletim şu cumhurbaşkanı adaylarıyla ekonomiyi nasıl halledeceğiz, AB’yi ne yapacağız, Amerika ile ilişkileri ne yapacağız? Her tarafımız çevrilmiş bak Ermenistan ile iyi ilişkiler kuruyor yine Amerika. Suriye’den çekilmiş, Yunanistan’a onlarca üs kurmuş, memleketimiz zor durumda. Cumhurbaşkanı adaylığı susulacak yer değil ki. Konuşulacak yer. Hepinize meydan okuyorum. İster teker teker, ister hep beraber tartışalım. Bir kere tartışsak birinci parti olacağız zaten. Bu telifim hep geçerli olacak. Seçime kadar da bunu söyleyeceğim.

 
 

"İnce'den cumhurbaşkanı adaylarına: Hodri meydan, çıkıp televizyonda tartışalım" haberi, 01 Ekim 2022 tarihinde yazılmıştır. 01 Ekim 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İnce'den cumhurbaşkanı adaylarına: Hodri meydan, çıkıp televizyonda tartışalım haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İnce'den cumhurbaşkanı adaylarına: Hodri meydan, çıkıp televizyonda tartışalım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  2. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  3. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  4. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  5. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  6. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  7. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  8. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  9. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  10. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  11. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  12. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  13. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
  14. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  15. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
  16. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
  17. 22:38 İşte enfeksiyonu yok edip ödemi alan o baharat!
  18. 22:34 Tırnaklarınızdaki beyaz noktaları küçümsemeyin!
  19. 22:06 Fitch Ratings'den Türkiye'ye maliye politikası uyarısı geldi: "Düzenleme şart"
  20. 22:06 Öz Gıda İş Sendikası Patiswiss eylemi için çağrıda bulundu: "Tüm emekçi dostları bekliyoruz"
Politika Haberleri