İngiltere'de Bıçaklı Saldırı Sonrası Şiddetli Protesto: 39 Polis Yaralandı

İngiltere'de Bıçaklı Saldırı Sonrası Şiddetli Protesto: 39 Polis Yaralandı

İngiltere'de Bıçaklı Saldırı Sonrası Şiddetl... Southport'ta bıçaklı saldırıda üç çocuk hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Salı akşamı düzenlenen protestoda 39 polis yaralandı, bir polis minibüsü ateşe verildi. Göstericiler arasında aşırı sağcı grubun bulunduğu belirtiliyor. Saldırı terör bağlantılı olarak değerlendirilmedi.

Southport'ta düzenlenen bıçaklı saldırıda üç küçük kız çocuğu hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Salı akşamı düzenlenen protestoda 39 polis yaralanırken, göstericiler bir polis minibüsünü ateşe verdi ve bir dükkan yağmalandı. Olayların ardından aşırı sağcı grubun müdahil olduğu ve sosyal medyada yayılan yanlış bilgilerin kışkırttığı belirtildi.

1176972-3.jpg

Pazartesi günü İngiltere'nin kuzeydoğusundaki Southport kasabasında düzenlenen bıçaklı saldırıda üç küçük kız çocuğu hayatını kaybetti. Salı akşamı düzenlenen protesto gösterisinde göstericiler polisle çatıştı, 39 polis yaralandı. Olaylarda 12 polis olay yerinde tedavi edilirken, hastaneye kaldırılan 27 polisten sekizinin durumu ağır.

Merseyside Polisi, göstericiler arasında aşırı sağcı İngiliz Savunma Birliği'ne (EDL) mensup kişilerin olduğunu düşünüyor. Göstericiler, bir polis minibüsünü ateşe verdi ve bir dükkânı yağmaladı. Gösteriler, saldırıda yaşamını yitirenlerin anıldığı yerden birkaç sokak uzakta ve bir cami civarında başladı. Polis yetkilileri, sosyal medyadaki yanlış paylaşımların şiddet olaylarını körüklediğini belirtti.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, göstericileri kınadı ve "Southport halkı, başlarına gelen dehşet sonrası sersemlemiş durumda. Desteğimizi ve saygımızı hak ediyorlar" dedi. Starmer, göstericilerin anma törenini "şiddet ve eşkıyalıkla gasp ettiklerini" ve yas tutanlara hakaret ettiklerini vurguladı, olay çıkaranlar hakkında hukuki işlem başlatılacağı mesajını verdi.

İçişleri Bakanı Yvette Cooper, yaşananları "dehşet verici" olarak nitelendirirken, "Polise saldıran haydutların yas tutan halka saygısı yok. Bu tam bir rezalet" ifadelerini kullandı.

Bıçaklı saldırıda yaşamını yitiren çocukların isimleri ve yaşları: Alice Dasilva Aguiar (9), Bebe King (6) ve Elsie Dot Stancombe (7). Saldırı, çocukların Taylor Swift temalı bir dans etkinliğinde olduğu bir merkezde gerçekleşti. Saldırıda beşi ağır, sekiz çocuk yaralandı ve iki yetişkinin durumu da ağır. Şüpheli olarak 17 yaşında bir erkek gözaltına alındı. Şüphelinin ailesinin Ruanda'dan İngiltere'ye geldiği biliniyor. Polis, saldırıyı "terör vakası olarak" değerlendirmedi.

"İngiltere'de Bıçaklı Saldırı Sonrası Şiddetli Protesto: 39 Polis Yaralandı" haberi, 31 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 31 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İngiltere'de Bıçaklı Saldırı Sonrası Şiddetli Protesto: 39 Polis Yaralandı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İngiltere'de Bıçaklı Saldırı Sonrası Şiddetli Protesto: 39 Polis Yaralandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 24 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 06:57 Sedat Peker'den Çarpıcı Açıklamalar: Sokağa Dökülmek Çok Yakın!
  2. 06:48 Şam'da Patlama Sesleri! İsrail'in Hava Saldırısı Düzenlediği İddia Ediliyor
  3. 06:44 Bağışıklık Sisteminin Nadir Yanıtı! Sürekli Hapşıran Kadın Başarıyla Tedavi Edildi
  4. 06:32 Tezkere Onaylandı: Türk Askerinin Lübnan’daki Görevi Bir Yıl Daha Uzatıldı
  5. 01:17 Çağla Şıkel'in spor yaşamı sona erdi! İşte sebebi
  6. 01:17 Bu restoranlardan birine gittiyseniz eşek eti yemiş olabilirsiniz! Bakanlık duyurdu
  7. 00:58 Teröristler tarafından katledilen taksi şoförünün babası Özgür Özel'le telefonda görüştü
  8. 00:58 Uzmanlar uyarıyor: Okullarda hızla yayılıyor, dikkat!
  9. 00:45 Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftası sona erdi
  10. 00:45 Peker TUSAŞ Saldırısının Ardından Konuştu: 'Vatandaşların Sokağa Dökülmesi Uzun Sürmeyecek!'
  11. 00:44 İstanbul'da Bomba İhbarı! 380 Yolcu Tahliye Edildi!
  12. 00:44 Büyük fırın zinciri iflas tehlikesiyle karşı karşıya! Şubelerini kapatma kararı aldı
  13. 00:43 İflas eden Tupperware'in yeni sahibi belirlenmiş oldu
  14. 00:39 24 Ekim okullar tatil mi? Ankara'da 24 Ekim'de okullar kapalı mı?
  15. 00:37 150 Senelik dev firma iflas bayrağını çekti!
  16. 00:32 TUSAŞ saldırısında şehit olanların isimleri açıklandı!
  17. 00:30 Teröristlerin Saldırı Öncesi Görüntüleri Ortaya Çıktı! Dikkat Çekmemek İçin El Ele Gezmişler
  18. 00:19 Ankara'da TUSAŞ'taki Terör Saldırısı Sonrası Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri İptal Edildi!
  19. 00:18 TSK, Suriye ve Irak'taki PKK Hedeflerine Hava Taarruzuna Geçti!
  20. 00:03 Terör Saldırısında Yürek Dağlayan Detay: Şehit Başmühendis Çiçek Almak İçin Nizamiyeye İnmişti!
Dünya Haberleri