İngiltere’de G7 Liderler Zirvesi sona erdi

İngiltere’de G7 Liderler Zirvesi sona erdi

İngiltere’de G7 Liderler Zirvesi sona erdi İngiltere'de düzenlenen G7 Liderler Zirvesi sona erdi.

Zirvenin ardından İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve ABD Başkanı Joe Biden basın toplantısı düzenledi. Johnson, gelişmekte olan ülkelere sağlanacak Covid-19 aşısı ve eğitim finansmanına yönelik anlaşmaya varıldığını söyleyerek, "Küresel aşılamada büyük bir adım atıldığını" ifade ederken, Biden ise, “Ekonomik iyileşme için pandemiyi bitirmemiz gerekiyor" dedi.

İngiltere’nin güneybatısında bulunan Cornwall’da dünyanın ekonomisi en gelişmiş 7 ülkesinin liderlerini bir araya getiren ve 11 Haziran’da başlayan G7 Liderler Zirvesi sona erdi. Zirvenin ardından İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve ABD Başkanı Joe Biden basın toplantısı düzenledi. Johnson, zirvede alınan ortak kararlara yönelik açıklamalarda bulunarak, dünya liderlerinin Covid-19 pandemisinde "bencil" ve "milliyetçi yaklaşımı" bırakmasını beklediğini aktararak, bu doğrultuda G7 liderlerinin gelişmekte olan ülkelere 1 milyardan fazla Covid-19 aşı dozu sağlayacağını belirtti.

Johnson, 100 milyonu Birleşik Krallık'tan olmak üzere doğrudan veya COVAX küresel aşı paylaşım planı aracılığıyla aşı bağışının sağlanacağını belirtti. Johnson, ayrıca Oxford/AstraZeneca aşısının "dünyanın en popüler aşısı" olduğunu ifade ederek, COVAX tarafından verilen aşıların yüzde 96'sının Oxford/AstraZeneca olduğunu sözlerine ekledi.

 

40 milyondan fazla kız çocuğuna eğitim desteği

G7 ülkelerinin önümüzdeki 5 yıl içinde dünya çapında 40 milyondan fazla kız çocuğunu okula göndermek konusunda anlaştığını ve bu konuda liderlerin kararlılığını vurgulayan Johnson, Birleşik Krallık'tan 430 milyon sterlinlik bir bağış da dahil olmak üzere "Eğitim için Küresel Ortaklığa" yönelik finansman konusunda G7 ülkeleriyle anlaşmaya varıldığını söyledi. Johnson, bazı çocukların eğitime erişim sorunu olduğunu belirterek, bunu "uluslararası bir rezalet" olarak nitelendirdi. Johnson ayrıca, tüm çocukları ve özellikle kız çocuklarını eğitmenin "ülkelerin yoksulluktan ve korona virüs krizinden kurtulmalarına yardımcı olmanın en kolay yollarından biri" olduğunu ifade etti.

“G7 liderleri harika bir uyum içinde”

Johnson, görüşmelerin büyük çoğunluğunun Brexit dışındaki konularda olduğunu belirterek, iklim değişikliği ve Covid-19 aşıları konusunda liderlerin "harika bir uyum" içinde olduğunu açıkladı. Johnson, Birleşik Krallık'ın iklim değişikliği, kız çocuklarının eğitimi ve altyapı projeleri gibi konularda ABD Başkanı Biden ile "Ortak çıkarları" paylaştığını söyleyerek, "tamamen aynı sayfadayız" dedi.

“İklim değişikliğini önce Batılı ülkeler çözmeli”

Johnson, G7 ülkelerinin küresel karbon emisyonlarının yüzde 20'sinden sorumlu olduğunu söyleyerek, batılı ülkelerin iklim değişikliği konusunda üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti. Sanayileşmenin bugün birçok iklim sorununu meydana getirdiğini belirten Johnson, “İklim değişikliği etkilerine karşı mücadele etmek için eylemin bizimle başlaması konusunda liderlerle aynı fikirdeyiz" ifadelerini kullandı. Johnson, bu doğrultuda G7'nin iklim değişikliğinin etkilerine karşı koymak için büyük çaba sarf ettiğini söyledi.

Biden: Ekonomik iyileşme için pandemiyi bitirmemiz gerekiyor

İngiltere'de düzenlenen G7 Liderler Zirvesi'ne katılarak göreve gelmesinden bu yana ilk yurtdışı seyahatini gerçekleştiren Biden da görüşmelerin içeriğine yönelik yaptığı açıklamada, G7 zirvesinde "olağanüstü bir işbirliği ile verimli bir toplantının tamamlandığını" söyledi. Biden, salgını sona erdirmek ve küresel ekonomik iyileşmenin toplantıların önceliği olduğunu açıklayarak, "Biri olmadan diğer problemlerle başa çıkamayacağımızı biliyoruz. Bu yüzden ekonomik iyileşme için pandemiyi bitirmemiz gerekiyor" dedi.
 

"İngiltere’de G7 Liderler Zirvesi sona erdi" haberi, 13 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 13 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İngiltere’de G7 Liderler Zirvesi sona erdi haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İngiltere’de G7 Liderler Zirvesi sona erdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:29 İngiltere Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri, Polonya Ziyaretinde Güçlü Savunma Taahhüdünde Bulundu
  2. 16:28 Dışişleri açıkladı: 1915 olayları hakkındaki tek taraflı açıklamaları reddediyoruz
  3. 16:25 BDDK'dan bankalara "limitleri artırmayın" talimatı geldi
  4. 16:25 Gazze'de Toplu Mezar Dehşeti: Elleri Bağlı Cesetler Nasır Hastanesi'nde Bulundu
  5. 16:23 Damacana su fiyatlarına rekor zam! Bir bardağı 2 buçuk liraya içiyoruz
  6. 16:20 Beyaz ette yeni kriz: 5 ayda yüzde 200 zam geldi
  7. 16:17 Trabzonspor'u kahreden haber geldi! Efsane başkan hayatını kaybetti
  8. 16:14 ABD Senatosu 95 Milyar Dolarlık Dış Yardım Paketini Onayladı: Bernie Sanders Karşı Çıktı
  9. 16:14 Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ankara'ya Geldi!
  10. 16:11 Galatasaray'ın Süper Lig Zaferi Sonrası Zaniolo'nun İtalya Yolculuğu Başlıyor
  11. 16:11 İşte markalara göre otomobillerin bakım ve onarım maliyetleri!
  12. 16:10 Ebrar Karakurt'a Beşiktaş'tan Jest geldi! Büyük jest!
  13. 16:08 Cem Yılmaz'a doğum gününde 'yıldız' hediyesi geldi
  14. 16:08 Patiswiss'in Yeni CEO'su Belirlendi
  15. 16:05 Araştırma gerçeği ortaya koydu: Türklerin yüzde 35'i yurt dışında çalışmak istiyor
  16. 16:02 Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Konyaspor Maçında Galibiyet Hedefimiz Var!
  17. 15:53 Ukrayna İHA Saldırısı: Rusya'daki Petrol Tesisi Yangınında Büyük Hasar
  18. 15:49 İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins Felç Geçirdi: Sağlık Durumu İyileşiyor
  19. 15:46 Davutoğlu açıkladı: Türkiye için yeni bir başlangıcın hikayesi olabilir
  20. 15:45 Galatasaray, Adana Demirspor maçı için idmana girdi!
Dünya Haberleri