İngiltere'de göçmen politikasını eleştiren sunucunun görevden alınması tartışılıyor

İngiltere'de göçmen politikasını eleştiren sunucunun görevden alınması tartışılıyor

İngiltere'de göçmen politikasını eleştiren s... BBC Genel Müdürü Tim Davie, İngiliz hükümetinin yeni göçmen yasa tasarısını eleştiren meşhur sunucu Gary Lineker'ın görevini askıya almasının peşinden spor programlarının aksaması sebebiyle izleyicilerden özür diledi.

BBC Genel Müdürü Tim Davie, İngiliz hükümetinin yeni göçmen yasa tasarısını eleştiren meşhur sunucu Gary Lineker'ın görevini askıya almasının peşinden spor programlarının aksaması sebebiyle izleyicilerden özür diledi.

BBC'nin 1999'dan bu yana "Günün Maçı" programının sunuculuğunu icra eden ve İngiltere'nin eski ulusal futbolcularından Lineker'ın, Twitter hesabından, İngiliz hükümetinin göçmen yasa tasarısına yönelik eleştirilerde bulunmasıyla süregelen münakaşa sürüyor.

Hükümetin, düzensiz göçü durdurmaya yönelik açıklamış olduğu yasa taslağını, 1930'ların Almanyasına benzeten Lineker'in sunuculuğunun askıya alınması sonrası "Günün Maçı" programı, dün akşam yalnız 20 dakika sunucusuz ve yorumcusuz gösterildi.

"BBC için zor bir dönem"

Davie, programdaki spor yorumcuları, sunucu yardımcıları ve öteki spor programlarının sunucularının Lineker'la dayanışma amacıyla yayına çıkmayı reddetmesinin peşinden mevzuya ilişkin izahat yapmış oldu.

Davie, spor programlarının aksaması sebebiyle kurumun ana gelir deposu olan ruhsat tutarı ödeyen izleyicilerden özür diledi ve problemi çözmek için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

"Benim için başarı, Gary'yi yeniden yayına çıkarmaktır." diyen Davie, sunucu Lineker'ın görevinin askıya alınması kararının, hükümetin baskısı sonucu alındığını reddetti.

Davie, görevinden "kesinlikle" istifa etmeyeceğinin altını çizdi ancak bunun "BBC için zor bir dönem" bulunduğunu belirtti.

BBC sunucusunun görevden alınması

Sunucu Lineker, 8 Mart'ta Twitter'dan yapmış olduğu paylaşımda, İçişleri Bakanı Suella Braverman'ın ülkeye gelen düzensiz göçmenleri engellemeye yönelik yasa taslağıyla ilgili "Bu, Almanya'nın 1930'lu yıllarda kullandığından değişik bir dil değil ve en savunmasız insanlara yönelik ölçülemeyecek kadar acımasız bir siyaset fakat ben mi sınırları aşıyorum?" ifadesini kullanmıştı.

Lineker, İngiltere'nin büyük Avrupa ülkelerinden daha az mülteci kabul ettiğini de belirterek, "Sesi çıkmayanlar için konuşmaya devam edeceğim." paylaşımını yapmıştı.

Braverman da Lineker'i açıklamalarından ötürü eleştirmiş ancak Lieneker'in işten atılmasıyla ilgili kararın BBC'ye ait olduğunu söylemişti.

Lineker, Muhafazakar Parti milletvekillerinden gelen tepkiler üzerine açıklamalarından dolayı pişman olmadığını ve düşüncesinin arkasında olduğunu ifade etmişti.

BBC ise 10 Mart'ta yaptığı açıklamada, Twitter'dan hükümetin göçmen politikasını eleştiren BBC sunucusu Lineker'ın, kurumla anlaşana kadar görevinden alındığını belirtmişti.

Lineker'in "Günün Maçı" programı sunuculuğuna son verildiğini kaydeden BBC, sunucunun sosyal medya kullanımının kurum kurallarını çiğnediğini bildirmişti.

Lineker'in sosyal medya kullanımı konusunda anlaşmaya varana kadar programı sunamayacağı ifade edilmişti.

Programın yorumcularından Ian Wright da kararın ardından Lineker'le dayanışma için programa çıkmayacağını açıklamıştı.

Tartışmalı Yasa Dışı Göç Yasa Tasarısı

İngiliz hükümetinin, Manş denizi üzerinden bot veya teknelerle ülkeye giren düzensiz göçmenleri engellemeye yönelik 7 Mart'ta açıkladığı yeni yasa tasarısıyla, göçmenlerin yakalandığı anda gözaltına alınması planlanıyor.

Tasarıya göre, gözaltına alınan düzensiz göçmenler adli soruşturma olmaksızın 28 gün içinde kendi ülkelerine ya da güvenli üçüncü ülkelere sınır dışı edilecek.

Sınır dışı edilen düzensiz göçmenler yasal hak arayışlarını ve sığınma taleplerini ise sınır dışı edildikten sonra yapacak.

Ülkeye yasa dışı yollarla girenlere sığınma talebi hakkı verilmeyecek.

"İngiltere'de göçmen politikasını eleştiren sunucunun görevden alınması tartışılıyor" haberi, 12 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan İngiltere'de göçmen politikasını eleştiren sunucunun görevden alınması tartışılıyor haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İngiltere'de göçmen politikasını eleştiren sunucunun görevden alınması tartışılıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Gündem Haberleri