İngiltere'den korona kararı: Tüm kısıtlamalar kaldırılacak

İngiltere'den korona kararı: Tüm kısıtlamalar kaldırılacak

İngiltere'den korona kararı: Tüm kısıtlamala... İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkedeki tüm Covid kısıtlamalarının 24 Şubat Perşembe günü sona ereceğini ve isteyen herkese ücretsiz hızlı antijen testi dağıtımının 1 Nisan'da durdurulacağını söyledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkedeki tüm Covid kısıtlamalarının 24 Şubat Perşembe günü sona ereceğini ve isteyen herkese ücretsiz hızlı antijen testi dağıtımının 1 Nisan'da durdurulacağını söyledi.

Başbakan Johnson Avam Kamarası'nda yaptığı açıklamada, Covid testi pozitif çıkanlar için karantina şartının da kaldırılacağını belirtti.

Nüfus içinde bağışıklık seviyesinin arttığını ve ölüm oranının bu mevsimde beklenen seviyenin altında olduğunu belirten Johnson, kısıtlamaların da artık tümüyle kaldırılabileceğini ifade etti.

Johnson, "Covid birden ortadan kalkmayacak, bu nedenle, kalan düzenlemelerin kaldırılması için bu savaşın tümüyle sona ermesini bekleyenler, İngiliz halkının özgürlüğünü uzun süre kısıtlıyor olacaktır" dedi ve ekledi:

"Hükümetimiz bunun doğru ya da gerekli olduğuna inanmıyor. Kısıtlamalar ekonomimiz, toplumumuz, ruhsal sağlığımız ve çocuklarımızın yaşam fırsatları açısından ağır bir yük oluşturuyor ve biz artık bu ağır maliyete katlanmak istemiyoruz."

Johnson, 1 Nisan'dan itibaren ücretsiz hızlı antijen testinin kaldırılacağını ve sadece nüfusun belirli kesimlerine bu imkanın sunulacağını söyledi.

Semptom gösteren yaşlılar ve risk grubundakiler için ücretsiz test uygulaması devam edecek.

Johnson, Covid aşıları ve testlerinin maliyetinin çok yüksek olduğunu, bunların İçişleri Bakanlığı'nın bütçesinden daha fazla bir miktara takabül ettiğini belirtti.

Testlerin 15,7 milyar sterline mal olduğunu belirten Johnson, Omicron varyantı ile birlikte kitlesel test uygulamasının da daha az önemli hale geldiğini vurguladı.

Covid testi pozitif çıktığı için karantinaya girmesi gereken düşük gelirlilere yapılan 500 sterlinlik ödeme de bu hafta sona erecek.

Başbakan Johnson, son iki yılda Covid-19 salgınına karşı gösterilen çabalarla, ülkenin artık yasal kısıtlamalardan ziyade kişisel sorumluluklara ağırlık vermeye hazır hale geldiğini söyledi.

Rutin temaslı takibinin sona ereceğini ve pozitif vakaların aşıları tamamlanmış yakın temaslıları ile 18 yaş altındakilerin yedi gün boyunca her gün test yapmasına artık yasal olarak gerek kalmayacağını belirtti.

İngiltere'de son bir haftada toplam 309 bini aşkın yeni koronavirüs vakası tespit edildi; son 28 gün içinde testi pozitif çıkıp ölenlerin sayısı son bir haftada toplam 1005 kişiye ulaştı.

İngiltere'de neler değişiyor?

21 Şubat'tan itibaren: Hükümet, çoğu eğitim ve çocuk bakımı kurumlarında personelin ve öğrencilerin haftada iki kez test yaptırmaları tavsiyesini kaldırıyor

24 Şubat'tan itibaren: Covid testi pozitif çıkan kişilerin artık karantina olmaları gerekmeyecek; tam aşılı yakın temaslılar ve 18 yaşından küçükler artık yedi gün boyunca her gün test yaptırmak zorunda kalmayacak

1 Nisan'dan itibaren: Semptomlu ve semptomsuz kişiler için ücretsiz hızlı antijen testi sona erecek; Covid semptomları olanlar, kendi kişisel sorumluluklarıyla evde kalıp kalmamaya karar verecek; o tarihe kadar ise izolasyon şartının devamı tavsiye ediliyor.

 

"İngiltere'den korona kararı: Tüm kısıtlamalar kaldırılacak" haberi, 21 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İngiltere'den korona kararı: Tüm kısıtlamalar kaldırılacak haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İngiltere'den korona kararı: Tüm kısıtlamalar kaldırılacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  2. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  3. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  4. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  5. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  6. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  7. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  8. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  9. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  10. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  11. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  12. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  13. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  14. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  15. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  16. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  17. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  18. 14:20 Tarım Bakanı Müjdeyi Verdi: Bugün Üreticilere 363 Milyon Lira Değerinde Destek Dağıtılacak!
  19. 14:20 Hz. Meryem olduğunu iddia eden kişiden açıklama geldl!
  20. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
Dünya Haberleri