İngiltere''den Türkiye''ye boykot tartışması

İngiltere''den Türkiye''ye boykot tartışması

İngiltere''den Türkiye''ye boykot tartışması İngiltere, LGBTİ temalı ürünlerin Türkiye''den ithal edilmesini tartışıyor.

LGBTİ topluluğu, İngiltere'de satılan ürünlerin 'eşcinsel bireylerin zor durumda olduğu' bir ülkede üretilmesine tepki gösterdi. Eleştirilen firma ise 'LGBTİ bireylere yardım ettiğini' söyledi.

Türkiye’de üretilen bir dizi ürünü Onur Yürüyüşü için satılmak üzere İngiltere’ye ithal eden eşcinsel hakları yardım derneği Stonewall ile ülkenin en büyük perakende giyim şirketlerinden Primark, ‘LGBTİ haklarının korunması konusunda zayıf olan ülkelerde ticaret yaptıkları’ için eleştirilerin hedefinde.

Stonewall ve Primark’a yönelik tepkilerde, ‘işçilerin kendi ülkelerinde dile getiremedikleri yasadışı mesajları taşıyan giysileri üretmesini istemenin etik olmadığı’ vurgulanıyor.

‘TÜRKLERDEN BUNU İSTEMEK HAKSIZLIK’

İngiltere Pride Ağı’nın eş kurucusu ve EuroPride’ın iletişim yöneticisi Steve Taylor, ‘Pride’ın yasa dışı sayıldığı Türkiye’de Pride tişörtlerinin basılmasını son derece etik dışı bulduğunu’ söyledi.

The Guardian’a konuşan Taylor,  “Benim için asıl mesele, tişörtlerdeki mesajın nerede basıldığı. Bu vakada söz konusu ülke Türkiye. Bu da benim için temelde doğru değil. LGBTİ haklarının korunmasının boş bir hayalden ibaret olduğu bir ülkede insanlardan bunu istememiz haksızlık ve bunu yapmamalıyız” dedi.

‘ÜRETENLERİN KENDİLERİ GİYEMEYECEK’

Brighton’da düzenlenecek Onur Yürüyüşü için bir sergi açmayı planlayan fotoğrafçı Isaac Jordan da benzer bir görüşü savundu. Jordan

The Guardian ile söyleşisinde, “Birkaç gün önce yürüyüşte giymek için bir t-shirt alacaktım ve büyük mağazalarda satılan gökkuşağı ürünlerinin karanlık bir yanını keşfettim. Büyük markaların Onur Yürüyüşü’nü desteklemesi gerçekten olumlu fakat bu, biz İngiltere’dekiler için giysi üreten ama kendileri şiddet veya dava açılma korkusu yaşamadan bu giysileri giyemeyecek olan LGBTİ bireyler pahasına yapılmamalı” diye konuştu.

Stonewall derneği ise Primark’la ortaklığı savundu. Dernek, bu sayede ‘LGBTİ bireylerin zor durumda olduğu ülkelerde haklarının korunmasına yardım edildiğini’ belirtti. Kurumun İngiltere ayağının yöneticilerinden Louise Smith, “Biz dünyanın her yerinde, ofislerinde ve etkinliklerinde LGBTİ’li personeli destekleyen şirketlerle çalışıyoruz. Uluslararası şirketler, sık sık LGBT bireyler için şartların çetrefilli olduğu ülkelerde çalışır. Türkiye’de de doğrudan LGBT hakları savunucularıyla, onların eşitlik haklarını savunabilmeleri ve yerel polis güçleri ile olumlu ilişkiler içinde daha hoşgörülü bir hukuk sisteminde yaşayabilmeleri için çalışıyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Onur Yürüyüşü’nün bu yıl da izin verilmediği İstanbul’da, yüzlerce LGBT savunucusu göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiler kullanan polis birlikleri tarafından dağıtıldı. Bazı kişiler de göz altına alındı.

Kaynak: The Guardian

"İngiltere''den Türkiye''ye boykot tartışması" haberi, 03 Ağustos 2018 tarihinde yazılmıştır. 03 Ağustos 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İngiltere''den Türkiye''ye boykot tartışması haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İngiltere''den Türkiye''ye boykot tartışması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:42 Akaryakıta Çifte Zam Geliyor:19 Mart Akaryakıt fiyatları!
  2. 11:39 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Ya erken seçim ya da anayasa değişikliği
  3. 11:36 Gençlik Sırları: Doğal Yağlarla Ciltte Botoks Etkisi!
  4. 11:32 Kanye West’in konserinde ortalık karıştı: Trans birey önüne geçen herkesi yumrukladı
  5. 11:28 Kredi Kartı ve Nakit Avans Faizleri Yükseldi: Yeni Dönem Başlıyor
  6. 11:24 Savcı Özlem'in ölümünde yeni gelişme: Astsubayın cezası onandı
  7. 11:23 SGK’nın Geri Ödeme Listesine 47 İlaç Eklendi!
  8. 11:20 Halkın Kurtuluş Partisi Erdoğan ve bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu
  9. 11:17 Fenerbahçe ligden çekilirse ne olur?
  10. 11:16 Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere beslenmeyi çok gördü
  11. 11:10 İsrail Saldırısında Hamas’ın Üst Düzey Lideri Hayatını Kaybetti
  12. 11:04 Ocak 2024’te Türkiye’nin Net UYP’si Eksi 300 Milyar Dolara Düştü
  13. 11:01 Tarihe ışık tutacak keşif! Sahra Çölü'nün altında gizlenen dünya!
  14. 11:01 Şok gelişme! Ünlü banka Türkiye'den çekiliyor!
  15. 11:01 Altın fiyatları yükselişte! Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu?
  16. 10:59 Gizli İttifak: SpaceX, ABD İstihbaratıyla Casus Uydular İçin Hamle Yapıyor
  17. 10:55 Sağlık ve Güzellikte Zeytin Yaprağının Sırrı
  18. 10:52 Nevşin Mengü'den "Kızılcık Şerbeti" yorumu: Kadınlar, İslamcı erkeklerin önüne atıyor kendini
  19. 10:49 Et fiyatlarıyla ilgili tarih verildi: 2-3 yıl daha cep yakacak
  20. 10:49 Deprem mi oldu, nerede deprem oldu?
Dünya Haberleri