İnsan hayatı orada da ucuz: Polisler, şüpheli diye rahatça vuruyor

İnsan hayatı orada da ucuz: Polisler, şüpheli diye rahatça vuruyor

İnsan hayatı orada da ucuz: Polisler, şüphel... İsveç'te, polislerin kolayca ateş etmesi masumların vurulmasına yol açıyor. Bazıları ölüyor, bazıları yaralanıyor ancak sonuç değişmiyor. Şüpheliyse vur...İsveç’in üçüncü büyük şehri Malmö dün gene silahlı ve...

İsveç'te, polislerin kolayca ateş etmesi masumların vurulmasına yol açıyor. Bazıları ölüyor, bazıları yaralanıyor ancak sonuç değişmiyor. Şüpheliyse vur...

İsveç’in üçüncü büyük şehri Malmö dün gene silahlı ve bombalı olaylara sahne oldu. İlk olay saat 10:00 sıralarında Malmö tren istasyonunda meydana geldi. İddialara göre polis, çantasında bomba ve silah olduğunu söylersek çevreyi tehdit eden bir adam var, diye bir ihbar alıyor. Polis istasyona geliyor ve adamı iki bacağından vurarak yaraladıktan sonra tutukluyor. Yaralanan adam 44 yaşında ve bir süredir Malmö’de çalıştığı bildirilen ve İtalyan vatandaşı erkek. İsveç polisi son yıllarda kolayca ateş ettiği için adamın vurulmasında bir görev hatası olup olmadığını bilemiyoruz. 

Ölüm olayında hayatını kaybeden kişi ise, 20 yaşındaki bir erkekti. Şahıs pazartesi günü hemen 13:00 sonrasında Malmö’nün Nya Bellevue adlı bölgesinde vurularak yaralanıyor ve daha sonra polis tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildiriliyor. Olayla ilgili bugün 23 ve 29 yaşlarında iki şüpheli gözaltına alınıyor. Ölen genç polisin bildiği birisi ve geçen yıl da kardeşinin silahla vurularak öldürülmüş. 

Aynı akşam saat 21:00 sularında Malmö’nün Vendelsfridsgatan adlı mahallesinde 20 yaşlarında  iki genç kendilerine ateş açıldığı ihbarını yapıyorlar. Olay yerine gelen polis çok sayıda boş kovan buluyor.

Gene aynı akşam Fosievägen adlı bölgede saat 18:00 civarında bir araba yakılması olayı rapor ediliyor. Polis araba yakılması ile  Nya Bellevue ‘deki olay arasında irtibat olabileceğini düşünüyor. 

Aynı gece birisi Malmö’nün Rosengård semtindeki bir evin girişinde diğeri Malmö merkezindeki bir gece külübü önünde iki patlama meydana geliyor. 

2010 sonrası bu olaylara daha çok rastlanıyor

Yetkililer İsveç’te silahlı saldırı olaylarının azaldığını ama bu olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısının arttığını ve olayların giderek daha organize hale geldiğini belirtiyorlar.

Polis kaynaklarından verilen bilgilere göre 2018 yılında İsveçte 306 silahlı saldırıda 45 kişi ölmüş 135 kişi de yaralanmış. Bu sayı bir önceki yıl olan 2017’de 324 silahlı saldırı, 34 ölü ve 139 yaralama şeklinde imiş. 

Ancak olayların 2015 ve 2016 yıllarından itibaren belirgin bir şekilde arttığı görülüyor. Polis kaynakları 2015 ve 2016 yıllarında 28 olan ölü sayısının daha önceki yıllarda ise bariz şekilde daha düşük olduğunu gösteriyor. 

İsveç, örgütlü suçluluğun önünü almak için çalışmasını aileler yoğunluklu  çalışmaya ve polisiye önlemlere dayandırıyor. Bu çalışma ne yazık ki ekonomik durumu kötü, boşanmış ve hele dil bilmeyen anne babalardan oluşan ailelerde yeterince etkili olamıyor. İsveçte artan gelir eşitsizliği ve eğitimde başarısız sonuçlar alınmasıyla ile el ele giden örgütlü suçluluk, aileler ve polisiye önlemler temelinde sürdürülen çalışmayı yetersiz hale getiriyor. 

Olayların çoğu varoş bölgelerinde meydana gelmiş. Bir araştırmaya göre örgütlü suçluluğa karıştığı tespit edilen kişilerin yarısının psikolojik sorunlu insanlar oldukları görülmüş. Silahtan dolayı tutuklananların sayısı 5 katına çıktığı halde olaylarda önemli bir azalma sağlanamamış görünüyor. İsveçte artık 9 yıllık temel eğitimi bitiren gençlerin yarısının liseye devam etmediği bildiriliyor.

"İnsan hayatı orada da ucuz: Polisler, şüpheli diye rahatça vuruyor" haberi, 11 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan İnsan hayatı orada da ucuz: Polisler, şüpheli diye rahatça vuruyor haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İnsan hayatı orada da ucuz: Polisler, şüpheli diye rahatça vuruyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Dünya Haberleri