İnsancıl Dergisi Mart sayısı bayilerde

İnsancıl Dergisi Mart sayısı bayilerde

İnsancıl Dergisi Mart sayısı bayilerde İnsancıl Dergisi’nin Mart Sayısı'ndan seçmeler;CENGİZ GÜNDOĞDU – YILDIZ GÜNCESİBenim köklü bir biçimde inandıklarıma, başkalarının inanmaması beni ilgilendirmez. Ben yolumu sürdürürüm. Ben sanatta star sistemi adlı...

İnsancıl Dergisi’nin Mart Sayısı'ndan seçmeler;

CENGİZ GÜNDOĞDU – YILDIZ GÜNCESİ

Benim köklü bir biçimde inandıklarıma, başkalarının inanmaması beni ilgilendirmez. Ben yolumu sürdürürüm. Ben sanatta star sistemi adlı yazımı yazdığımda tek kişiydim... n'oldu... aradan yıllar yıllar geçti... Kemal Ateş "edebiyatta starsistemi kavramını da ilk kullandı" diyor... adımı da anıyor... Cengiz Gündoğdu diyor. Kim bilir ne dokuncaları göze aldı Kemal Ateş. Benim adımı olumlu kullandın mı starcılar not eder o kişiyi.

BETÜL ÇOTUKSÖKEN - FELSEFENIN GÖR DEDIĞI: FELSEFE TARIHI: ANTROPONTOLOJİK OKUMA 9

Ortaçağda kavramların ve onların dildeki karşılığı olan sözcüklerin ve/veya terimlerin nasıl oluşturulduğuna ilişkin öylesine ayrıntılı çalışmalar yapılmıştır ki, zaman içinde insansal olanın daha ağırlıklı bir biçimde öne çıkması âdeta kaçınılmaz olmuştur. Öyleyse, daha şimdiden, nerede kavramlarla ve terimlerle ilgili çalışma varsa, orada ister istemez antropontolojik ya da insan varlık bilgisel olan kendisini gösterir önermesini kolayca kurabiliriz.

BERRIN TAŞ – HEP YOLDA

5 Şubat 2015

İnsancılda şiirleri beğenmeyenler bana apaçık saldırmıyorlar. Yandan yandan kışkırtmak istiyorlar. Adımı anmadan ya da beni pek önemsemiyormuş havalarında İnsancıl’da yayımlanan şiire saldırmak istiyorlar. Üstü kapalı bir saldırıyla karşı karşıya olduğuma göre ben de adlarını anmadan görüşlerimi yazacağım. Aradaki ayrım şu. Ben görüşlerimi apaçık dile getirebilecek cesareti gösterebilirim. Sinsi değilim. Korkak değilim.

SIBEL ÖZBUDUN–TEMEL DEMIRER – BIR “ELEŞTİRİ''YE KISA KENAR NOTLARI

Ancak uzun yıllardır, ''İnsancıl Dergisi’ne taraf olmanın sorumluluğuyla belirtmeden geçmeyelim: İnsancıl Dergisi’nin onlarca yıl geriye uzanan tarihinde yukarıdan, üst perdeden konuşanların çoğunun şimdi esamesi okunmazken; İnsancıl’ın, Cengiz Gündoğdu’nun hâlâ ''iğneyle kuyu kazmak’ ısrarıyla ayakta olduğuna tanığız.

B. SADIK ALBAYRAK – CUMHURİYETTEKİ "YABAN''I ÜTOPYADA AŞMAK

Kadronun çıkışıyla Yaban’ın çıkışı denk geldi; kapanışıyla Ankara romanı buluştu.

Yakup Kadri, Ankara'da bu kez daha uzun bir süreç içinde inkılâbın eksiklerini, yanlışlarını tartışmaya açar. Kurtuluş mücadelesine katılanlar yalnız er Mehmet Ali'nin köyünde değil, inkılâbın kalbinde, Ankara'da da "yaban" durumundadırlar. Üstelik 1921 yılında değil, 1930'larda da; Yakup Kadri şahsi çıkarların ayrıştırdığı bir Ankara'da bu durumdan kurtuluşu, üstünden daha birkaç yıl geçmeden parça parça olan bir Ankara-Cumhuriyet ütopyası kurarak sağlamaya çalışır.

MUSTAFA GÜNAY - FAHRİ ERDİNÇ'İ HATIRLAMAK VE BİRKAÇ SORU: YÜZYILDIR NEREYE GİDİYOR TARİH, TÜRKİYE VE EDEBİYAT

Fahri Erdinç, Sabahattin Ali’nin öğrencisi ve dostudur. Ali’nin öldürülmesinden sonra o da iki arkadaşıyla Bulgaristan'a gitmeye karar verir. Ülkesinden uzakta, kendini bir anlamda gurbette hissetmiş olsa da edebi çalışmalarında yurdundan ve yurdunun insanından söz eder. Kendisi uzakta olsa da yüreği ülkesinin insanıyla çarpar, onun sorunlarını ve mücadelesini edebiyat çalışmalarının konusu yapar.

NURŞEN AYDOĞAN – KADIN CINAYETLERİ

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, Avrupa Konseyi Dönem Başkanı da olan Türkiye'nin çabalarıyla, ilk kez11 Mayıs 2011'de İstanbul'da imzaya açılmıştır. İstanbul Sözleşmesi olarak da bilinir. Avrupa'da bir ilktir bu!

FEHIM YURDAL – YAZI (ÖYKÜ)

Öyküden;

“…Dergiyi benim sayemde çıkarmaya başladın aslında. İlk zamanlarda aramız çok iyiydi. Dergide bir çok yazım çıkmıştı. Edebiyat üzerine, tiyatro üzerine …Ama o zaman bile dediğim dedikti…''

BERRIN TAŞ - CENGIZ GÜNDOĞDU'YLA SANATTA STAR SİSTEMİ ÜZERİNE SÖYLEŞİ

Cengiz Gündoğdu; "yazının dalkavuğu... ödül aldıkta kimin ödülünü alıyorsa onu över. "

“Anlam boyutuna geldikte yazarın amacı okurun anlam boyutunu daraltmak mı genişletmek mi bunu bilemem. Tolstoy'da biliyoruz. "Ben bu Tatar'ı niye yazayım" diyor. Tolstoy gerekli olanı anlatıyor. Nesneleri yerine göre kullanıyor. Tolstoy, okurun anlam boyutunu genişletmek istiyor... genişletiyor da.''

"İnsancıl Dergisi Mart sayısı bayilerde" haberi, 09 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 09 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan İnsancıl Dergisi Mart sayısı bayilerde haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İnsancıl Dergisi Mart sayısı bayilerde 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  2. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  3. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  4. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  5. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  6. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  7. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  8. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  9. 21:02 AKP kulislerinden sarsıcı iddialar! Erdoğan, AKP'yi terk mi ediyor?
  10. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  11. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
  12. 20:59 Evlerde sıkça tercih edilen çay markasının konkordato ilanı geldi: Mahkemeden şaşırtıcı karar!
  13. 20:59 Hazine Bakanı Şimşek'in Politikası: Türkiye İçin Zor Günler mi Başlıyor?
  14. 20:57 Türkiye'nin önde gelen çay markası konkordato ilan etti!
  15. 20:54 CHP'den 4 Milletvekili Belediye Başkanlığına Geçti: TBMM'deki Sandalye Dağılımı Değişti
  16. 20:53 Fenerbahçe - Fatih Karagümrük karşılaşmasının VAR kayıtları yayınlandı
  17. 20:48 Tyler Dorsey Fenerbahçe'den Ayrılıyor mu?
  18. 20:45 Altın sahiplerine kötü haber: "O tarihte ciddi bir düşüş yaşanacak"
  19. 20:44 Yellen: İran'a Yaptırımlar Devam Edecek, Orta Doğu Gerilimi ve Çin Ticareti Gündemde
  20. 20:37 Gazze'de Kadınlar ve Çocuklar İçin Derinleşen İnsani Kriz: BM Raporu Açıkladı
Kültür Sanat Haberleri