Instagram algoritma değiştiriyor! Fenomenler ne yapacak?

Instagram algoritma değiştiriyor! Fenomenler ne yapacak?

Instagram algoritma değiştiriyor! Fenomenler... İçerik üreticilerinin en çok tercih ettiği platform olan Instagram yenilik getiriyor! Instagram algoritmasını değiştiriyor. Özgün içerik üretilmemesi yönündeki şikayetlerin peşinden Instagram öyle bir karar aldı ki, pek de sevilmedi! Fenomenlerin içeriklerinin tehlike altına girmesi söz konusu!

Meta şirketinin sahibi olduğu Instagram, orijinal içerikteki düşüşe tepki olarak yeni bir adım attı. Instagram bu yeni adımı ile oldukça gündem yaratacak! Milyonlarca sahte hesap kopyalanan içeriği paylaştı. Bunu önlemek için Instagram, orijinal içeriğe öncelik verecek şekilde algoritmasını güncelledi.

images-180.jpg

 Yeni güncellenen algoritma sayesinde bu gönderiler, kullanıcının az takipçisi olsa ve içerik orijinal olsa bile Instagram önerilerinde görünecek. Orijinal olmayan hesaplar önermeyecek Instagram, bir blog gönderisinde yeni bir algoritmayı duyurarak küçük hesapların görünürlüğünü artırıyor.
 Hatta buradaki en büyük değişiklik, hesapların diğer kullanıcıların video ve fotoğraflarını indirmesinin veya ekran görüntüsü almasının, bu tür şeyleri yeniden yayınlamasının engellenmesi!

images-179.jpg
 Instagram'daki bu hesaplar genellikle bu gönderileri, gönderinin asıl sahibini etiketlemeden kendilerininmiş gibi paylaşıyor. Platformda incelenen içeriklere ilişkin önerileri kaldırarak bu durumun önüne geçilecek. Burada da standartlar var. Bu nedenle, orijinal olmayan toplu içerik paylaşan hesapların, oluşturdukları içeriği 30 günlük süre içinde yalnızca 10 kez paylaşmaları durumunda önerilmez olacak. Yani  bu hesapların "başka hesaplardan paylaşım almanın" yanı sıra özgün içerik de oluşturması gerekiyor. Etkilenen hesaplar, "orijinal olmayan" içeriğin son kez yeniden yayınlanmasından 30 gün sonra yeniden öneri alabilecek. Blog gönderisine göre bu durum, Instagram'ın lisans anlaşmaları ve yaratıcı yeniden paylaşım izinleri aracılığıyla tanımladığı "yayıncı gruplarını" etkilemiyor.
 Ayrıca Instagram, Öneriler'de yeniden paylaşılan içeriği orijinal yazarın gönderisiyle değiştirir.
 Instagram ayrıca bir gönderinin orijinal yazarını tanımlayan etiketler eklemeye başlayacak ancak hem orijinal yazar hem de fotoğrafı veya videoyu yeniden paylaşan hesap etiketi kaldırabilecek.
 Hayran sayfaları etkilenebilir Instagram'da aktif olan ve şirketin kurulmasına yardımcı olan Adam Mosseri, duyurduğu yeni değişiklikleri bir videoyla özetledi.
 Mosseri, Instagram'da orijinal içeriği daha fazla ödüllendirmek istediğini duyurdu ve ilk olarak bir öneride yeniden paylaşılan içerik bulursa bunu orijinal içerikle değiştireceğini belirtti.
 Mosseri, yeniden paylaşılan gönderilere etiketler eklemeyi planladığını ve bunların yeniden paylaşılan içerikte takipçiler tarafından görülebileceğini açıkladı.
 Ancak sürekli olarak kendi geliştirmediğiniz, orijinal olmayan içerikleri paylaşırsanız bu  hesaplar önerilerinizde görünmez.
 Mosseri,  değişikliklerin önümüzdeki aylarda uygulamaya konulacağını ve konuyla ilgili görüş almak istediğini söyledi.
 Popüler hayran sayfalarını paylaşan kişilerin de söz konusu değişikliklerden etkilenmesi bekleniyor. Bu açıklamanın ardından tartışma başladı. Daha küçük hesaplar tarafından paylaşılan orijinal içeriğin, kopyalanmış içeriği daha büyük ölçekte paylaşan hesaplara karşı nasıl kanıtlanabileceği belirsiz! Yine de Instagram'ın bu tür paylaşımlara karşı  kendi önlemlerini aldığını belirtmekte fayda var.
 

"Instagram algoritma değiştiriyor! Fenomenler ne yapacak?" haberi, 06 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 06 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Instagram algoritma değiştiriyor! Fenomenler ne yapacak? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Instagram algoritma değiştiriyor! Fenomenler ne yapacak? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:03 Bütün kiri mıknatıs gibi çeken o yöntem: Kızartmalarda işinize yarayacak!
  2. 04:00 Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
  3. 03:58 Covid-19'un yeni varyantı 'FLIRT' ciddi vakalarla çıktı!
  4. 03:56 Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
  5. 03:54 Spotify'a 'telif' davası: ABD'de davalık oldu
  6. 03:53 Aracınıza kaynar su dökmeyi hiç denediniz mi?
  7. 03:47 200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
  8. 03:42 Çocuklarda grip ve alerjiyi birbirine karıştırmayın
  9. 03:39 Kamu çalışanlarının dikkatine: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı ve izinler kullandırılacak!
  10. 03:33 Düğünde geline dolardan yapılmış pelerin taktılar!
  11. 03:31 Yapay zekanın belirlediği Mersin’in en güzel ilçesi bakın hangisi?
  12. 03:29 18 Mayıs'ta tarihte neler oldu?
  13. 03:28 Yakıt alırken kontak kapatmazsak bakın ne oluyormuş!
  14. 03:26 Buket Aydın'ın yorumu tartışmaya sebep oldu: "İlk hesabı erkek ödemeli"
  15. 03:24 Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı geldi!
  16. 03:22 Bir aylık arabada 241 bin lira masraf çıktı
  17. 02:27 Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
  18. 02:25 Dünya'dan onay aldı: İşte Türkiye’nin en iyi hamur lezzeti!
  19. 02:04 Evdeki sineklerden kurtulmanın basit yöntemi!
  20. 01:46 Büyük derbiye saatler kala Fenerbahçe cephesinde beklenmedik bir şok yaşandı!
Gündem Haberleri