Instagram Erişime Açıldı: Fahrettin Altun'dan Haniye'ye Taziye Paylaşımı

Instagram Erişime Açıldı: Fahrettin Altun'dan Haniye'ye Taziye Paylaşımı

Instagram Erişime Açıldı: Fahrettin Altun'da... Instagram, 9 günlük erişim engelinin ardından yeniden açıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Haniye’nin ölümüne ilişkin paylaşım yaparak mücadelenin süreceğini belirtti.

Instagram, 9 günlük erişim engelinin ardından tekrar kullanıcıların erişimine açıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, platformun yeniden aktif hale gelmesiyle birlikte Haniye'nin ölümü üzerine paylaşımda bulunarak, mücadelenin süreceğini vurguladı. Erişim engelinin gerekçeleri ise tartışma konusu oldu.

9 günlük erişim engelinin ardından sosyal medya platformu Instagram, bugün tekrar erişime açıldı. Instagram'ın yeniden açılmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ilk paylaşımını yaparak, Hamas lideri İsmail Haniye'nin fotoğrafını paylaştı. Altun, paylaşımında "Filistin özgür olana kadar, insanlığa karşı soykırım suçu işleyenler hesap verene kadar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde mücadelemiz sürecek" ifadelerine yer verdi.

Altun'un Haniye'nin ölümü ile ilgili taziye mesajlarının Instagram tarafından engellendiğini belirtmesinin üzerinden iki gün geçtikten sonra, 2 Ağustos Cuma günü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Instagram'a erişim engeli getirmişti. Altun, sosyal medya platformu açıldıktan hemen sonra tekrar Haniye'ye yönelik bir paylaşım yaptı.

Altun'un paylaşımının tamamı şöyle:

"Şehadetinin 10. gününde şehit İsmail Haniye’yi rahmet ve minnetle anıyorum. Filistin özgür olana kadar, insanlığa karşı soykırım suçu işleyenler hesap verene kadar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde mücadelemiz sürecek."

Erişim engeliyle ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a getirilen engelin gerekçelerini sıraladı. Uraloğlu, "Atatürk'e hakaret, kumara ve uyuşturucuya yönlendirme, çocuğa yönelik cinsel istismar" gibi katalog suçlara atıfta bulunarak, "Ülkemizin koyduğu kurallar ve değerleri var. Uyarılarımıza rağmen bu suçları dikkate almadılar. Erişim engeli getirdik. Kanunlara uyduklarında erişim yasağı kalkar" şeklinde konuştu.

Erişim engelinin devam ettiği dönemde, Pazartesi günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bürokratları ile META yetkilileri arasında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Bakan Uraloğlu, Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri katıldı.

META'nın algoritma savunması toplantıda gündeme geldi. Türkiye'nin katalog suçlar ve toplumsal hassasiyetlere aykırı içeriklere yönelik talepleri tekrar dile getirildi. Özellikle Haniye için yayımlanan taziye mesajlarının algoritmalar tarafından engellendiği ifade edildi. META, ABD’nin Hamas’ı terör örgütü olarak kabul ettiğini ve bu nedenle algoritmaların devreye girdiğini savundu.

Toplantıda, Uraloğlu'nun başkanlığındaki heyet, Türkiye’nin terör örgütü listesinde yer alan PKK, PYD ve FETÖ’ye yönelik destek mesajlarının da algoritmalarla engellenmesi gerektiğini belirtti. Bu taleplerin ardından META’nın PKK konusunda olumlu bir yaklaşım sergilediği ifade edildi. Ancak, terör tanımı konusunda görüş ayrılıkları yaşandığı bildirildi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Instagram'ın açılması konusunda istediğimiz sonucu alamadık. Bu sorunu bugün çözüme kavuşturabileceğimizi düşünmüştüm, ancak olmadı. Instagram ile ilgili bir ilerleme kaydedemedik" dedi.

 

"Instagram Erişime Açıldı: Fahrettin Altun'dan Haniye'ye Taziye Paylaşımı" haberi, 11 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Instagram Erişime Açıldı: Fahrettin Altun'dan Haniye'ye Taziye Paylaşımı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Instagram Erişime Açıldı: Fahrettin Altun'dan Haniye'ye Taziye Paylaşımı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 10 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:16 Ukrayna'dan Moskova'ya Büyük Drone Saldırısı
  2. 15:11 Ağustos Ayında Havalimanları 25 Milyon Yolcuya Hizmet Verdi
  3. 15:07 Ahmet Çakar'dan Dursun Özbek ve Okan Buruk'a Sert Eleştiri: "Utanmıyorsunuz!"
  4. 15:03 MSB açıkladı: İzmir'de rahatsızlanan uzman çavuş şehit oldu
  5. 15:00 İşte Aydın’da pamuk toplama ücretleri!
  6. 14:54 Arda Güler, Mili Takımı manşetlere taşıdı! "Yaptığı ne büyük bir delilik"
  7. 14:53 Ferit Demir Narin'in köyündeki korkunç gelişmeleri açıkladı!: İşte şok eden o iddia!
  8. 14:50 MEB uyardı!: Öğretmenler bu hatayı yaparsa yanacak!
  9. 14:47 53 İlde 747 arsa uygun fiyata satışa çıkacak!: İşte illerdeki fiyat listesi
  10. 14:43 İmamoğlu'ndan AYM Hamlesi: İstinaf'a 'ahmak' dilekçesi
  11. 14:42 Liste Güncellendi: En Ucuz 19 Sıfır Otomobil ve Fiyatları!
  12. 14:40 Ataşehir Belediyesi 15 farklı branşta ücretsiz sanat eğitimleri sağlıyor!: İşte dev proje!
  13. 14:39 Fatih Altaylı “Erdoğan, teğmenlerin üniformalarından kılıcı çıkartsın”
  14. 14:37 Dilan Polat'tan mesaj gelirse şaşırmayın!: Sanal bahis sitelerine dikkat!
  15. 14:37 Ankara'ya bomba gibi düşen iddia: Yaşar Güler görevden affını isteyecek
  16. 14:33 Ünlü gazeteci gün yüzüne çıkardı!: İşte üst düzey yetkililerden aldığı kan donduran o bilgi!
  17. 14:32 Yeni yapay zeka platformu Apple Intelligence hangi cihazlara gelecek?
  18. 14:31 Meteoroloji Edirne'yi uyardı!: Sel, dolu felaketi geliyor!
  19. 14:29 İzmirlilerin dikkatine!: Bu gece sağanak başlıyor!
  20. 14:29 Şenol Güneş "İmzayı boş mukaveleye attık"
Politika Haberleri