Instagram TBT nedir? Ne işe yarar? Neden herkes kullanır?

Instagram TBT nedir? Ne işe yarar? Neden herkes kullanır?

Instagram TBT nedir? Ne işe yarar? Neden her... Instagram kullananlar, TBT etiketiyle atılan gönderilere mutlaka rastlamıştır. Oldukça popüler bir kısaltma olan TBT, pek çok kişi tarafından kullanılmakta

Dünyanın en çok kullanılan sosyal ağlarından biri olan Instagram, her gün birçok yeniliği hayatımıza getiriyor. Son zamanların en popüler Instagram trendi ise, şüphesiz ki TBT etiketi. Instagram kullananlar, TBT etiketiyle atılan gönderilere mutlaka rastlamıştır. Oldukça popüler bir kısaltma olan TBT, pek çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Peki, TBT kısaltması nedir? Bu kısaltma neden kullanılır? İşte detaylar…

Dünyanın en çok kullanılan sosyal ağlarından biri olan Instagram, her gün birçok yeniliği hayatımıza getiriyor. Son zamanların en popüler Instagram trendi ise, şüphesiz ki TBT etiketi.

TBT nedir?

TBT, Instagram gönderilerinin altında etiket olarak kullanılan bir kısaltmadır. TBT ifadesinin açılımı "Throw Back Thursday"dir. Çevirisi tam olarak karşılığını vermese de, TBT’nin Türkçe anlamı “perşembeye dönüş” ya da “nostaljik perşembe” olarak tanımlanabilir. Instagram kullanıcıları eski fotoğraflarını paylaşırken, sık sık TBT etiketini kullanırlar. Bu etiket, anlamına uygun olarak genellikle perşembe günleri kullanılır.

TBT etiketi ne zaman ve nerede kullanılır?

TBT, sadece Instagram’a özgü bir terim değildir. #TBT etiketi, tüm sosyal medya platformlarında kullanılabilir. TBT, geçmişte çekilen bir fotoğrafın paylaşıldığını gösteren bir etikettir. Anlamına uygun olarak TBT etiketi, perşembe günleri kullanılır. Çünkü TBT kısaltması, “perşembeye geri dönüş” gibi bir anlama sahiptir. Fakat çoğu sosyal medya kullanıcısı bu anlamın dışına çıkarak, haftanın her günü bu etiketi kullanabilmektedir. Eski günleri yâd etmek isteyen sosyal medya kullanıcıları, #TBT etiketiyle geçmişte çekilmiş fotoğraflarını paylaşmaktadırlar.

TBT nasıl kullanılır?

TBT, genellikle eski günleri yâd etmek için kullanılan bir etiket olsa da, pek çok kullanıcı yeni fotoğraflarında da bu etiketi kullanabiliyor. Çünkü popüler etiketler, kullanıcının daha çok beğeni ve takipçiye ulaşmasını sağlıyor. Etiketin anlamına uygun bir paylaşım yapmak istiyorsanız, galerinizde bulunan eski fotoğraflarınızı, çocukluk fotoğraflarınızı, lise anılarınızı ya da eski yaz tatili fotoğraflarınızı #TBT etiketiyle paylaşabilirsiniz. Burada unutulmaması gereken şey, bu etiketin genellikle perşembe günleri kullanıldığıdır. Eğer gün fark etmeksizin nostaljik bir paylaşım yapmak isterseniz, #tb etiketini kullanabilirsiniz.

TBT ne işe yarar?

TBT’nin, geçmişe duyulan özlemi aktarmak için kullanıldığını anlattık. Peki Instagram kullanıcıları sadece nostalji yapmak için mi TBT etiketini kullanıyor?

Aslında TBT etiketinin pek çok farklı kullanılma amacı var;

  • Farklı kullanıcılarla etkileşimi arttırmak
  • Takipçi kazanmak
  • Beğeni arttırmak
  • Profilin popülerliğini arttırmak

Instagram etiketleri, kullanıcıların daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamaktadır. #TBT etiketi de, etkileşimi arttırmak amacıyla kullanılan evrensel etiketlerden birisidir. Paylaşımlarınızda çeşitli etiketler kullandığınız zaman, o etiketlerle paylaşılmış gönderileri inceleyen kullanıcılar profilinizle etkileşim kurmaktadır. #TBT etiketinin de oldukça popüler bir etiket olduğunu hesaba katarsak, bu etiketi paylaşımlarınızda kullanmanız, takipçi ve beğeni sayınızı hızla arttıracaktır.

TBT ne zaman ortaya çıktı?

TBT etiketinin ilk olarak 2011 yılında kullanıldığı söylenmektedir. Fakat sosyal medya platformlarının geçmişini düşünürsek, bu etiketin ilk olarak ne zaman kullanıldığıyla ilgili net bir bilgi söylemek zordur. Bazı kullanıcılara göre, “Throw Back Thursday” etiketi ilk olarak 2006 yılında kullanılmıştır.

Bununla birlikte Instagram’da Nice Kicks isimli bir kullanıcı, her perşembe günü #TBT etiketiyle ayakkabı resimleri paylaşmaya başlamıştır. Bu paylaşımlarla birlikte #TBT etiketi kısa bir süre içerisinde oldukça popüler olmuştur. Yapılan Google Trends araştırmalarında, TBT etiketinin 2012 yılında sıklıkla arandığı ve kullanıldığı göze çarpmaktadır.

Geçmişten bugüne popülerliğini arttıran #TBT, günümüzde en sık kullanılan kısaltmalardan birisi haline gelmiştir. Yalnızca bireysel hesaplar değil, kurumsal hesaplarda bu etiketi sık sık kullanarak hedef kitlelere ulaşmayı amaçlamaktadır. Bunun yanı sıra yüksek takipçiye sahip hesaplar ve ünlüler de, #TBT etiketini kullanarak gönderiler paylaşmaktadır.

Bu paylaşımlar sayesinde, TBT etiketinin popülerliği artmıştır. Yapılan araştırmalara göre Instagram platformu üzerinden, 5 saniyede bir, #TBT etiketiyle fotoğraf paylaşılmaktadır.

TBT ile benzer olan etiketler

Crovu  TBT ile benzer olan ve nostaljik paylaşımlarda kullanılan pek çok etiket vardır. Bunlardan en popülerleri, #fbf ve #wbw etiketleridir. #Fbf, “flashback friday “anlamına gelen ve cuma günleri kullanılan bir kısaltmadır. #Wbw ise, “wayback wednesday" anlamına gelir ve çarşamba günleri kullanılır. Bu etiketler genellikle kalıplaşmış etiketlerdir ve her güne özel bir etiket vardır. Instagram’da daha çok kullanıcıyla etkileşim kurmak isteyenler, bu etiketleri kullanmaktadır. Bu etiketleri aktif bir şekilde kullanan kullanıcıların hem takipçi sayıları hem de etkileşim oranları hızlı bir şekilde artmaktadır.

"Instagram TBT nedir? Ne işe yarar? Neden herkes kullanır?" haberi, 20 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Instagram TBT nedir? Ne işe yarar? Neden herkes kullanır? haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Instagram TBT nedir? Ne işe yarar? Neden herkes kullanır? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  2. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  3. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  4. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  5. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  6. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  7. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  8. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  9. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  10. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  11. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  12. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  13. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  14. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  15. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  16. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  17. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  18. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  19. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  20. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
Haberleri