İntihar eden İsmail Devrim''in eşinin ses kaydı Meclis''e taşındı

İntihar eden İsmail Devrim''in eşinin ses kaydı Meclis''e taşındı

İntihar eden İsmail Devrim''in eşinin ses ka... HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, oğluna pantolon alamadığı için intihar eden baba İsmail Devrim''in eşi Hafize Devrim''in olayı anlattığı ses kaydını Meclis gündemine taşıdı. Gergerlioğlu, Meclis Başkanlığı''na Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay''ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

HDP Kocaeli Milletvekili, Hafize Devrim'in eşinin oğluna okul pantalonu alamadığı için intihar ettiğini söylediği ses kaydını Meclis'te dinletti. Kocaeli Valiliği ile Cumhuriyet Başsavcılığı'nın haberi yalanlamasını eleştiren Gergerlioğlu, Meclis Başkanlığı'na Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde çocuğuna okul pantolonu alamadığı için intihar ettiği söylenen İsmail Devrim'i TBMM gündemine taşıyan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis’teki basın toplantısında resmi açıklamaları yalanlayan bir ses kaydı dinletti.

'ACILI BİR ANNE NET ŞEKİLDE GERÇEKLERİ SÖYLÜYOR'

Gergerlioğlu şöyle konuştu: ''Hem okul yönetiminin büyük bir suçu vardır hem de yaşadığımız Türkiye'deki insanlarımızın düçar olduğu ekonomik hali gösteren ve yöneticileri ilgilendiren çok büyük bir sorumluluk vardır. Bu sorumluluğu, skandalı örtbas etmek için Valilik ve Cumhuriyet Başsavcılığı gerçek dışı beyanlarda bulunmaktadır maalesef. Şu konuşmayı yalanlayabilecek bir kimse var mıdır? Acılı bir anne net bir şekilde gerçekleri söylemektedir.''

Olayı Astakos için haberleştiren gazeteci Ergün Demir’in, İsmail Devrim'in eşi Hafize Devrim ile yaptığı görüşmenin ses kaydını dinleten HDP Kocaeli Milletvekili, Kocaeli Valiliği ile Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ''Oğluna pantolon alamadığı için intihar etti'' haberlerini yalanlayan açıklamalarına tepki gösterdi.

'TOPLUMDA İNFİAL VAR'

''Mesele aslında pantolon meselesi de değildir. Mesele, Türkiye’de vatandaşlarımızın içine düşürüldüğü ekonomik buhranın onların ruh dünyasında yapmış olduğu büyük sarsıntıdır'' diyen Gergerlioğlu, geçen günlerde Urfa’da üzerine benzin dökerek kendini yakan yurttaşı da hatırlatarak şöyle konuştu:

''Seyyar satıcı olduğu için tezgâhlarına zabıta tarafından el konulan ve buna itiraz edip 'Başkası olsaydı el koymazdınız, ama fakir, gariban olduğum için benim tezgâhıma el koyuyorsunuz' diyen kişinin intihar etmesiyle bu son olay bir patlamayı göstermektedir. Toplumda bir infial vardır. Toplum artık içine düşürüldüğü bu ekonomik sıkıntı haline büyük bir reaksiyon göstermektedir. Bu konuda net bir şekilde çözümler bulunması gerekmektedir.''

Gergerlioğlu şöyle devam etti:

''Vatandaşlarımız son derece kötü, üzücü bir hale düşürülmüştür. Daha kaç kişi intihar edecektir? Daha kaç kişi feryat edecektir? Bunu soruyoruz yetkililere! Gerçeğin apaçık ortaya çıkması ve bunun sorgulanması yerine alelacele yapılan açıklamalar devlet ciddiyetiyle de bağdaşmamaktadır. Gerçek dışı olduğu apaçık meydanda olan bu açıklamalar hakkında dinlettiğim bu ses kaydından sonra yetkililer ne diyecektir, merak ediyorum.''

OKTAY'A YÖNELTİLEN SORULAR

Gergerlioğlu, İsmail Devrim’in intiharı üzerine Meclis Başkanlığı'na Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi:

İsmail Devrim’in liseye giden oğlunun okulun istediği pantolonu alamadığı için intihar ettiği iddiası doğru mudur?

* İntiharın sebebi konusunda Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve Kocaeli Valiliği’nin yaptığı açıklamaların birbirinden farklı olmasının sebebi nedir?

* Öğrencisinin maddi durumunu tespit edemeyen ve öğrenciyi zor durumda bırakan görevlilerin Anayasamızın 2. maddesinde belirtilen Türkiye sosyal bir hukuk devletidir maddesine aykırı davrandıkları sebebiyle haklarında soruşturma açılmış mıdır? Açılmış bir soruşturma varsa hangi aşamadadır?

* İsmail Devrim’in intiharına sebep olan durumu protesto etmek için toplanan kalabalığa ‘milli güvenliği tehdit ettikleri' iddiasıyla polislerin müdahale ettiği iddiası doğru mudur?

* Eğer bu iddia doğruysa bir eylemin ‘milli güvenliği tehdit ettiğiyle' ilgili somut deliller nelerdir?

*  OHAL’in bitmiş olmasına rağmen kolluk güçlerinin olağan döneme geçmemesinin sebepleri nelerdir?

* Anayasal ve barışçıl bir hak olan gösteri ve yürüyüş hakkını engelleyen kolluk güçleri ve emri veren amirleri için yasal işlem başlatılmış mıdır? Yasal işlem başlatılmışsa soruşturma hangi aşamadadır?

* 2016 OHAL’in ilanından bu güne kadar geçim zorluklarını gerekçe göstererek intihar eden yurttaşların illere göre ayrılmış sayısı kaçtır?

"İntihar eden İsmail Devrim''in eşinin ses kaydı Meclis''e taşındı" haberi, 24 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 24 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İntihar eden İsmail Devrim''in eşinin ses kaydı Meclis''e taşındı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İntihar eden İsmail Devrim''in eşinin ses kaydı Meclis''e taşındı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  2. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  3. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  4. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  5. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  6. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  7. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  8. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  9. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  10. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  11. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  12. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  13. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  14. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  15. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  16. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  17. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  18. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  19. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  20. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
Gündem Haberleri