iPhone fiyatlarını ne zaman düşürecek?

iPhone fiyatlarını ne zaman düşürecek?

iPhone fiyatlarını ne zaman düşürecek? Bilindiği üzere Apple geçtiğimiz yıl Eylül ayında yeni nesil iPhone modellerini tanıtmıştı. Cupertino merkezli şirket hali hazırda satışta olan

Bilindiği üzere Apple geçtiğimiz yıl Eylül ayında yeni nesil iPhone modellerini tanıtmıştı. Cupertino merkezli şirket hali hazırda satışta olan X modelini rafa kaldırara, XS, XS Max ve XR modelleriyle kullanıcıların karşısına çıktı.

Genel kanı bu modellerin 6000TL üzeri fiyatlarla etiketlendirileceği yönündeydi. Fakat Apple beklentileri de aşarak son derece uçuk bir fiyatlandırmada bulundu.

Ülkemizdeki döviz kurunda yaşanan dalgalanmaları fırsat bilen şirket, kendi ülkesinde 750 dolardan sattığı iPhone XR için 7399 TL fiyat biçti. 999 dolardan duyurulan XS, 9899 TL’den satışa sunulurken, XS Max ise 10799 TL gibi astronomik bir etiketle raflardaki yerini aldı.

iphone

Türkiye’deki satışlar durdu

Apple’ın Türkiye’deki bu anlamsız fiyat uçurumu tüm dengeleri alt üst etti. Ülkemizdeki yeni nesil iPhone modellerinin satışı durma noktasına gelirken, eski nesi modeller ise (6, 6s v 7) daha fazla tercih edilmeye başlandı. Fakat bu modellerin de fiyatı beklenenin üzerine çıktı.

Dolayısıyla ülkemizdeki genel kullanıcı kitlesi ister istemez Android cihazlarına yönelmiş oldular. Nitekim Apple beklenen hamleyi yapmazsa bu eğilim hız kazanarak devam edecek. Peki Apple’dan beklenen bu hamle ne? Elbette iPhone fiyatlarının düşürülmesi.

Örneğin dışarıda iPhoneXR ile aynı fiyattan satılan Galaxy S10e şu anda ülkemizde 5499 TL’den satılmakta. Yani XR ile arasında neredeyse 2000 TL’lik bir fark mevcut. Demek Apple da Samsung gibi XR’ı 5499 TL’den satabilir. Eğer Samsung bu fiyattan satıp kar elde edebiliyorsa, Apple da edebilir.

iPhone fiyatları ne zaman düşecek?

Gelelim asıl can alıcı soruya. iPhone fiyatları ne zaman düşecek? Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Tim Cook kısa süre önce bu konu hakkında bir açıklamada bulunmuştu. Cook Türkiye’deki satışların düştüğünü kabul etmiş ve yeni bir fiyat düzenlemesinden bahsetmişti.

Genel olarak Apple’ı takip edenler bilirler. Apple fiyatlarını çoğunlukla etkinlikten, etkinliğe belirler. Çok olağan dışı bir durum olmadıkça da ara güncellemelerde bulunmaz. Nitekim beklenen indirimin de bir sonraki etkinlikle beraber geleceğini söyleyebiliriz. Peki Apple’ın bir sonraki etkinliği ne zaman?

Geçtiğimiz günlere Cupertino merkezli şirket, yeni etkinlik tarihini 25 Mart olarak açıklamıştı. Dilerseniz aşağıdaki linkten Apple’ın 25 Mart etkinliği ile ilgili detaylara göz atabilirsiniz.

Muhtemelen Apple merakla beklenen fiyat düzenlemesini bu etkinlik akabinde gerçekleştirecektir. Yani uzun lafın kısası, iPhone ya da herhangi bir Apple ürünü almayı düşünenlerin 25 Mart’a kadar sabretmesini tavsiye ederiz. Çünkü gelecek olan fiyat düzenlemesi ile iPhone fiyatlarında 1000TL ve üzerinde indirimlerle karşılaşabiliriz.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Bu indirimler yalnızca akıllı telefonlarda olmayacak. Genel olarak Apple ürünlerinde bir indirim söz konusu. Yine de bekleyip göreceğiz.

"iPhone fiyatlarını ne zaman düşürecek?" haberi, 18 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan iPhone fiyatlarını ne zaman düşürecek? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. iPhone fiyatlarını ne zaman düşürecek? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  2. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  3. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  4. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  5. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  6. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  7. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  8. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  9. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  10. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  11. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  12. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  13. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  14. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  15. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  16. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  17. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  18. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  19. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  20. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
Teknoloji Haberleri