İran İsrail'in çıkış kapısı oldu: Tahran'a ABD yapımı tuzak!

İran İsrail'in çıkış kapısı oldu: Tahran'a ABD yapımı tuzak!

İran İsrail'in çıkış kapısı oldu: Tahran'a A... Tel Aviv, Gazze'deki katliam sonrası savaşı yayma planını uyguluyor. İlk adım olarak Tahran'ı kışkırtıp cepheye çekmeye çalışıyor. ABD'nin İsrail'e tam destek vermesi, Biden'ın Netanyahu'ya yol gösterdiği izlenimini güçlendiriyor.

İÇERİDE SIKIŞAN TEL AVİV’İN PLANI TAHRAN’I KIŞKIRTIP SAVAŞA ÇEKMEK

Lahey'de soykırım suçlamalarıyla karşı karşıya kalan ve esirler nedeniyle baskı altında olan Tel Aviv, Orta Doğu'da savaşı yayma yolunu seçti. Hizbullah'ı Lübnan'da hedef alan, Kasım Süleymani'nin cenazesine saldıran ve son olarak 1 Nisan'da Şam'daki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenleyen İsrail, bu saldırılarda 2'si general olmak üzere 7 İran askerini öldürdü. Tel Aviv'in bu provokasyonları sonrasında Tahran'dan gelen 'intikam' mesajları bölgede gerilimi artırdı.

NETANYAHU YİNE BIDEN’IN TAM DESTEĞİNİ ALDI, ABD ÜSLERİ ALARMA GEÇTİ

İran'ın misilleme saldırısına yönelik beklentiler yükselirken, birçok Batılı ülke seyahat uyarıları yayınladı. Netanyahu savaş kabinesini topladı ve tüm Amerikan üslerinde kırmızı alarm verildi. Biden'ın "İsrail'i destekleyeceğiz" açıklamalarının ardından bölgeye ek savaş uçakları ve gemiler gönderilmesi dikkat çekti. Uzmanlar, Netanyahu'nun İran'la savaşa girerek meşruiyet kazanma çabası içinde olduğunu ve İran'ı savaşa çekme planının ABD'nin koordinasyonunda yürütüldüğünü belirtti.

TAHRAN’A KANLISAVAŞ TUZAĞI

Gazze'deki soykırım nedeniyle küresel kamuoyunun tepkileri artarken, kendi vatandaşlarının bile protestolarına maruz kalan Netanyahu, İran'ı cepheye çekmek için provokatif saldırılarını artırdı. Konsolosluk saldırısından sonra misilleme beklentisiyle bölgede alarm durumu oluşurken, ABD Başkanı Biden'ın Tel Aviv'e koşulsuz destek vermesi, "Washington'un sürece dahil olduğu" yorumlarına neden oldu.

İsrail'in, İran'a yönelik gerçekleştirdiği saldırıların ardından misilleme ihtimaline karşı "tetikte beklediği" açıklandı. İsrail basını, İran'ın olası misillemesine karşı endişelerin olduğunu ve İsrail'in karşılık olarak İran içindeki hedeflere saldırabileceğini yazdı. İsrail devlet televizyonu KAN, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz başta olmak üzere üst düzey güvenlik yetkilileriyle olası İran saldırısı hakkında görüşmeler yürüttüğünü bildirdi.

İsrail ordusunda, zorunlu ve yedek asker olarak görev yapan personelin yurt dışına çıkış yasağıyla ilgili kısıtlamaların sıkılaştırıldığı açıklandı. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail'in "en üst düzeyde hazırlık durumunda" olduğunu vurgulayarak, "Saldırı ve savunma bakımından hazırız" dedi. Hagari, "İran uzun yıllardır, özellikle savaş (7 Ekim sonrası) süresince Lübnan, Gazze, Suriye, Irak ve Yemen'deki vekil güçlerini İsrail'e saldırtmak için finanse ediyor, yönlendiriyor ve silahlandırıyor" şeklinde değerlendirmede bulundu.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Basra Körfezi'nde İsrail bağlantılı bir yük gemisine el koyması üzerine "İran'ın durumu tırmandırmanın sonuçlarına katlanacağını" belirtti. Ayrıca, Hagari, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun İsrail ile bağlantılı olduğu iddia edilen Portekiz bandıralı bir yük gemisine el koymasının ardından İran ile artan gerilimle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, "İran, durumu daha da tırmandırmayı seçmenin sonuçlarına katlanacak. İsrail yüksek alarma geçti." şeklinde ifade kullanarak İsrail'in İran'dan gelebilecek bir saldırıya karşı hazırlıklarını artırdığını ve yanıt vermeye hazır olduğunu belirtti. Tesnim Haber Ajansı'na göre, İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri, İsrail ile bağlantılı olduğunu iddia ettiği bir yük gemisine Basra Körfezi'nde el koymuştu. Geminin, Londra merkezli "Zodiac Maritime" şirketine ait olduğu ve İsrailli iş adamı Eyal Ofel'e ait olduğu öne sürülmüştü.

İSRAİL'İN TAHRİK SALDIRILARIYLA GERİLİM ARTIYOR

İsrail, 1 Nisan'da Şam'daki İran büyükelçilik yerleşkesinde bulunan konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti. İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısının ülkesinin topraklarına yapılmış bir saldırı anlamına geldiğini belirterek, "Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak." ifadelerini kullanmıştı. ABD Başkanı Joe Biden da İran’ın İsrail’e yönelik saldırı tehditleri karşısında Tel Aviv’e "sarsılmaz," şekilde destek vermeye devam edeceklerinin altını çizmişti.

"İran İsrail'in çıkış kapısı oldu: Tahran'a ABD yapımı tuzak!" haberi, 14 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 14 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İran İsrail'in çıkış kapısı oldu: Tahran'a ABD yapımı tuzak! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İran İsrail'in çıkış kapısı oldu: Tahran'a ABD yapımı tuzak! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:38 Galatasaray, Süper Lig Şampiyonluğu İçin Real Madrid'in Golcüsü Joselu'yu Hedefliyor
  2. 17:31 İspanya'da Del Bosque RFEF Denetim Komisyonu Başkanı Olarak Atandı
  3. 17:26 Fenerbahçe'den İsmail Kartal ve Edin Dzeko İddialarına Net Yanıt: Kriz Yok!
  4. 17:23 Ömer Çelik'ten açıklama: Irak, PKK'yı terör örgütleri listesine almalı
  5. 17:23 Kudüs’te Türk Vatandaşı İsrail Polisi Tarafından Öldürüldü!
  6. 17:16 Lisede Elektronik Sigara Tartışması: Öğrenci Müdür Yardımcısını Bıçakladı
  7. 17:09 Sınır Ötesi Operasyon: Türkiye, PKK Terörüne Karşı Kararlılığını Sürdürüyor
  8. 17:06 AB Komisyonu, Meta'nın AB Dijital Hizmetler Yasası İhlali İddiasıyla Soruşturma Başlattı
  9. 17:02 Trump "sus payı" davasında 10 bin dolarlık ihlal cezasına çarptırıldı
  10. 17:00 Yunanistan artık Türk ziyaretçilere 10 ada için sınırda vize verecek: İşte o adalar
  11. 17:00 Merkez Bankası Başkanı Karahan enflasyon mesajı verdi
  12. 16:57 Bakan Bayraktar açıkladı: “2024’de madenciliğe 106 milyar kamu yatırımı yapılması hedefleniyor”
  13. 16:57 UNRWA Genel Komiseri: Gazze'deki İnsani Yardım İlerliyor Ancak Yetersiz
  14. 16:55 Ünlü bir bankanın Türkiye'deki yatırımcılarına dolar tavsiyesi verdiği belirtiliyor
  15. 16:55 AB, havayolu şirketlerine 'yeşil iddia' uyarısında bulundu
  16. 16:54 Galatasaray'da Barış Alper Yılmaz piyangosu gündemde: Dünya devileri sıraya girdi!
  17. 16:52 Arda Güler: Gol Sevincim Tevekküle Dayanıyor
  18. 16:51 Covid-19 DNA'sını Keşfeden Bilim İnsanı laboratuvarına alınmadığını açıkladı
  19. 16:50 Askere Gitmemek İçin 40 Takla! Estetik, O, Bu, Şu Derken! Gelinlik Giydi!
  20. 16:49 Mersin Büyükşehir Belediyesi açıkladı: Halk Kart’ın Nisan ayı tutarlarını hesaplara yatırdı
Dünya Haberleri