İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, kendi kullandığı uçakla Beyrut'a geldi

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, kendi kullandığı uçakla Beyrut'a geldi

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, ... İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile görüşerek insani yardımlar ve ateşkes konularını ele aldı. Beyrut'ta İsrail'in saldırılarından etkilenen bölgeleri ziyaret eden Galibaf, "Lübnan ve Filistin halkını desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenecek Dünya Parlamentolararası Birlik (IPU) toplantısına katılmadan önce, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri'nin daveti üzerine Beyrut'a gitti. Galibaf, sosyal medya hesabından kendi kullandığı uçakla Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na iniş anlarını paylaştı.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile görüşen Galibaf, toplantıda Lübnan'daki son gelişmeler, göçmenlerin durumu, insani yardımlar ve İsrail saldırılarının durdurulması konularını ele aldı. Mikati, ateşkesin öncelikleri olduğunu belirterek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının uygulanmasını ve Lübnan'ın güneyindeki ordunun güçlendirilmesini savundu.

Galibaf, daha sonra İsrail'in hava saldırılarının hedef aldığı Beyrut'un güneyindeki El Basta Mahallesi'ni ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada, "Siyonist İsrail rejiminin bu katliamlarını kınıyoruz. İran olarak, en zor şartlarda bile Lübnan ve Filistin halkını desteklemeye devam edeceğiz. Yaralıların tedavisi ve insani yardımlar konusunda yardımcı olacağız" dedi. Ayrıca, yıkılan bölgelerdeki yeniden inşa çalışmalarına da katılacaklarını vurguladı.

Galibaf, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Bugün IPU toplantısına katılmak üzere Cenevre'ye gideceğim. Ancak öncelikle Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri'nin daveti üzerine buraya geldim. Liderimiz Hamaney'in ve Cumhurbaşkanımızın (Mesud Pezeşkiyan) mesajını Lübnan halkına iletmek istedim. Geçmişte olduğu gibi bugün de Lübnan devleti, halkı ve direnişi ile yan yanayız ve her türlü zorlu koşulda onların yanında olacağız" şeklinde konuştu.

Uluslararası toplumun, Lübnan ve Gazze'de yaşanan olaylar karşısında sessiz kalmaması gerektiğini belirten Galibaf, "İsrail'in savaş suçları ve katliamlarını Cenevre'de yapılacak toplantıya taşıyacağım. Hepimizin üzerine düşen mesuliyet, mazlum Filistin ve Lübnan halkının yanında olmaktır" dedi.

Mikati ile görüşmesinde İran halkının savaş mağdurlarına yardım etmeye hazır olduğunu dile getiren Galibaf, Lübnan hükümetinin kontrolünde yardımları ulaştırmak için gereken imkanları sağlamak istediklerini ifade etti. Eğer Lübnan hükümeti, Beyrut için bir hava koridoru açarsa yardımların en kısa sürede ulaştırılabileceğini belirtti.

Galibaf, Lübnan'daki temaslarının ardından Cenevre'de düzenlenecek IPU toplantısına katılmak üzere yola çıkacak.

"İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, kendi kullandığı uçakla Beyrut'a geldi" haberi, 12 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 12 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, kendi kullandığı uçakla Beyrut'a geldi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, kendi kullandığı uçakla Beyrut'a geldi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 12 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:52 Telefon Faturalarına Büyük Şok: Herkes Bu Ücreti Ödemek Zorunda!
  2. 20:27 Tesla'nın Şanghay fabrikasında 3 milyonuncu araç üretildi!
  3. 20:23 AKP'li Büyükgöz ve bakımevi müdürü hakkında suç duyurusunda bulunuldu
  4. 20:19 Bahçeli sinyali vermişti: İşte il olması beklenen 19 ilçe!
  5. 20:15 Bakan Kurum, CHP'li belediye başkanını toplantıdan çıkarmaya kalkışmış
  6. 20:11 Dursun Özbek'ten karaborsa çıkışı: 'Gözünün yaşına bakmam'
  7. 19:52 Sallama poşet çayı en fazla kaç kez kullanmalıyız?
  8. 19:45 Sağlıklı bir yaşam için her gün yapmanız gereken 10 alışkanlık!
  9. 19:40 Aziz Yıldırım'ın savaş gemileri yola çıktı!
  10. 19:37 Dünyanın uyku alışkanlıkları nasıl; Hangi ülke ne kadar uyuyor?
  11. 19:31 Canlı yayında küçük kızı taciz etmişti: Tacizci fenomen tutuklandı
  12. 19:13 İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, kendi kullandığı uçakla Beyrut'a geldi
  13. 19:09 Öğrencilerden kadına şiddete tepki yürüyüşü!
  14. 19:06 Polonya Başbakanı Tusk: 'Sığınma hakkını geçici süreyle askıya alacağız'
  15. 19:00 Bu Markalardan Uzak Durun! Bakanlık Sahtecilik Yapan Firmaları Açıkladı!
  16. 18:53 AKP'li Vekilin Kardeşi Silahla Saldırdı! Aleyhine Haber Yapan Gazeteciye Kurşun Yağmuru!
  17. 18:44 ABB Başkanı Yavaş Ankara'nın Başkent Oluşunun 101'inci yıl dönümünü kutladı
  18. 18:35 TÜRKSAT'tan İsrail menşeli ürün iddiasına yalanlama
  19. 18:32 Şahika Ercümen bir Türkiye rekoruna daha imza attı!
  20. 18:29 İstanbul'da asayiş uygulamasında aranan 532 zanlı yakalandı!
Dünya Haberleri