İran'dan ABD üslerine füze saldırısı! İran'dan '80 ABD'li terörist öldürüldü' açıklaması

İran'dan ABD üslerine füze saldırısı! İran'dan '80 ABD'li terörist öldürüldü' açıklaması

İran'dan ABD üslerine füze saldırısı! İran'd... İran, Irak'ta ABD askerlerinin konuşlu olduğu Ayn el-Esad üssüne 9 balistik füzeyle saldırı düzenledi. Saldırının ardından ABD suikastinde öldürülen Devrim

İran, Irak'ta ABD askerlerinin konuşlu olduğu Ayn el-Esad üssüne 9 balistik füzeyle saldırı düzenledi.  Saldırının ardından ABD suikastinde öldürülen Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, memleketi Kirman'da yerel saatle 06.00'da toprağa verildi. Aynı dakikalarda İran'da Ukrayna Havayolları'na ait bir uçak düştü. Uçakta bulunan 180 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan, İran'ın güneyinde iki ayrı deprem meydana geldi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Irak’taki ABD üslerine düzenlediği saldırı ile ilgili İran Devlet Televizyonu "15 füze fırlatıldı, 80 ABD’li terörist öldürüldü" ifadelerini kullandı.

İran devlet televizyonu tarafından yapılan açıklamada en az 80 “ABD teröristinin” öldürüldüğü belirtildi. İran Devrim Muhafızları’ndan üst düzey bir yetkiliye dayandırılan haberi uluslararası haber ajansları son dakika gelişmesi olarak aktardı. Haberde, Amerikan askerlerine “terörist” denirken, toplamda 15 füze fırlatıldığı belirtildi.

'100 HEDEFİ GÖZÜMÜZE KESTİRDİK'

İran devlet televizyonunun haberinde füzelerin hiçbirinin engellenmediği belirtilirken, “Eğer Washington karşılık verirse bölgede İran’ın vuracağı 100 hedefi gözümüze kestirdik” ifadesi kullanıldı. Haberde ABD’ye ait helikopterlerin ve askeri mühimmatın da ciddi hasar gördüğü öne sürüldü.

Öte yandan İran devlet televizyonu İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakeri’nin sözlerini aktardı. Bakeri, “Şimdi gücümüzü anladıklarına göre ABD’nin Orta Doğu’daki askerlerini çekmesinin zamanı geldi” dedi.

BÖLGEDEKİ AVRUPALILAR İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Yaşanan saldırı sonrasında bölgede askerleri bulunan Avrupa ülkelerinden arka arkaya açıklamalarda bulundu. Danimarka, IŞİD’le mücadele için oluşturulan koalisyon kapsamında bölgede bulunan askerlerinin sağlık durumunun iyi olduğunu sosyal medya üzerinden duyurdu.

Danimarka’nın açıklamasının ardından Norveç ordusundan da bir açıklama geldi. Norveç ordusu Irak’taki Ayn el Esad hava üssüne yapılan saldırı sonrasında askerlerinin sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA: HER ŞEY YOLUNDA

Twitter hesabından bir açıklama yapan ABD Başkanı Trump, "Her şey yolunda. İran'dan fırlatılan füzeler Irak'taki 2 askeri üssü hedef aldı. Zayiat ve hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Şu ana kadar her şey yolunda. Dünyadaki en güçlü ve donanımlı orduya sahibiz" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray'da Trump ve Ulusal Güvenlik Konseyi ile bir toplantı düzenlendi. Toplantının ardından konuşan Beyaz Saray yetkilileri, Trump ulusa sesleniş konuşmasını bugün yapmayacağını duyurdu.

​Üst düzey bir Pentagon yetkilisi, yaptığı açıklamada Ayn el-Esad üssüne 6'dan fazla füzeyle saldırı düzenlendiğini, ölü ve yaralılara ilişkin henüz bilgilerinin olmadığını söyledi.

Sky News kanalına konuşan bir kaynak, saldırıda 9 füzenin kullanıldığı bilgisini verdi.

İran'ın önde gelen medya kuruluşlarından Fars News Haber Ajansı saldırıya dair bir fotoğrafı Twitter hesabı üzerinden paylaştı:

Saldırıya ait olduğu iddia edilen çeşitli görüntüler sosyal medya hesaplarından paylaşıldı:

İran devlet televizyonu "General Kasım Süleymani ve arkadaşlarının intikamı için ilk misilleme gerçekleştirildi" duyurusunu yaptı.

Beyaz Saray'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Irak'taki saldırılar hakkında Trump'ın bilgilendirildiği duyuruldu.

İran: ABD yeniden saldırırsa daha sert yanıt veririz 

Devrim Muhafızları Ordusu, tarafından yapılan yazılı açıklamada, İranlı general Kasım Süleymani'nin intikam operasyonu kapsamında, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nün onlarca karadan karaya balistik füzeyle vurulduğu belirtildi.

Açıklamada, ABD'nin saldırıya yanıt vermesi halinde İran tarafından "çok daha sert ve ezici" karşılık verileceği uyarısında bulunuldu.

Bölgede ABD üslerine ev sahipliği yapan ülkelerin de uyarıldığı açıklamada, "Her durumda İran'a karşı düşmanca ve saldırganca eylemlerin kaynağı hedef alınacaktır. İşledikleri suçta siyonist rejimi de suçlu ABD rejiminden ayrı tutmuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ABD halkına ise bölgedeki askerlerini daha fazla zarar görmemeleri için ülkelerine çağırmaları tavsiye edildi.

İran medyası: İkinci aşama

ABD üslerine yönelik saldırının ikinci aşamasının başladığını bildiren İran medyası, üsse atılan füzelerin sayısı hakkında bilgi paylaştı.

Yarı resmi Tasnim Haber Ajansı’na göre, Ayn el-Esad üssüne şimdiye dek 35’ten fazla füze fırlatıldı.

Vurulan Ayn el-Esad üssü, geçen yıl ABD Başkanı Donald Trump tarafından Şükran Günü’nde ziyaret edilmişti.

"İran'dan ABD üslerine füze saldırısı! İran'dan '80 ABD'li terörist öldürüldü' açıklaması" haberi, 08 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İran'dan ABD üslerine füze saldırısı! İran'dan '80 ABD'li terörist öldürüldü' açıklaması haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İran'dan ABD üslerine füze saldırısı! İran'dan '80 ABD'li terörist öldürüldü' açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
    2. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
    3. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
    4. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
    5. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
    6. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
    7. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
    8. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
    9. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
    10. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
    11. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
    12. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
    13. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
    14. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
    15. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
    16. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
    17. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
    18. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
    19. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
    20. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
    Politika Haberleri