İş insanı, 8 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep oldu; infaz düzenlemesinden faydalanıp 30 gün yatıp çıktı

İş insanı, 8 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep oldu; infaz düzenlemesinden faydalanıp 30 gün yatıp çıktı

İş insanı, 8 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep... Yargıtay'ın onama kararından sonra 6 yıl 8 ay hapis cezası kesinleşen Özkan, infaz düzenlemesinden faydalandı ve 1 ay hapis yattı

Bursa'da, 2014 yılında 2,48 promil alkollüyken kaza yapıp 8 yaşındaki Kutay Zengingönül’ün hayatını kaybetmesine neden olan iş insanı Mehmet Kamil Özkan’a yerel mahkemenin iyi hal indirimi uygulayarak verildiği 6 yıl 8 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. 2020 yılında yapılan infaz düzenlemesi ile cezası yarıya inen ve denetimli serbestlik hakkını da kulllanan Özkan, sadece 1 ay cezaevinde kaldı. 

Bursa'da 2014 yılının mart ayında lüks aracıyla otoyolda zikzaklar çizerek ilerleyen iş insanı Mehmet Kamil Özkan, bir otomobile arkadan çarptı. Özkan'ın çarptığı otomobilde bulunan 8 yaşındaki Kutay Zengingönül hayatını kaybetti, annesi, babası ve kardeşi ağır yaralandı.

Yasal sınırın 5 katı fazla alkollüydü

Mehmet Kamil Özkan'ın, kazadan sonra yapılan alkol muayenesinde 2,48 promil alkollü olduğu tespit edildi. Yasal sınırın tam 5 katı fazla alkollü olan Özkan, bir gün bile gözaltında kalmadı.

Açılan davada Özkan'ı önce dönemin AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, sonra da ünlü ceza hukukçusu Prof. Köksal Bayraktar savundu.


Mehmet Kamil Özkan'ın kazadan hemen sonra yapılan alkol muayenesi
Görsel: Independent Türkçe

İyi hal indirimi uygulandı

Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre, yargılamanın sonunda Özkan'a "taksirle ölüme sebep olma" suçundan önce 8 yıl hapis cezası verildi ardından iyi hal indirimi uygulanarak cezası 6 yıl 8 aya düşürüldü.

Karardan sonra dönemin Bursa Cumhuriyet Başsavcıvekili Mesut Turan kararı temyiz etti. Turan'ın temyiz dilekçesinde, Mehmet Kamil Özkan'ın 2. 48 promil alkolle araç kullandığı için Kutay Zengingönül'ün hayatını kaybetmesine, çok sayıda kişinin de yaralanmasına sebep olduğu gerekçesiyle "olası kastla ölüme sebep olma" suçundan cezalandırılması istendi. Ayrıca, "Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği cezada uygulanan iyi hal indiriminin adalet duygusunu sarstığı" belirtildi.

Yerel mahkemenin kararının ardından dosya Yargıtay'a taşındı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayla ilgili tebliğnamesinde, Özkan'a verilen cezada alt sınırdan uzaklaşılması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Yargıtay, yerel mahkemenin kararını onadı, infaz düzenlemesi nedeniyle 1 ay hapis yattı

Dosyayı, aradan geçen 8 yıldan sonra karara bağlayan Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bozma isteklerini dikkate almadı ve yerel mahkemenin iyi hal indirimli cezasını onadı. Yargıtay'ın onama kararından sonra iş insanı Mehmet Kamil Özkan 2021 yılının kasım ayında cezaevine girdi. Ancak 2020 yılında yapılan infaz düzenlemesiyle Özkan'ın cezasının yarısı indirildi. Kalan 3 yıl 4 aylık cezada ise yine infaz düzenlemesiyle getirilen 3 yıllık denetimli serbestlik hakkını kullanan Özkan, kalan 4 aylık cezasının 1 ayını kapalı cezaevinde geçirdi. Açık cezaevine aktarılan Özkan, pandemi izniyle birlikte hapishaneden çıktı.

Bu dava güçlüyle güçsüzün, zenginle fakirin davasıydı"

Zengingönül ailesinin avukatı Özgür Yağmur, Özkan hakkında tazminat davası açacaklarını söyledi. Yağmur, "Bu dava güçlüyle güçsüzün, zenginle fakirin, kısacası kısa çöple uzun çöpün davasıydı. 8 yıl süresince 1 günü dahi cezaevinde geçirmeyen Mehmet Kamil Özkan'ın nihayet, sadece 30 gün de olsa cezaevi yüzünü görmesi hangi duyguları ne kadar tatmin eder ya da soğutur, onu da kamuoyunun bırakmak gerekir" dedi. 

 

"İş insanı, 8 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep oldu; infaz düzenlemesinden faydalanıp 30 gün yatıp ç." haberi, 24 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 24 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan İş insanı, 8 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep oldu; infaz düzenlemesinden faydalanıp 30 gün yatıp ç.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İş insanı, 8 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep oldu; infaz düzenlemesinden faydalanıp 30 gün yatıp ç.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  2. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
  3. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
  4. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  5. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
  6. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
  7. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
  8. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
  9. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  10. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
  11. 13:01 İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıda ölü ve yaralılar var
  12. 12:58 Hamas ve İslami Cihad, İsrail Saldırılarını Kınayarak Filistin Halkını Direnişe Çağırıyor
  13. 12:54 Hızlı ve Pratik: Pirinçle Avokado Olgunlaştırma Yöntemi!
  14. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  15. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
  16. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
  17. 12:36 Kuzguncuk'ta Antep Fıstıklı Kurabiyeler Tartışma Yarattı: Maliyet 110 Lira!
  18. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
  19. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  20. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
Yargı Haberleri