''İşçilerin öfkesini söndüremezler''

''İşçilerin öfkesini söndüremezler''

''İşçilerin öfkesini söndüremezler'' Kadıköy''deki eylemde gözaltına alınan arkadaşlarının derhal serbest bırakılması gerejtiğini belirten İnşaat İş Yönetim Kurulu Üyesi Tezcan Acu, “İşçilerin on yıllardır içinde yaşadığı berbat koşullardan doğan birikmiş öfkesini gözaltılarla söndüremezler” dedi.

İnşaat İş ve Dev-Yapı İş sendikaları 3. Havalimanı’nda çalışan işçilerin taleplerinin karşılanması ve gözaltındakilerin serbest bırakılması için Kadıköy’de bulunan Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık İş) Genel Merkezi’nde basın toplantısı gerçekleştirdi.  

Toplantıya, HDP İstanbul milletvekilleri Erkan Baş ve Ali Kenanoğlu’nun yanı sıra çok sayıda sendika ve kitle örgütü temsilcisi destek verdi.

"İŞÇİLERİ OYALAMAK İSTEDİLER"

Grup adına açıklama yapan İnşaat İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Tezcan Acu, İstanbul 3. Havalimanı’nda işçileri taşıyan servisin kaza yapmasının işçileri, eyleme geçmesini tetiklediğini söyledi. Acu, “Bunca zamandır iş cinayetlerine kurban giden, iş kazalarında yaralanan işçilerin cuma günü yükselen sesi sayesinde Jandarma, İstanbul Valisi ve Kaymakamı, işçileri ikna etmek için şantiyeye gelmek zorunda kaldı. Bu yetkililerin her biri işçilerin haklı taleplerinin sesini kısmak, onları  oyalamak adına taleplerinin takipçisi olacağını söylediler” ifadelerini kullandı.

"DEVLET PATRONLARIN TETİKÇİLİĞİNİ YAPIYOR"

İşçilerin, yetkililerin sözlerine inanmadığını belirten Acu, şöyle devam etti: “Bundan dolayı işçiler ‘Kesin çözüm istiyoruz, kesin çözüm olmadan eylemi bırakmıyoruz’ dedi. Bu yanıtı alan yetkililer, topu İGA yetkililerine attı. Onlar da aynı oyalama taktiğiyle ‘Talepleri hemen gerçekleştiremeyiz, işbaşı yapın bakarız’ yanıtını verdi. Kesin çözüm isteyen 3. Havalimanı işçileri eylemlerini kararlılıkla sürdürünce yetkililer, jandarmayı devreye soktu. Jandarmanın ilk işi,  Dev Yapı İş, İnşaat İş, İYİ- SEN yetkililerine GBT yaparak şantiye dışına çıkarmak, işçilerle bağını kopartmaya çalışmak oldu. İşçilerin koğuşun içine sakladığı 2 İnşaat İş yetkilisi dışında şantiye içinde sendikacı kimse kalmadı. Gece yarısı ise kaymakam, jandarma ve İGA yöneticileri işçilerle görüşerek ikna etmeye çalıştı; fakat işçiler, direnişlerinden vazgeçmedi.” 

Gece yarısı jandarmanın kapıları kırarak işçilerin kaldığı koğuşları bastığını hatırlatan Acu, “534 işçiyi ve 4 İnşaat İş Sendikası temsilcisini gözaltına aldı. İşçiler patronların daha fazla kâr etmekten başka bir amacı olmadığını gördüğü gibi devletin hiçbir yetkilisinin de işçilerin çalışma koşullarının kötülüğünü görmediğini, patronların tetikçiliğini yaptığını görmüş oldu” diye konuştu. 

İŞÇİLERİN TALEPLERİ 

Şantiyede çalışan işçilerin taleplerinin haklı olduğuna vurgu yapan Acu, “İşçiler ‘Buradan günde 2 ölümüz çıkıyor’ diyerek seslerini duyurmaya çalışıyor. Tek istedikleri can güvenlikleri olan bir şantiyede çalışmak, tahtakurusu olmayan yataklarda yatmak, doğru düzgün yemek yiyebilmek ve yetkililer tarafından insanca muamele görmek. Nitekim işçilerin çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle yaptığı eylem sürerken sepet vincinin devrilerek iki arkadaşımızın yaralanması, taleplerimizin gerçekliğinin en büyük göstergesidir” şeklinde konuştu.

"İŞÇİLERİN ÖFKESİNİ SÖNDÜREMEZLER"

İşçilerin direnişinin şiddetle bastırılmaya çalışılmasına tepki gösteren Acu, “Şantiyedeki işçilerin aktardığı bilgilere göre; İGA’nın şantiyeye bir sorgu merkezi kurduğunu ve orada işçilere kaba dayak atıp eylem hakkında bilgi ve isim almaya çalıştığını öğrendik. İnşaat işçilerinin on yıllardır içinde yaşadığı berbat koşullardan doğan bu birikmiş öfkesini bu şekilde söndüremezler” diyerek gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılıp işbaşı yapana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

"''İşçilerin öfkesini söndüremezler''" haberi, 16 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 16 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ''İşçilerin öfkesini söndüremezler'' haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''İşçilerin öfkesini söndüremezler'' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:24 Nuri Alço'nun Sağlık Durumu: Kalp Pili Takılacak
  2. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  3. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  4. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  5. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  6. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  7. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  8. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  9. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  10. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  11. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  12. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  13. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  14. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  15. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  16. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  17. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  18. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  19. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  20. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
Gündem Haberleri