İşe iade davasını kazanan işçiyi darp ettiler!

İşe iade davasını kazanan işçiyi darp ettiler!

İşe iade davasını kazanan işçiyi darp ettiler! İstanbul Esenyurt'taki Saadet Gıda adlı firmada sendika çalışmasına katıldığı için işten atılan, işe iade davasını kazanıp yeniden işbaşı yapan Mahfuz Yaşıt, işe başlamasının dördündü gününde önce patron ve yeğeni...

İstanbul Esenyurt'taki Saadet Gıda adlı firmada sendika çalışmasına katıldığı için işten atılan, işe iade davasını kazanıp yeniden işbaşı yapan Mahfuz Yaşıt, işe başlamasının dördündü gününde önce patron ve yeğeni tarafından, sonra "arabulucu" olarak getirilen patronun avukatı tarafından darp edildi. Gıda İş, "Patronların zorbalığı, bizleri işçilerin haklı ve onurlu davasından vazgeçirmeyecek" açıklaması yaptı.

DİSK'e bağlı Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası (Gıda İş) Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, işe iade davasını kazanıp yeniden işbaşı yapan Mahfuz Yaşıt'ın patron ve akrabası tarafından kumpas kurularak dövülmesi protesto edildi.

Sol’da yer alan habere göre, Esenyurt’ta faaliyet gösteren Saadet Gıda adlı firmada çalışan Mahfuz Yaşıt, yaklaşık iki yıl önce iş yerinden  sendikalaşma çalışmasına katıldığı için işten çıkarıldı. Açtığı işe iade davasını kazanan Mahfuz Yaşıt, hafta başında yeniden işbaşı yaptı. Yaşıt, işbaşı yapmasının dördüncü gününde patronlarda Sübet Çiçek ve yeğeni Sebahattin Çiçek tarafından feci şekilde dövüldü. 

Gıda İş'ten yapılan açıklamada olay şöyle anlatıldı: 

Bundan yaklaşık 2 yıl önce üzerine kara bir iftira atılarak işten çıkartılan üyemiz Mahfuz Yaşıt şimdi de patron, patronun akrabası ve avukat tarafından feci şekilde dövüldü. Sendikalaşma mücadelesi yürüttüğümüz Saadet Gıda’da yaklaşık 2 sene önce örgütlenmenin başını çekenlerden biri olan Mahfuz arkadaşımız bu sebeple işten atılmıştı. Yılmadık, pes etmedik işe iade davasını kazandık ve mahkemelerce de haklı bulunduk.

5 gün önce geçtiğimiz Pazartesi günü üyemiz Mahfuz Yaşıt, alnı açık ve onurlu bir şekilde iş başı yaptı. Mahkemelerin de hukuki olarak sendikalaşma mücadelemizi haklı bulduğu bir ortamda, üyemize iş başı yapmasının 4.gününde yani dün sabah saatlerinde bir kumpas kuruldu. Evrakların eksik bahanesiyle kameraların olmadığı bir odaya çekilen Mahfuz Yaşıt, patronlardan Sübet Çiçek ve onun yeğeni Sebahattin Çiçek tarafından hunharca dövüldü. Önüne konan arabuluculuk tutanağı zorla imzalatılmak istendi.

'ARABULUCU OLARAK GETİRİLEN AVUKAT DA DARP ETTİ' İDDİASI

Bu da yetmedi üyemiz, iş yerine ait Kıraç’taki bir depoya götürülerek dövülmeye devam edildi. Ve bu depoda üyemiz, "arabulucu" olarak getirilen avukat Abdullah Yazıcı tarafından da darp edildi.

Şimdi soruyoruz mahkemeler üyemizi ve sendikamızı haklı bulmuşken, patronlar bu gücü nereden almaktadır? Engelli bir işçiye haince saldırmak insanlığa sığar mı? Hükümetin öve öve bitiremediği arabuluculuk sistemi, işçileri dayak ve şiddet yoluyla mı ikna edecektir? Avukat Abdullah Yazıcı tarafından icra edilen arabuluculuk (uzlaştırma) görevi bu uygulamanın pratik bir örneğidir. Bu arabuluculuk sistemi reklamlar aracılığıyla bir algı operasyonuyla işçinin yararına olan uygulama gibi gösterilirken, sendikamız ve emek örgütleri yüksek sesle itiraz etmişti.

'ARABULUCULUK İŞÇİLERİN ALEYHİNE BİR UYGULAMA'

Şimdi ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha ortaya çıkmıştır. Arabuluculuk sistemi eşitsiz bir uygulamadır, daima işçilerin zararına işleyecek bir düzenlemedir. İşçi ve emekçilerin haklarını elde edebilmesinin tek koşulu sendikalı olarak çalışması ve özgür bir toplu sözleşme sürecine dahil olmasıyla gerçekleşecektir. Sendikal barajların olmadığı, işçilerin özgürce sendikasını seçebildiği, sendikalaşan işçinin işten atılma kaygısı yaşamadığı ve özgür demokratik toplu sözleşme süreçlerinin hayata geçirildiği bir çalışma yaşamı ile işçi ve emekçiler haklarını kazanacaktır.

Buradan bir kez daha seslenmek istiyoruz. Patronların bu zorbalığı, işçilerin vermiş olduğu haklı ve onurlu davadan bizleri vazgeçirmeyecektir. Sendikalaşma mücadelesine devam edeceğiz. Ağır çalışma koşulları altında ezilen, sağlıksız ve havasız ortamlarda hastalanma pahasına çalıştırılan ve açlık sınırının altında kuru bir maaş reva görülen Saadet Gıda işçileri, anayasal güvenceleri olan sendikalaşma hakkını en ileriden hayata geçirecektir. Saadet Gıda işçileri artık insanca yaşamak ve insanca çalışmak istemektedir. Hiçbir zorbalık onları bu yoldan döndüremeyecek, aksine daha da güçlendirecektir.

Üyemiz Mahfuz Yaşıt’a atılan bu yumruklar onun şahsında hakkını arayan, fabrikalarda iş yerlerinde alın teri döken Türkiye işçi sınıfına atılmıştır. Tüm sendikaları, emek ve meslek örgütlerini, demokratik kitle örgütlerini ve emekten, haktan yana kamuoyunu sendikalaşma mücadelemize omuz vermeye çağırıyoruz. Yaşasın İşçilerin Birliği! Yaşasın Sınıf Dayanışması!

"İşe iade davasını kazanan işçiyi darp ettiler!" haberi, 10 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 10 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan İşe iade davasını kazanan işçiyi darp ettiler! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İşe iade davasını kazanan işçiyi darp ettiler! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:09 Türkiye'nin Önde Gelen Mobilya Devi İflas Etti!
  2. 22:05 Netanyahu açıkladı: "Varoluşsal bir tehlikeyle karşı karşıyayız"
  3. 21:57 Hindistan'da 47 Milyon Yıllık Dev Yılan Fosili Bulundu!
  4. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
  5. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  6. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  7. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  8. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  9. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  10. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  11. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  12. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  13. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  14. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  15. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  16. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  17. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  18. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  19. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  20. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
Ekonomi Haberleri