IŞİD davalarında gündeme gelmişlerdi... Oktar''ın avukatları Demir ve Fidan kimdir?

IŞİD davalarında gündeme gelmişlerdi... Oktar''ın avukatları Demir ve Fidan kimdir?

IŞİD davalarında gündeme gelmişlerdi... Okta... Gözaltındaki Adnan Oktar''ın avukatlığını yapan isimlerin aynı zamanda Türkiye''deki IŞİD katliamı sanıklarının avukatları olduğu bilgisi geçen gün ortaya çıkmıştı.

Reina Katliamı'nın faili Abdulkadir Masharipov'un avukatı olan Atanur Demir ile HDP'nin Diyarbakır mitingini kana bulayan IŞİD sanığı Orhan Gönder'in yargılandığı davada yargılanan İsmail Korkmaz'ın avukatı Heyam Fidan'ın isimleri, dinci- gerici davalarda öne çıkıyor.

HEYAM FİDAN KİMDİR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Adnan Oktar ve grubuna yönelik, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması, cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tehdit, cebir, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, rüşvet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, eziyet, suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğinin ihlali, kişisel verilerin kaydedilmesi, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarından gözaltına alınan Oktar'ın avukatlarından Heyam Fidan'ın HDP'nin Diyarbakır mitingine yapılan saldırıya ilişkin davada yaptığı savunma hala hafızalarda. Fidan söz konusu saldırıyı, ülkedeki gericilerin davalarda seyir değiştirme 'taktiği' olarak kullandıkları 'FETÖ'yle ilişkilendirme' çabasına girmişti.

Fidan, davanın ilk duruşmasında saldırının 'FETÖ tarafından yapıldığını' iddia ederek, “Bu saldırıyı PKK yaptı demek ne kadar saçmaysa, IŞİD yaptı demek de o kadar saçma. Reyhanlı katliamını yapacak kişilerin tutuklanması talep edildiğinde, katliamı yapanlar tahliye edilmişti. FETÖ denilen bu hain yapılanmanın bunu yapması gayet doğaldır. Bu eylemi IŞİD’in yaptığını söylemek saçmadır. IŞİD, Türkiye’de iki eylem üstlendi” ifadelerini kullanmıştı.

Fidan'ın sosyal medyada yaptığı bazı paylaşımlar ise dikkat çekiyor. Hayvanlara yönelik işkence ve istismar haberlerine tepki gösteren bir yurttaşa cevap veren Fidan, “Her gün onlarca insan katledilirken, ki bunların çoğu Müslüman oluyor ama maalesef bu köpeğe duyulan üzüntü ve tepkilerin onda biri dahi gösterilmiyor. Tepkim buna” mesajını paylaşmıştı.

Heyam Fidan'a dair, Google aramalarında dahi sınırlı sayıda bilgiler yer alıyor. Son olarak Adnan Oktar'ın avukatı olduğu ortaya çıkan Fidan, gözaltındaki müvekkiliyle yapılan görüşmede basının karşısına çıktı ancak konuşmadı.

Fidan yerine daha önce çıkan isim olan avukat Atanur Demir, meslektaşı ve kendisi adına açıklama yaptı.

ATANUR DEMİR KİMDİR?

Türkiye, bu ismi ilk olarak Reina Katliamı davasında duymuştu. Oktar’ın avukatlarından Atanur Demir, aynı zamanda Reina katliamı davasının bir numaralı sanığı Abdulkadir Masharipov'un avukatı olarak gündeme gelmişti. Görüntüsüyle bile 'cihatçı' havası veren avukat Demir'e ilişkin en dikkat çeken nokta ise, sahibi olduğu hukuk bürosunun ismi.

“KAİDE” olan hukuk bürosu adına davalara katılan Atanur Demir, Masharipov'un yargılandığı katliam davasında, IŞİD militanı ile 'rahatça' görüşemediğini öne sürmüştü.

Demir'in ismi daha sonra ise, Oktar soruşturması kapsamında gündeme geldi. Oktar ile yaptığı görüşmenin ardından basının karşısına çıkan Demir, “Türkiye'de bir değişim olduğunu ve bu değişimin emniyette de yaşandığını” ifade ederek, “Kolluk kuvvetlerin Adnan Oktar'a karşı herhangi bir baskısı söz konusu değil. Kendisiyle de görüştüğümüzde bunu açık olarak ifade etti. Kendisinin sağlık problemi yok” diye konuşmuştu.

Öte yandan Atanur Demir, baktığı davaları kendi internet sitesinde şu şekilde sıralıyor:

“Kasten İNSAN ÖLDÜRME, Taksirle Öldürme, Yaralama, İşkence, Hırsızlık, YAĞMA, UYUŞTURUCU Madde Ticareti, İnsan Ticareti, Suç/TERÖR Örgütü Kurma ve Üyeliği, Rüşvet, Zimmet, Kaçakçılık, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Tehdit, Şantaj, Dolandırıcılık, Sahtecilik ve sair ceza davaları ile HAKSIZ TUTUKLAMADAN KAYNAKLANAN TAZMİNAT davalarından sorumludur.”

"IŞİD davalarında gündeme gelmişlerdi... Oktar''ın avukatları Demir ve Fidan kimdir?" haberi, 13 Temmuz 2018 tarihinde yazılmıştır. 13 Temmuz 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan IŞİD davalarında gündeme gelmişlerdi... Oktar''ın avukatları Demir ve Fidan kimdir? haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. IŞİD davalarında gündeme gelmişlerdi... Oktar''ın avukatları Demir ve Fidan kimdir? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri