İSKİ’den ‘atık su tüneli inşa edilmiyor’ iddialarına cevap: İddialar gerçek dışı

İSKİ’den ‘atık su tüneli inşa edilmiyor’ iddialarına cevap: İddialar gerçek dışı

İSKİ’den ‘atık su tüneli inşa edilmiyor’ idd... İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında yer alan, kurumun 2018 yılından bugüne atık su tüneli inşa etmediği iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, iddiaların gerçek dışı olduğu belirtilerek, “İSKİ, 2019 Haziran ayından itibaren İstavroz, Ambarlı ve Ataköy atık su tünelleri ile Haliç, Unkapanı, Kadıköy Dinlenç ve Bülbüldere-Çavuşdere yağmur suyu tünellerinde toplamda 25 kilometrelik bir metrajda çalışmalarını yürütmüştür. 2019’dan bugüne 8 kilometre atık su ve 7 kilometre yağmur suyu tüneli inşa edilmiştir. 10 kilometrelik tünel inşaatlarına ise tüm hızıyla devam edilmektedir” denildi.

İSKİ’nin 4 Ağustos 2022’de açılışını yaptığı İstavroz Atık su Tüneli ile İstanbul Boğazı’na kontrolsüz atık su girişine son verdiği vurgulanan açıklama şöyle:

“Son günlerde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında İSKİ’nin 2018 yılından bugüne atık su tüneli inşa etmediği iddiaları yer almaktadır. Öncelikle ifade etmek gerekir ki bahse konu iddialar tamamen gerçek dışıdır. İdaremiz 2019 haziran ayından itibaren İstavroz, Ambarlı ve Ataköy atık su tünelleri ile Haliç, Unkapanı, Kadıköy Dinlenç ve Bülbüldere-Çavuşdere yağmur suyu tünellerinde toplamda 25 kilometrelik bir metrajda çalışmalarını yürütmüştür. 2019’dan bugüne 8 kilometre atık su ve 7 kilometre yağmursuyu tüneli inşa edilmiştir. 10 kilometrelik tünel inşaatlarına ise tüm hızıyla devam edilmektedir. İSKİ’nin faaliyet raporlarında yer alan atık su tünel uzunlukları tamamlanan ve işletme halinde olanlara aittir.

Basına ve sosyal medya hesaplarına yansıyan durum, çalışma yapılmadığını değil çalışmaların devam ettiğini göstermektedir. Yerin metrelerce altında devam eden bu çalışmaların tamamlanması, yapısı gereği zaman almaktadır. İSKİ, 4 Ağustos 2022’de açılışını gerçekleştirdiği İstavroz Atık su Tüneli ile İstanbul Boğazı’na kontrolsüz atık su girişini sona erdirmiştir. Yine inşaat çalışmaları devam eden Ambarlı ve Ataköy atık su tünelleri ile Küçükçekmece Atık Su Ön Arıtma Tesisi’ne aktarılan atık sular, Ambarlı ve Ataköy İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ne aktarılacak ve ön arıtmaya tabi tutulan atık sular ileri biyolojik olarak arıtılacaktır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına saygıyla duyurulur.”

"İSKİ’den ‘atık su tüneli inşa edilmiyor’ iddialarına cevap: İddialar gerçek dışı" haberi, 06 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 06 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan İSKİ’den ‘atık su tüneli inşa edilmiyor’ iddialarına cevap: İddialar gerçek dışı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İSKİ’den ‘atık su tüneli inşa edilmiyor’ iddialarına cevap: İddialar gerçek dışı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Yerel Gündem Haberleri