İslam Memiş açıkladı: 22 ayar gram altın üretimi yasaklanıyor

İslam Memiş açıkladı: 22 ayar gram altın üretimi yasaklanıyor

İslam Memiş açıkladı: 22 ayar gram altın üre... Ekonomist ve kuyumcu İslam Memiş, altın piyasalarında bir türün üretiminin yakın gelecekte sonlandırılacağını açıkladı ve altın sahiplerine dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Memiş, altın yatırımcılarının gelecekteki piyasa değişikliklerine hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguladı.

28 Mayıs seçimlerinin ardından ekonomide sıkı para politikalarının uygulanmasıyla birlikte altın talebini artırabilecek işlemlere yönelik kısıtlama kararları alan Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni bir sınırlama üzerinde çalışıyor. Dolandırıcılık riskini önlemek için geçtiğimiz yıl 'kesme altın' olarak adlandırılan altın türlerini satın almayacaklarını belirten birçok kuyumcunun ardından, resmi makamların da benzer bir adım atması altın sahiplerini etkileyecek gibi görünüyor.

BAKANLIK ÜRETİMİNİ RESMEN YASAKLIYOR

İslam Memiş, altın ve para piyasaları hakkındaki yorumlarıyla dikkat çekiyor ve yakında gram altın üretiminin yasaklanacağını açıkladı. Ekonomi yönetiminin geçen yıl başlattığı altın işlemlerine yönelik kısıtlama kararlarının devam edeceğini belirten Memiş, 2023'te çeyrek ve yarım gram altın üretiminin durdurulmasının planlandığını ve 2024'te ise 22 ayar gram altın üretiminin yasaklanacağını ifade etti.

Memiş, sektörde gelecek aylarda bu yönde bir adım atılacağına dair duyumlar aldığını ve bu kararın oldukça yanlış olduğunu vurguladı. Yetkililerin bu karardan vazgeçmesi gerektiğini savunan Memiş, bu tür kısıtlamaların sektöre olumsuz etkileri olabileceğini dile getirdi.

22 AYARLIK ALTINLARI KAPSAYACAK

İslam Memiş, altın üretimine yönelik kısıtlamaların birikim alışkanlıklarını değiştirebileceğini belirtti. Özellikle bütçesi düşük olan vatandaşların, gram altın alarak birikim yapma alışkanlığının sürdürülebilirliğinin riske girebileceğini vurguladı. Bu durumda, piyasada dolaşımda bulunan gram altınlara erişimlerinin kaybolmasıyla birlikte birikimlerini yeniden piyasaya sürmelerinin enflasyonu artırabileceğini ifade etti.

Memiş, geçtiğimiz hafta yaşanan sert hareketlerin ardından gram altının rekor seviyelere yükseldiğini belirtirken, yetkililerin bu konuda vatandaşa destek olmasını talep etti. İlk etapta yasaklamanın sadece 22 ayarlık gram altınlar için uygulanacağını belirten Memiş, ilerleyen tarihlerde bu sınırlamanın 24 ayar için de geçerli olabileceği uyarısında bulundu.

Bu adımın atılması halinde, elinde altın bulunan vatandaşların satış yapabilecek olmalarına rağmen, gram altın için kesme altına uygulanan sınırlamaların benzer bir şekilde etkili olabileceğini belirtti. Bu durumda, birçok kuyumcunun 22 ayarlık gram altınları kabul etmeyebileceğini ve satış talebinin düşmesine neden olabileceğini dile getirdi.

"İslam Memiş açıkladı: 22 ayar gram altın üretimi yasaklanıyor" haberi, 10 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 10 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan İslam Memiş açıkladı: 22 ayar gram altın üretimi yasaklanıyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İslam Memiş açıkladı: 22 ayar gram altın üretimi yasaklanıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 09 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:14 Spotify'ı ücretsiz kullananlara kötü haber: O özellik ücretli oluyor!
  2. 20:53 Hollanda'da Filistin Destekçisi Göstericilere Polis Müdahalesi: Üniversitelerde Gerilim Yükseliyor
  3. 20:49 İsrail'in Golan'dan Şam'a Saldırısı: Suriye Savunma Sistemleri Füzelerin Bir Kısmını İmha Etti
  4. 20:43 MSB Basın Toplantısı: F-16 Tedarik Süreci ve Terörle Mücadelede Güncel Gelişmeler
  5. 20:37 Beethoven'ın Ölümü: Yeni Araştırma Kurşun Zehirlenmesi Teorisini Çürütüyor
  6. 20:36 Öğretmenler dikkat: İl içi yer değiştirme başvuruları başlıyor!
  7. 20:34 İTO duyurdu: İstanbul'da ekmeğe rekor zam!
  8. 20:32 Gelinim Mutfakta altın heyecanı sürüyor: İşte 9 Mayıs puan durumu!
  9. 20:32 Bomonti-Dolmabahçe Tüneli'nde Tehlikeli Motosiklet Kazası
  10. 20:31 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman: "Tiktok Türkiye'de yasaklanabilir"
  11. 20:29 Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatlarla mücadele için adım attı: 3,5 milyar TL ceza verilecek!
  12. 20:26 Dubai o kişilere vize kapısını açtı! Bu kez ne doktorlara ne de iş insanlarına...
  13. 20:24 Ömrü uzatıyor, yaşamı kurtarıyor!
  14. 20:22 Yapması çok kolay: Beyaz ayakkabıları ilk günkü haline çeviriyor!
  15. 20:20 Kira krizinde dikkat çeken rakam: Ara bulucuya başvuru sayısı 169 bini aştı!
  16. 20:16 Trabzonspor'un Transfer Hedefi: Fenerbahçe'nin Yıldızı Umut Nayir!
  17. 20:10 Ajdin Hasic: Beşiktaş'a Dönüş Heyecanı ve Sergen Yalçın Övgüsü
  18. 20:05 Göztepe'nin Yükselişinde Parlayan Yıldız: Ramon-Pascal Lundqvist
  19. 20:01 İlhan Palut: Çaykur Rizespor, Gelecek Sezon İçin Yüksek Hedeflere Odaklanıyor
  20. 19:52 Fenerbahçe Sol Bek Takviyesinde: Levent Mercan Transferi Başkanlık Seçimine Bağlı
Ekonomi Haberleri