İslam Memiş açıkladı: "Enflasyona karşı koruyacak demiyorum, 2025 senesinde sizi zengin edecek"

İslam Memiş açıkladı:

İslam Memiş açıkladı: "Enflasyona karşı koru... Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dün aldığı faiz kararı sonrası bir video paylaşarak küresel piyasalar, Orta Doğu'daki gelişmeler ve yatırım araçları hakkında kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dün aldığı faiz kararı sonrası bir video paylaşarak küresel piyasalar, Orta Doğu'daki gelişmeler ve yatırım araçları hakkında kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Memiş, 2025 yılına dair öngörülerini paylaşarak yatırımcıları hem enflasyona karşı koruyacak hem de zengin edebilecek yatırım araçlarını açıkladı.

Memiş, şu anda ucuz olan bir yatırım aracını vurgulayarak küçük yatırımcıların zarar etmemesi için bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca borsa, döviz kurları, altın ve gümüşle ilgili güncel analizlerini paylaştı. Özellikle Borsa İstanbul 100 endeksine dikkat çeken Memiş, 9 bin puan seviyesinin altında tutunamayan endeksin 8 bin 800 puan bandında hareket ettiğini belirtti. Tarım emtialarının 2025 yılı için daha yüksek getiri sağlayacağını düşündüğünü, bu nedenle borsaya yatırım yapacak olanların mutlaka tarım piyasasını takip etmeleri gerektiğini ifade etti. Ayrıca 2025 yılında tarım emtialarının borsadan daha fazla getiri sağlayacağı yönündeki iddiasını yineledi.

Döviz kuru hakkında da konuşan Memiş, doların 34 lira 15 kuruş seviyesinde olduğunu, sakin ve yatay bir seyir izlediğini söyledi. Döviz kurlarında genel bir düşüş beklemediğini, genel görünümün pozitif olduğunu belirtti. Euro dolar paritesinde ise düşüşlerin hafta boyunca devam ettiğini ve euro’nun şu an dolar karşısında daha ucuz olduğunu, dolayısıyla bu seviyede yatırım yapılabileceğini vurguladı. Parite üzerinden altın ve gümüş yatırımı yapanların ise önümüzdeki aylarda bu stratejilerinin ne kadar kârlı olduğunu göreceklerini ekledi.

Altın piyasasına da değinen Memiş, ons altının 2 bin 680 dolar seviyesinde olduğunu ve bu hafta pazartesi günü belirttiği bant aralığında hareket ettiğini dile getirdi. 2 bin 680 dolar seviyesinden geri çekilmelerin yaşanabileceğini belirten Memiş, Orta Doğu’daki gelişmelerin fiyatları etkileyebileceğini, şiddetin artması durumunda 2 bin 700 dolar seviyesinin yukarı yönlü kırılabileceğini söyledi. Yatırımcılara, altın tarafındaki endişeleri gidermek için Euro'nun şu anda daha ucuz olduğunu ve bir alternatif yatırım aracı olarak değerlendirilebileceğini ifade etti. Kısa vadede altın fiyatlarının düşeceğini düşündüğünü ve aceleci davranılmaması gerektiğini vurguladı.

Gram altına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Memiş, serbest piyasalarda gram altının 3 bin 80 lira seviyesini denediğini ancak şu anda 3 bin 70 lira civarında olduğunu söyledi. Küçük yatırımcılara gram altın alıp kenara koymalarını ve uzun vadeli yatırım yapmalarını tavsiye eden Memiş, 2025 yılında gram altın fiyatının 4 bin 500 liraya çıkabileceğini öngördü. Ayrıca Aralık ayındaki ekonomik gelişmelerle birlikte emtia piyasalarında büyük değişimlerin yaşanacağını ve yatırımcıların bu süreçte hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi.

Gümüşe de değinen Memiş, gram gümüşün şu anki fiyatının altına kıyasla daha fazla getiri sağladığını ve 2025 yılında gümüşün yatırımcısını zengin edecek bir yatırım aracı olacağını belirtti. Gümüşün enflasyona karşı koruma sağlamanın ötesinde ciddi bir kazanç fırsatı sunduğunu söyleyen Memiş, gümüş yatırımı yapmayanların bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini vurguladı.

"İslam Memiş açıkladı: "Enflasyona karşı koruyacak demiyorum, 2025 senesinde sizi zengin edecek"" haberi, 19 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan İslam Memiş açıkladı: "Enflasyona karşı koruyacak demiyorum, 2025 senesinde sizi zengin edecek" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İslam Memiş açıkladı: "Enflasyona karşı koruyacak demiyorum, 2025 senesinde sizi zengin edecek" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 19 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:26 Lübnan'dan Gelenlere Kapılar Açık: Erdoğan’ın Açıklamaları Tartışma Yarattı!
  2. 18:09 Tolga Çevik film setlerine geri dönüyor!
  3. 18:05 İYİ Partili Çömez'den "yenidoğan çetesi" açıklaması: 'Katledilen bebek 12'den çok daha fazla'
  4. 18:01 Acun Ilıcalı resmen deliye döndü! Ne kadar vergi ödediğini duyurdu
  5. 18:00 Erdoğan: 'Kapımız Suriye'den ve Lübnan'dan gelecek mültecilere açık'
  6. 17:59 Türkiye'nin en büyük üreticisi olan firma konkordato talebinde bulundu!
  7. 17:57 Toprak Razgatlıoğlu, İspanya'da dünya şampiyonu oldu!
  8. 17:11 İkinci el otomobil pazarında canlanma gözlemleniyor! Satışlar en çok o fiyat aralığında
  9. 17:11 Akaryakıtta İki Farklı İndirim Yolda! Tarih Açıklandı
  10. 17:11 MasterChef yarışmacıları arasında gergin anlar yaşandı! Tehdit mesajları ortamı gerdi!
  11. 16:49 Kredi kartında yeni karar günler öncesinden sızdırıldı; bankalar perşembe günü mesaj gönderecek
  12. 16:48 Banka işlemlerinde mesai saati komisyonları belirsizliği: Kullanıcılar farklı ücret ödüyor!
  13. 16:45 Dün 100 TL'ydi, bugün 120! "Uzun zamandır böylesini görmedim"
  14. 16:42 Yabancılar o şehrimize göz dikti: Fiyatlar düşünce ev almaya başladılar!
  15. 16:37 29 Ekim'de 5 Bin TL'lik Emekli İkramiyesi Verilecek mi? İlk Adım Geldi
  16. 16:37 Özel "Partide tutan namussuzdur" sözleri ile çok sert çıktı!
  17. 16:33 Hafta sonuna plan yapanlar dikkat! Meteorolojiden uyarı geldi, çok sert vuracak
  18. 16:33 Atilla Yeşilada'dan dolar uyarısı: "Çok sert çakılacak"
  19. 16:30 Memur zammında refah payı kapısı aralandı! Herkesin gözden kaçırdığı rakamlar ipucunu verdi
  20. 16:29 İslam Memiş 'hepsinin bir anda yükselmesi operasyon' dedi: Altın fiyatlarında rekor haftası!
Ekonomi Haberleri