İslam Memiş altın için kritik 6 yıl uyarısı yaptı: "1 milyonu olanlar..."

İslam Memiş altın için kritik 6 yıl uyarısı yaptı:

İslam Memiş altın için kritik 6 yıl uyarısı ... Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, YouTube hesabı aracılığıyla altın, döviz ve borsa ile ilgili piyasa gelişmelerine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Memiş, altın yatırımcılarını dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kişisel YouTube kanalında altın, borsa ve döviz piyasalarına dair önemli öngörülerde bulundu. Yatırımcılara yönelik dikkat çekici değerlendirmelerde bulunan Memiş, özellikle altın fiyatları, borsa hareketleri ve döviz kurlarındaki gelişmelere dair analizler sundu.

Finans dünyasındaki dalgalanmaları detaylı bir şekilde ele alan Memiş, yatırımcıların bu süreçte alım fırsatlarını değerlendirmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca, jeopolitik risklerin ve ekonomik gelişmelerin piyasa üzerindeki etkilerine de dikkat çekerek, orta ve uzun vadeli stratejiler üzerine önemli tavsiyelerde bulundu.

Yatırım uzmanı, borsa, döviz ve altın piyasalarına ilişkin beklentilerini paylaştı. Ancak tahminlerinin kesin yatırım tavsiyesi olmadığını belirtti. Memiş, borsa, dolar, euro ve gram altın için çeşitli öngörülerde bulundu. İşte Memiş’in piyasalarla ilgili dikkat çeken değerlendirmeleri:

İslam Memiş, borsada beklenen pozitif hareketin gerçekleşmediğine dikkat çekerek, bunun sebebinin İsrail merkezli dış politikadaki gerilim olduğunu ifade etti. Memiş, yabancı yatırımcıların bu gelişmeler nedeniyle borsadan çıkış yaptığını belirtti.

Borsa için 9.100 puan seviyesinin kritik bir destek noktası olduğuna değinen uzman, 10.000 puan denemesinin bu hafta beklenmesine rağmen satışların devam ettiğini kaydetti. Eğer borsa 9.100 puan seviyesinin altına inerse, 8.700 puana kadar bir geri çekilme olabileceği konusunda uyardı.

Memiş, orta ve uzun vadede borsanın 6 ay içinde 12.000 puan seviyesine ulaşabileceği öngörüsünü sürdürdü. Yatırımcılara, savaş döneminde ortaya çıkabilecek fırsatları değerlendirerek alım yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Memiş, doların uluslararası piyasalarda değer kazanmaya devam ettiğini vurguladı. Yıl sonuna kadar döviz tarafındaki olumlu görünümün sürdüğünü belirtti. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) kasım ve aralık aylarında toplamda 500 baz puanlık faiz indirimi yapabileceği öngörüsünü dile getirdi. Bu durumun doların yukarı yönlü hareketini destekleyeceğini hatırlattı.

Memiş, bu hafta euro’nun değerinin altında işlem gördüğünü belirterek, yatırımcılar için cazip bir fırsat sunduğunu ifade etti. Memiş, döviz almak isteyenlerin dolardan ziyade euro’yu tercih etmelerini önerdi. Özellikle 38 bandının altında işlem gören euro’nun, dolar karşısında daha uygun olduğunu belirtti.

Memiş, ons altının Orta Doğu’daki savaşların etkisiyle fiyatlar üzerinde ciddi bir değişiklik yaratmadığını vurguladı. Altın piyasasında, 2030 yılına kadar savaşların kontrollü bir şekilde süreceğini ve bu süreçte altının yukarı yönlü değil, teknik olarak aşağı yönlü düzeltmelere devam edeceğini öngördü. Altının, 2680 doları test ettiğini, şu an ise 2580 dolar seviyesine doğru bir geri çekilme beklediğini ifade etti.

Serbest piyasada gram altın 3.061 TL seviyesinden işlem görüyor. İslam Memiş, gram altında 2.980-3.080 TL seviyelerini takip ettiğini ve yıl sonu beklentisinin 3.350-3.400 TL aralığında olduğunu belirtti. Memiş, yatırımcıların her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendirmeleri gerektiğini hatırlattı.

Memiş, yatırımcılara ellerindeki TL ile euro almalarını önerirken, altın fiyatlarının düşmesini bekleyerek parite üzerinden altın alımının avantajlı olabileceğini dile getirdi. Özellikle 1 milyon TL gibi büyük bir miktara sahip olan yatırımcılara, euro alıp altın fiyatlarının düşüşünü beklemelerini tavsiye etti.

Bu haberde yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.

"İslam Memiş altın için kritik 6 yıl uyarısı yaptı: "1 milyonu olanlar..."" haberi, 03 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 03 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan İslam Memiş altın için kritik 6 yıl uyarısı yaptı: "1 milyonu olanlar..." haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İslam Memiş altın için kritik 6 yıl uyarısı yaptı: "1 milyonu olanlar..." 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 04 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:31 Kamu Kurumlarında Üst Düzey Atamalar
  2. 01:28 Feyyaz Uçar: 'Hocamızın serzenişlerini yönetim olarak haklı bulduk'
  3. 01:25 DSÖ: Sağlık sistemi gereksinimlerle başa çıkmakta zorlanıyor
  4. 01:22 Oruç Reis Araştırma Gemisi Somali'de petrol arayacak!
  5. 01:21 Erdoğan’dan Atama Hamlesi: Adalet ve Güvenlikte Yeni İsimler!
  6. 01:17 Sultansuyu Barajı'na 20 aydır bir çivi çakılmadı
  7. 01:10 AKP'li Çorum Belediye Başkanı: "Yarış bittikten sonra da koşan atlarız"
  8. 01:09 DEM Parti'den "şüpheli kadın ölümlerinde cinayet soruşturması yürütülsün" talebi!
  9. 01:02 Bilim İnsanları Şaşkın: Marmara’da Görülen Grida Balığı, Deniz Ekosisteminin Yeni Habercisi Mi?
  10. 00:53 Elon Musk sahibi olduğu X'te rekor kırdı!
  11. 00:50 SPK 2 şirketin sermaye artırımını onayladı!
  12. 00:49 Fındık Üretimine Büyük Tehdit! Kahverengi Kokarca Böceği Felaketi Yaklaşıyor!
  13. 00:48 Emeklilere müjdeli haber: Refah payı zammı yolda!
  14. 00:45 Giovanni van Bronckhorst'tan taraftara sitem: 'Daha önce hiç yaşamadım'
  15. 00:42 Hizbullah: "Güney Lübnan'da 17 İsrail askeri öldürüldü"
  16. 00:40 İsrail Güçlerinden Beyrut’a Şok Saldırı! Ölü ve Yaralı Sayısı Yükseliyor!
  17. 00:40 Eylül'ün Zam Şampiyonu: Öğrenci Yurtları!
  18. 00:38 Jose Mourinho'nun hayal kırıklığı: “2 net pozisyon kaçırdık”
  19. 00:30 Satoshi Nakamoto, Bitcoin’in Gizemli Yaratıcısı Nihayet Bulundu! Belgeseli Geliyor!
  20. 00:28 Altın Yatırımına Sert Darbe! Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Şaşırtan Karar!
Ekonomi Haberleri