İslam Memiş Altın Sahiplerine Seslendi: "Yarına kadar alım-satım işlemlerinden uzak durun!"

İslam Memiş Altın Sahiplerine Seslendi:

İslam Memiş Altın Sahiplerine Seslendi: "Yar... Altın ve para piyasalarının uzmanı İslam Memiş, altın yatırımlarını değerlendirmek isteyenler için önemli uyarılarda bulundu. Bu hafta altın fiyatlarında yaşanacak olası fiyat hareketleri konusunda detaylı bir analiz sundu. Fed'in faiz kararının altın fiyatları üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

Altın ve para piyasalarının uzmanı İslam Memiş, altın yatırımlarını değerlendirmek isteyen vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Memiş, bu hafta altın fiyatlarında yaşanacak olası fiyat hareketleri konusunda detaylı bir analiz sundu ve özellikle Fed'in faiz kararının altın fiyatları üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

Altının yıllardır değişmez kuralı olan 'güvenli liman' statüsü, dünya genelindeki savaş ve risk unsurlarının artmasıyla 2023 yılının son aylarında yeniden gözde hale gelmişti. Ancak Orta Doğu'daki gelişmelerin küresel çapta kabullenilmesi, altın fiyatlarında aşağı yönlü hareketliliğe neden oldu.

Kapalıçarşı'nın önde gelen ekonomistlerinden İslam Memiş, altın yatırımcılarına önemli ikazlarda bulundu. Uzman isim, altının orta ve uzun vadeli perspektifte yükseleceğini belirtirken, kısa vadeli alım yapmayı düşünenlere ise önümüzdeki günlerde açıklanacak olan ABD'nin faiz kararının kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Memiş, Türkiye saati ile yarın akşam saat 21.00'de gerçekleşecek olan ABD'nin faiz kararının, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) izleyeceği politika açısından belirleyici olacağını ifade ederek, bu bilginin altın piyasasındaki yatırımcılar için kılavuz niteliğinde olduğunu söyledi. Memiş'in açıklamasına dair önemli satırbaşları ise şöyle:

"ONS ALTINDA 2000 DOLARIN ÜSTÜNDEKİ DURUŞ SÜRECEK"

"Gram altın tarafında 1985 liralık gösterge kur seviyesi bulunuyor. Bu hafta altın tarafını bitirmeniz gerekiyor diye uyarılarım vardı. Hem gram hem de ons tarafında satışların gerçekleştiğini gördük. Ons altın tarafındaki beklentim 2000 doların üstündeki kuvvetli duruşun süreceği yönünde.

"ALTIN FİYATLARININ KADERİNİ BELİRLEYECEK"

Yarın ABD'den gelecek bir faiz kararı var. Dolayısıyla açıklanacak karara göre yeniden bir baskılanma söz konusu olabilir. Ben Fed'in faizleri pas geçeceğini ve 25 baz puanlık artışı mart ayına erteleyeceğini düşünüyorum. Çünkü şu anda piyasalarda oluşan belirsizliğin sürdürülmesi, Fed'in de işine geliyor. Ne kadar belirsizlik olursa, o kadar şahin tonda açıklamalar ve söylem üstünden piyasaları manipüle ettiklerini göreceğiz.

altin.png

"YARINA KADAR ALIM-SATIM İŞLEMLERİNDEN UZAK DURUN"

Acaba faiz kararından sonra düşüşler devam edip ons altın 2000 doların altına kadar gerileyecek mi? Bu probleminin yanıtını arayacağım fakat yukarı yönlü 2060 dolar kırılırsa da altın fiyatlarının tepkisi nereye kadar devam edecek? Karar açıklanmadan bu probleminin cevabı yok. Bilgiler gelsin, piyasa tepkisini görelim ondan sonra aşağıyı mı yoksa yukarıyı mı test edecek kararını vereceğiz. Bu yüzden yarına kadar alım-satım işlerinden uzak durun.

"GRAM ALTIN BUNDAN SONRA FIRSAT VERMEYEBİLİR"

Gram altın fiyatlarına baktığımız zaman da gram altın/TL fiyatı gösterge kur tarafında 1985 lira seviyesinde. Gün içerisinde gram altın fiyatında uyarmıştım, bu hafta altın alım işini bitirmek gerekiyor. Çünkü bundan sonra fırsatlar vermeyebilir. Her ne kadar ons tarafında düşüşler yaşansa da, dolar kuru kuvvetli olduğu için gram altın tarafında pek fırsat yakalama şansı olmuyor. Dolayısıyla 1830 lira destek seviyesi var. Buralar altında son alım fırsatı ve bundan sonra trend yukarı.

"İLK HEDEF 2000 LİRA SEVİYESİNİN AŞILMASI"

Hedef ilk olarak 2000 lira seviyesinin aşılması. Fiziki piyasalarda zaten bu fiyat çoktan geçildi. Gösterge tarafında gördüğünüz 1985 liraya gram altın almanız mümkün değil. Kapalıçarşı fiyatlarını dikkate almanız gerekiyor. Şu anda altın alım-satım işlemleri arasında çok keskin bir makas bulunmakta. Geçen aylarda ücretsiz dediğim dönemlerde 1668 liraya kadar düşmüştü altın. Nereden nereye geldiğimizi görüyorsunuz ve alım fırsatı vermeden vurup geçti. Şimdi bu trendin devamı da aynı şekilde vuracak ve geçecek. Hiç alım fırsatı vermeden yükselecek.

"GÜMÜŞ UCUZ DEĞİL BEDAVA"

Mutlaka elinde dolar bulunduranların ya da TL bulunduranların değerlendirmesi gerek. Gram tarafında yatay seyir izleyen bir bant aralığı var. Tekrar ons ve gram tarafında 26 lira beklentim var. Aralık ayı yaklaşıyor ve yıl sonu gümüşün bölümü olacaktır. Gümüşün gram fiyatında 22.50 destek seviyesi var. Tekrar 24-25 dolar seviyeleri görülecektir. Yıl sonunda yaşanan düşüşlerin kalıcı olacağını düşünmüyorum. Gümüş tutarları şu anda ucuz değil adeta ücretsiz.

"İslam Memiş Altın Sahiplerine Seslendi: "Yarına kadar alım-satım işlemlerinden uzak durun!"" haberi, 30 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan İslam Memiş Altın Sahiplerine Seslendi: "Yarına kadar alım-satım işlemlerinden uzak durun!" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İslam Memiş Altın Sahiplerine Seslendi: "Yarına kadar alım-satım işlemlerinden uzak durun!" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 07 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:01 1 Milyon lira maaş alıyor! İsmail Küçükkaya canlı yayında gerçekleri açıkladı!
  2. 11:56 F.Bahçeli Futbolcularla İlgili Çarpıcı İddia ortaya atıldı! Fenerbahçe'de neler oluyor?
  3. 11:50 Halima Aden Rüzgarı Esti!
  4. 11:40 Cüneyd tarikattan atıldı: Özgür Demirtaş'ın 'Kızıl Goncalar' yorumu dikkat çekti
  5. 11:35 Ünlü Psikolog Esra Ezmeci Şaşkınlığını Gizleyemedi! "Eşim İlişki Sırasında Buz Koyuyor!"
  6. 11:31 CHP'den açıklama: Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
  7. 11:25 9. Yargı Paketi'nin ayrıntıları belli oldu: ‘Yeni tip casusluk’ suçları
  8. 11:22 Akaryakıt fiyatlarına çifte indirim geliyor
  9. 11:17 Ahmet Çakar Çok Korktu! Sinan Engin Düştü! Sosyal medya yıkıldı!
  10. 11:16 Mehmet Metiner: Kavala ve Demirtaş siyasi nedenlerle içeri atılmışsa bu haksızlıktır
  11. 10:56 Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan talimat: Araç almayın, çanta ve ajanda yaptırmayın
  12. 10:52 İsmailağa cemaati: Siyaseten hiçbir menfaatimiz yok
  13. 10:43 Nihat Doğan ve Arzu Doğan'dan boşanma kararı: Boşanma sebebi dikkat çekti
  14. 10:36 İsrail Refah saldırısına başladı: Hamas'ın kabul ettiği ateşkesin şartları neler?
  15. 10:35 CHP'li kurmaylar: İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
  16. 10:30 Nuray Babacan: AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
  17. 10:21 Keşke yargılansanız diyen doktora Erdoğan’a hakaret davası açıldı
  18. 10:20 Ferdi Tayfur ile Tuğçe Tayfur arasında 'mesaj' tartışması çıktı! Ferdi Tayfur sitem etti!
  19. 10:17 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: 20 bin öğretmen ataması yapılacak
  20. 10:04 Işıklar Mahallesi'nde Baharın Müjdecisi Hıdırellez, Geleneksel Oyunlarla Kutlandı
Ekonomi Haberleri