İslam Memiş dolar uyarısında bulundu: "Yanlış yoldasınız, sizi kandırdılar!"

İslam Memiş dolar uyarısında bulundu:

İslam Memiş dolar uyarısında bulundu: "Yanlı... İslam Memiş, yatırım araçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmelerde dolar için uyarılarda bulundu. Dolar alanlara yönelik olarak "Yanlış yoldasınız, zarar ediyorsunuz" diyen Memiş, "Dolar bir ödeme aracıdır, yatırım aracı değildir" şeklinde konuştu.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar yatırımı yapan vatandaşları uyararak, "Yanlış bir yoldasınız. Sizi aldatmışlar" dedi.

Doların bir yatırım aracı olmadığını savunan Memiş, "Türkiye'de TL karşısında en düşük getirili para birimi dolar" şeklinde konuştu.

Memiş, söylediklerinin yatırım önerisi olmadığını belirtti ve Haber Global'deki değerlendirmesinde bu görüşlerini detaylandırdı:

'Kredi derecelendirme kuruluşlarının not artırımları geliyor. Evet, Türkiye ekonomisi dip seviyelerden toparlanma sürecine girdi, toparlanamadı.

Biz hane halkıyız. Dolar 33 lira, enflasyon yüzde 75. Not artırsan ne yazar? Biz doları, Euro'yu, altını konuşuyoruz. Borsa zaten geleneksel bir piyasa fakat onun haricinde yüzlerce yatırım piyasası var. Bizim yurttaşlarımız maalesef dolar al, mark al diye toplumun kafasını kuma gömmüşler. Bizim sorumluluğumuz her geçen gün artıyor. Yatırımcılara, sistem kuruculara en doğru bilgileri vermek şarttır.

Bu topluma devamlı dolara yatırım yap diye empoze ediliyor. Dolar yükselince ekonomi kötü, dolar düşünce ekonomi iyi. Dolar bir yatırım aracı değildir. Bankalarda, kasalarda, evinde, cebinde dolar bulunduranlar. Yanlış bir yoldasın. Seni kandırdılar. Seni dolar satın alarak kandırdılar. Uyan artık. Türkiye'de TL karşısında en az getiriye sahip olan para birimi dolardır.

Geçmiş tarihlere bak. Doları kasana koyduğun tarihe bak. Ne kadardı, ne kadar oldu? Dolar bir ödeme aracıdır, yatırım aracı değildir.

Bugün elinde dolar bulunduranlara diyorum ki, en çok siz zarar ediyorsunuz. TL'ye karşı değil, diğer enstrümanlara karşı kazançlardan bahsediyorum.

ABD bir seçim sürecinde. Trump dünyanın gözü önünde suikast girişimine uğradı. Velev ki yaşamını kaybetseydi, belki ABD bugün iç savaşa girmiş olacaktı. Küresel piyasalar yangın yeri olacaktı. O saniye yüzde 10, yüzde 20 satışlar görürdük. 2020 yılının mart ayını hatırlatmak isterim. O gece yüzde 10, yüzde 20 satışlar. Bildiğin çöktü sistem. Aynısını görebilirdik.

Şimdi seçim süreci 5 Kasım'da. Yine bir lidere bir suikast girişimi olmuşsa, 5 Kasım'a kadar olmama ihtimali yok, gene var. Seçim daha gerçekleşmedi. Diğer adaylar da uğrayabilir.

Şu anda dünyada harita yeniden çiziliyor. İsrail'in bölgesel savaş istemesinin sebebi, Trump'ın bu savaşları bitireceğim demesi bazılarını rahatsız ediyor.

5 Kasım'a kadar ABD'de bir şey olursa bizim gibi dolara ihtiyacı olan ülkeler, kırılganlığı olan ülkeler bu işten nasibini alır. Dolar TL'de yükseliş görebiliriz tabii ki, bu sürpriz değil.'

"İslam Memiş dolar uyarısında bulundu: "Yanlış yoldasınız, sizi kandırdılar!"" haberi, 18 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan İslam Memiş dolar uyarısında bulundu: "Yanlış yoldasınız, sizi kandırdılar!" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İslam Memiş dolar uyarısında bulundu: "Yanlış yoldasınız, sizi kandırdılar!" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 31 Ağustos 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:57 Dolar kuru için beklenmedik seviyeler: Selçuk Geçer yeni uyarı verdi!
  2. 12:56 Ömer Çelik'ten CHP'ye Dilruba tepkisi “Protokolde ağırlanması kabul edilemez“
  3. 12:46 CHP'li Evrim Karakoz "Çocuk Okutmak Artık Lüks Hale Geldi"
  4. 12:45 "Şimşek gidiyor' söylentilerinin faturası 10 milyar dolar
  5. 12:40 ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı sabit kaldı!
  6. 12:37 AKP'li Zengin: Dilruba'nın açıklama cahilce,"hiç pişman değilim" diyor,"üzgünüm"demesini beklerdim
  7. 12:31 Bakanlık yüzlerce arsayı satışa çıkarıyor
  8. 12:28 Yapay Zeka ile Rüyalarımızı Kaydetmek Mümkün Mü?
  9. 12:25 Ekrem İmamoğlu Açıkladı; İstanbul'da Yeni Metro Hattı Hizmete Başladı
  10. 12:19 Aden'de Benzin istasyonunda Şiddetli Patlama: 18 Ölü
  11. 12:12 Çanakkale'de Jeotermal Tehlikesi: İptal Edilen Projesi Yeniden Onaylandı
  12. 12:10 Trump'tan Kuzey Kore açıklaması
  13. 12:07 Fenerbahçe'nin Alanyaspor galibiyetine övgü
  14. 12:03 Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı
  15. 12:00 Şimal'den kötü haber: "Tüm aile olarak yıkılmış durumdayız"
  16. 11:39 Türkiye, G20 Ülkeleri Arasında Hizmet İhracatı Artışında Zirveye Yerleşti
  17. 11:35 Sarıyer'de Tekne Kazasında Kayıp Emre Erdoğan'ın Cansız Bedeni Bulundu
  18. 11:29 TESK Başkanı Palandöken "Kredi kartlarındaki taksit tutarı biraz esnetilmeli"
  19. 11:27 Haluk Levent hayranlarını korkuttu! 'Önemli' diyerek kendisiyle ilgili aldığı kararı duyurdu
  20. 11:25 Beşiktaş'tan Rafa Silva açıklaması: "Kararlılığımızı Gördü ve Geldi"
Ekonomi Haberleri