İslam Memiş uyarılarım var dedi: Dananın kuyruğu kopacak

İslam Memiş uyarılarım var dedi: Dananın kuyruğu kopacak

İslam Memiş uyarılarım var dedi: Dananın kuy... Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Dananın kuyruğu kopacak! Gram altın, gram gümüş, ons altın ve ons gümüş için uyarılarım var" dedi, beklentisini tek tek sıraladı.

Finans analisti İslam Memiş, son videosunda gram altın ve gram gümüşle ilgili uyardı. "Dananın kuyruğu kopacak" diyen İslam Memiş, yeni beklediği rakamları paylaşarak tarih de verdi.

"Yoğun bir haftayı geride bıraktık, piyasalarda gerginlik var. Dananın kuyruğu kopacak ancak eylülde mi ekimde mi kopacak? Göreceğiz. Küresel türbülans nereden patlak verecek?" diyen İslam Memiş, şöyle devam etti:

"Borsa İstanbul 7513 puanda günün tamamladı. Değer kaybı vardı. Beklediğimiz satışlar, sürpriz değil. Yaklaşık iki haftadır tüm videolarımda borsaya yeni girecek yatırımcıların giriş için beklemesi gerekiyor dedim. Kar satışları tamamlanmalı. Satışlar başladı. Derinleşecek mi, kademeli mi olacak, önümüzdeki haftalarda yorumlayacağız. Bu seviyelerde ben borsayı yüksek görüyorum. 7800 puandan çıkış yapanlar da altın tarafında beklemeli, gümüş tarafında beklemeli, euro tarafında beklemeli.

Dolar karşısında bütün varıklar değer kaybetti. Elimde TL var, altına, gümüşe, euro'ya gidebilirim. Dolar karşısında bütün varlıklar ucuz. Borsada satışlar benim açımdan yeni başladı, daha devam edecek. Ne zaman kademeli alım fırsatı gelir, uyarırım.

Dolar kuru serbest piyasalarda 27.13. Yukarı kaldırdı başını. Bu ay ve önümüzdeki ay 27.50 hedef seviyemiz. Yavaş da olsa, agresif yükseliş olmasa da başını yukarı kaldıran bir dolar kuru var. Bu hafta dolar endeksi yükseldi, o yüzden dolar TL de yükseldi kaçınılmaz olarak.

Dolarla ticaret yapan, dolara ihtiyacı olanların yönün yukarıda olduğunu bilmesi gerekiyor. Euro TL 29.45 - 29.55 lira aralığında. Elimde TL var döviz almak istiyorsanız bunun adı dolar değil, euro olmalı. Yıl sonunda 35 lira ile alakalı öngörüm devam ediyor."

Borsa, dolar ve euro tahminlerinin ardından İslam Memiş, gram altınla ilgili "uyarım var" dediği gelişmeyi aktardı...

İslam Memiş'in gram altın ve gram gümüş tahminleri şöyle:

"Ons altın 1890 dolar seviyesinde. 1890 doları test edecek, tekrar 1960'a kadar yükselebilir demiştim. 1890 dolar test edildi, şu anda stabil ancak önümüzdeki hafta 1930 direnci radarına alabilir ve yükseliş bekliyorum. Neden değer kaybetti?

Birincisi ABD Merkez Bankası'nın faiz artırmak ihtimali yüzde 50'ye çıktı, emtialar baskılandı. İkincisi, Çin tarafında emlak şirketlerinin iflasları. Dolar varlıkları güçlendi. Üçüncüsü, dolar endeksi yükseldi. Yükselince dolar karşısındaki yatırım araçlarında da sert baskılanma gördük. Sırada 1930, devamında 1960 dolar dirençleri var ons altında.

Gram altında hikaye bambaşka. Ucuz bir altın yok. Altın yatırımcısı internet fiyatı ile serbest piyasalar arasında 50 lira farka alışmalı. Gram altında 1700 altını beklemiyorum. 1710 lira fiziki tarafta gram altın. Ekranlarda 1650'ler var ama bunların hiçbir geçerliliği yok. Gram altın 1700 altına sarkmadı bu hafta.

"GRAM ALTIN VE GRAM GÜMÜŞ İÇİN UYARIM VAR"

Ons altın, ons gümüş, gram altın, gram gümüş tarafında önemli bir uyarım var. Buralar dip seviyeler, hızlı ataklar görebiliriz. Alım için fırsat kollayanlar o yüzden buraları iyi değerlendirmeli. Eylül ortası olabilir ekim olabilir, ciddi türbülans güçlendi. Beklentim pozitif, ekim itibarıyla 1820, 1820, 1880 hatta dolarda agresif yükseliş olursa 2000 TL'ye yelken açan bir gram altın olabilir.

Gümüş onsu 22.35 dolara kadar geriledi. Elinde dolar olan için gümüş almak için uygun zemin oluştuğunu ifade ettim. Elimde dolar olsaydı, ben bu seviyelerden parite üzerinden gümüş alırdım. 24, 26, 28 dolar yükselişlerini görünce söylemlerim önem arz edecektir.

Gram gümüş 20 liranın üzerinde. Bu taraftaki pozitif beklentim devam ediyor. 22, 24, 26 seviyesine hareket edebilir. Gümüşte düşüşler kalıcı değildir."

TCMB'nin Menkul Kıymet Tesisi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, sadeleşme süreci kapsamında yabancı para mevduattan KKM'ye dönüşüm hedefi uygulamasına ve TL payına göre ilave/indirimli menkul kıymet tesis uygulamasına son verildi.

Yapılan düzenlemelerle TL mevduatlar artarken, kur korumalı hesaplardan TL mevduata geçiş sağlanarak KKM'nin azaltılması gözetiliyor. Böylece TL vadeli mevduat hesapları desteklenerek makro finansal istikrarın güçlendirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Bu kapsamda, Merkez Bankası'nca kur koruma desteği sağlanan hesaplardan TL hesaplara geçiş ve belli oranda kur korumalı hesapların yenilenmesinin hedeflenmesine, kur koruması bulunmayan TL payı seviyesinde artış hedefine geçildi.

Alınan yeni kararlarla ilgili Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Para Politikası Kurulu'nun 20 Temmuz 2023 tarihli kararında makro finansal istikrarı güçlendirecek ve piyasa mekanizmalarının işlevselliğini artıracak sadeleşme sürecinin kademeli olarak devam edeceği ifade edilmiştir.

Sadeleşme süreci kapsamında yabancı para mevduattan kur korumalı mevduata dönüşüm hedefi uygulamasına ve TL payına göre menkul kıymet tesis ve zorunlu karşılık uygulamasına son verilmiştir.

Yapılan düzenlemelerle Türk lirası mevduatlar artarken, kur korumalı hesaplardan Türk lirası mevduata geçiş sağlanarak kur korumalı mevduatın azaltılması gözetilmektedir.

Böylece, Türk lirası vadeli mevduat desteklenerek makro finansal istikrarın güçlendirilmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda, Merkez Bankasınca kur koruma desteği sağlanan hesaplardan Türk lirası hesaplara geçiş ve kur korumalı hesapların belli oranda yenilenmesinin hedeflenmesine,

Kur koruması bulunmayan Türk lirası payı seviyesinde artış hedefine geçilmesine, karar verilmiştir.

Sadeleşme süreci ve kur korumalı mevduatın Türk lirası mevduata geçişine ilişkin adımlar Para Politikası Kurulu'nun ilan ettiği ilkeler doğrultusunda devam edecektir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

"İslam Memiş uyarılarım var dedi: Dananın kuyruğu kopacak" haberi, 20 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 20 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan İslam Memiş uyarılarım var dedi: Dananın kuyruğu kopacak haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İslam Memiş uyarılarım var dedi: Dananın kuyruğu kopacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 20 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 10:26 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Hz. Ömer adaleti diyerek hukuksuzluğa devam mı?
  2. 10:25 Tekirdağ'da 19 Mayıs Gençlik Haftası Atletizm Yarışları Tamamlandı
  3. 10:21 İddia: Kabine değişikliğinde tarih belli oldu
  4. 10:18 Suudi Arabistan Kralı Selman'a akciğer iltihabı teşhisi konuldu
  5. 09:58 Ilgım Apartmanı’nda 15 aydır ne iddianamesi ne de tutuklu sanığı var
  6. 09:53 Fikret Bila: Öncelikle yargının tarafsızlığının ve bağımsızlığının tam olarak sağlanması gerekiyor
  7. 09:48 Fernando Alonso: Emilia-Romagna GP gelmiş geçmiş en sıkıcı yarıştı
  8. 09:45 Ali Yerlikaya duyurdu: 14 ilde göçmen kaçakçılığına karşı operasyon: 40 organizatör yakalandı
  9. 09:40 Ünlü isimleri tek tek saydı onların adına da utandım dedi: Esra Dermancıoğlu'nu çıldırtan konu
  10. 09:34 Son gün 31 Mayıs: Öğretmen atamaları için başvurular bugün başlıyor
  11. 09:30 Schengen vizesine 10 yılda 511,4 milyon Euro harcandı
  12. 09:16 Af değil beraat istiyorlar: 28 Şubat Davası’nın sanıkları yeniden yargılanmak için dava açtı
  13. 09:12 Mahfi Eğilmez: Kur sanki buradan yukarı gitmeyecekmiş gibi görünüyor
  14. 09:05 Sadettin Tantan: Tek amaçları içişleri Bakanı Yerlikaya’ya gözdağı vermek
  15. 08:51 Zeynep ve Volkan Demirel çiftinden kötü haber
  16. 08:48 Kabine bugün toplanıyor: Gündemde hangi konular var?
  17. 08:44 Faruk Bildirici: Yasin Börü suçlamasından beraatı yok saydılar
  18. 08:37 Dilber bu kez kombiniyle dillere düştü
  19. 08:33 Bir dizi daha erken final yapıyor
  20. 08:27 İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi yaşamını yitirdi
Ekonomi Haberleri