İslam Memiş'ten Altın Yatırımcılarına Şok Uyarı! Tüm Ezberler Değişiyor!

İslam Memiş'ten Altın Yatırımcılarına Şok Uyarı! Tüm Ezberler Değişiyor!

İslam Memiş'ten Altın Yatırımcılarına Şok Uy... Altın ve para piyasalarının ünlü ismi İslam Memiş'ten yatırımcıları şaşırtan yeni açıklamalar geldi. Merkez bankalarının faiz kararlarının ardından analizlerini paylaşan Memiş, 2.800 TL sınırını aşan altın için ezber bozan öngörülerde bulundu. Yatırımcılar dikkat!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaptığı son açıklamalarla altın yatırımcılarının dikkatini bir kez daha üzerine çekti. Merkez bankalarının faiz kararlarının ardından piyasada beklenen büyük değişimlere işaret eden Memiş, tüm ezberlerin bozulacağı bir sürecin kapıda olduğunu söyledi.

Altın Fiyatlarında Güncel Durum

Altın fiyatları da güncellendi. Gram altının alış fiyatı 2.801,58 TL, satış fiyatı ise 2.802,10 TL olarak belirlendi. Çeyrek altın 4.599 TL’den alınıp, 4.651 TL’den satılırken, yarım altının alış fiyatı 9.169 TL, satış fiyatı ise 9.296 TL oldu. Cumhuriyet altını ise 18.338 TL’den alınırken, satış fiyatı 18.526 TL olarak belirlendi.

Altın Yatırımcılarına 3 Strateji

İslam Memiş, altın yatırımcılarına yönelik üç önemli strateji sundu. Memiş'e göre, yatırımcıların altınlarını şu yollarla değerlendirmesi mümkün:

  1. Gümüşe Çevirme: Altın-gümüş rasyosunun oldukça yüksek olduğunu belirten Memiş, bu fırsatın değerlendirilerek altınların gümüşe çevrilebileceğini söyledi.
  2. Dolara Çevirme: Altınları dolar paritesi üzerinden dolara çevirmek de bir diğer seçenek. Şu an paritenin 82.750 dolar civarında olduğunu vurguladı.
  3. Karışık Yatırım: Yatırım portföyünü bölme stratejisine de değinen Memiş, yatırımcıların altınlarının yüzde 50’sini koruyup, yüzde 25’ini gümüş, yüzde 25’ini dolara yatırmalarını önerdi.

Memiş, Eylül ayının çeşitlilik ve takas ayı olduğunu belirterek, "Yükselen ile düşenin takas yapılacağı bir dönem bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Gram Altın İçin Rekor Beklentisi

Memiş, altın fiyatlarında önümüzdeki dönemde ciddi artışlar beklediğini yineledi. Gram altının kısa vadede önce 3.000 TL seviyesine ulaşacağını, ardından 4.000 TL seviyesine çıkabileceğini öngördü. Bu tahmin, özellikle Merkez Bankası’nın para politikalarındaki sıkılaşma adımlarının altın fiyatlarını yukarı yönlü etkileyeceği görüşüyle destekleniyor.

Ayrıca, Memiş, dolar kurunun geçtiğimiz yıl 18 TL’den 28 TL’ye, ardından 32 TL’ye yükseldiğini hatırlatarak, bu yıl serbest piyasada dolar kurunun 40 TL seviyesine çıkmasını beklediklerini ve bunun gram altın fiyatlarını da yukarı çekeceğini belirtti.

Yatırımcılar İçin Zaman Daralıyor

Şu an gram altının 2.459 TL seviyelerinde işlem gördüğünü hatırlatan İslam Memiş, yatırımcılara bayrama kadar altın alımlarını tamamlamalarını tavsiye etti. Ayrıca, ABD Tarım Dışı İstihdam verilerinin Cuma günü açıklanacağını ve bu verilerin ardından ons altının 2.280 dolar ile 2.340 dolar arasında fiyatlanmasını beklediğini sözlerine ekledi.

Parasal Sıkılaşma ve Ekonomideki Gelişmeler

Türkiye'de uzun süredir değer kaybeden Türk lirası, yeni ekonomi yönetiminin parasal sıkılaşma politikaları sayesinde reel olarak değer kazanmaya başladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), enflasyonla mücadelede yüksek faiz politikasına yönelirken, Hazine ve Maliye Bakanlığı da mali disiplin uygulamaları ile bu süreci desteklemeye devam ediyor.

Memiş’in bu değerlendirmeleri, yatırımcılar açısından altın piyasasında önümüzdeki dönemde neler olacağına dair önemli ipuçları sunuyor. Altın yatırımcıları için kritik bir döneme girilirken, doğru stratejilerle hareket edenlerin kazanç sağlayabileceği öngörülüyor

"İslam Memiş'ten Altın Yatırımcılarına Şok Uyarı! Tüm Ezberler Değişiyor!" haberi, 15 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan İslam Memiş'ten Altın Yatırımcılarına Şok Uyarı! Tüm Ezberler Değişiyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İslam Memiş'ten Altın Yatırımcılarına Şok Uyarı! Tüm Ezberler Değişiyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 18 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:31 Vincent van Gogh'un Yıldızlı Gece'sinde gizlenen fizik kuralları ortaya çıktı
  2. 20:29 BM Genel Sekreteri Guterres'den açıklama!: 'Dünya savaşını engelleyebiliriz'
  3. 20:26 Candan kardeşlerin tutukluluk hali devam edecek!: Karar verildi!
  4. 20:25 Hasbro'dan yapay zeka adımı
  5. 20:25 Google görsel aramalarında bunu görünce şaşırmayın! Resmen duyuruldu!
  6. 20:24 TÜSİAD'dan Faiz Uyarısı! "Erken İndirim Türkiye’yi Zor Duruma Sokabilir!"
  7. 20:23 Nihal Candan tahliye sorusuna 'kalp' yaptı
  8. 20:20 İsrail Savunma Bakanı Gallant konuştu!: 'Savaşta yeni aşama başladı'
  9. 20:18 Acun Ilıcalı, Fenerbahçe'den gönderdiği yıldızı kadrosuna katmak istiyor
  10. 20:17 Borsa günü yükselişle kapattı: En çok hangi sektörler değer kazandı?
  11. 20:16 EA Sports FC 25 ne zaman çıkıyor?: FC 25'in fiyatı ne kadar?
  12. 20:15 Türkiye yatırımları için kritik görüşme! Erdoğan, New York'ta 20-25 ABD’li CEO ile buluşacak
  13. 20:15 Fenerbahçe, Kiğılı ile Resmi giyim sponsoru anlaşması imzalandı
  14. 20:14 11 kurşunla öldürülen Nurcan Arslan cinayeti davasında sanığa iyi hal indirimi uygulandı
  15. 20:14 İstanbul'da tehlike: Ardışık deprem riski var!
  16. 20:13 Eylem hazırlığında olan Suriye uyruklu terörist sahte Filistin kimliğiyle Türkiye'ye girmiş
  17. 20:10 Listede apple ve android telefonlar var!: O tarih itibariyle WhatsApp çalışmayacak!
  18. 19:59 Vaclav Jurecka: "Samsunspor Maçını Kazanarak Taraftarlarımıza Hediye Vereceğiz"
  19. 19:56 ABD insan hakları ihlalleri sebebi ile yaptırım uyguluyor!
  20. 19:56 Hava kirliliği o hastalığa davetiye çıkarıyor
Ekonomi Haberleri