İsmail Kılıçarslan: AKP Genel Merkezi'nde, partiyi İslamcılardan kurtarmaya çalışan bir 'çete' var

İsmail Kılıçarslan: AKP Genel Merkezi'nde, partiyi İslamcılardan kurtarmaya çalışan bir 'çete' var

İsmail Kılıçarslan: AKP Genel Merkezi'nde, p... Yeni Şafak Gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan, "AKP Genel Merkezi'nde, besledikleri trol, ajans hesapları, köşe yazarları ve benzerleriyle birlikte partiyi 'İslamcılardan kurtarmaya' çalışan bir 'çete' var" iddiasında bulundu.

Kılıçarslan, "AK Parti İslamcılardan kurtulmalı mı?" başlıklı köşe yazısında, "İhvan çizgisinin bütünüyle tasfiye edildiğine (dahası edilmesinin şart olduğuna) inanan, Türkiye’nin dış politikasında oluşan kimi zikzaklara herkesin kayıtsız şartsız uyumlanmasını talep eden, İslamcıların tamamını 'kendilerine mahsus bir ajandaya da sahip olmaları' yüzünden eleştiren bu ekibin (çete mi demeliydim?) en başat özelliği ise ekibi oluşturan çoğu insanın eskiden radikal diyebileceğimiz derecede İslamcı olması. Vaktiyle o sertliği kabul edip üreten bünyeleri bugün de aynı sertliği 'AK Parti İslamcılardan kurtulmalı mı?' sorusuna coşkuyla 'evet' derken gösteriyorlar. Karakter değişmiyor, 'pozisyon' değişiyor anlayacağınız" dedi.

"Bu ekip, vaktiyle 'şu talebeler olmasa maarif çok güzel yönetilir' diyen Milli Eğitim Bakanı’nın yaptığını yapıp İslamcılardan şık bir çalımla kurtulmak istiyorlar" ifadelerini kullanan Kılıçarslan, söz konusu ekibin, bu amacında büyük oranda başarı sağladığını belirterek, "Son yerel seçimde ortaya çıkan 'kendini temsiliyetsiz hisseden insanlar' durumu hemen her şeyi izah ediyor" şeklinde yazdı.

Ekibe bağlı trollerin ve ajans hesaplarının, yerel seçim hezimetini AKP'deki İslamcılara ihale etmeye çalıştıklarını iddia eden Kılıçarslan, "E fakat devamlı söyledim, gene söyleyeyim: Politik olarak yeteri kadar temsil edilmediğini düşünen insanlar kendilerine yeni temsiliyet alanı bulurlar. İslamcıları yalnız 'kendilerinden oy alınması gereken insanlar' olarak görür de hiçbir politik taleplerine kulak asmazsan İslamcılar da ağır ağır yol alır" görüşünü dile getirdi. 

Son günlerin tartışma konusu olan 'İsrail ile ticaret' mevzusunda AKP'yi eleştiren Kılıçarslan, "AK Parti'yi destekleyen İslamcılar, hemen hemen 2023 Kasım'ından beri AK Parti’ye ve AK Parti çeperinde iletişim yapması beklenen her yere adeta yalvarıyor. Diyorlar ki 'ne olur şu İsrail ile ticaret iddialarında Türkiye’nin durumu neyse onu bir iletişime çevirin. Bunu bir iletişime çevirmezseniz Hamas’a terörist diyen p..ler Türkiye’yi son derece zor durumda bırakmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklar.'" ifadelerini kullandı.

Gazze’nin Türkiye’deki yerel seçimden de, AK Parti’den de, kendi canlarından da milyon kez önemli olduğunu düşündüklerini söyleyen Kılıçarslan, "Yazısını yazdık, televizyonda yayınını yaptık. "Bu ticaret iddiasını ne olur anlatın" dedik. Tabii ki sallamadılar bizi çünkü biz, "İslamcı mislamcı tipler"dik onlara göre. Kurtulmak istedikleri, durduk yerde arıza çıkaran bir kitleydik" şeklinde sitem etti. 

Erdoğan'ın, yerel seçim sonuçlarının masaya yatırıldığı MYK toplantısında, AKP kadrosuna yönelik, "Gazze bizim hassas meselemiz, devlet olarak bir lira ticaretimiz olmadığı gibi Gazze için şunları şunları yaptık, bunu bile anlatamadınız kamuoyuna" şeklinde eleştiride bulunduğunu yazan Kılıçarslan, "Kimse çıkıp 'efendim, o esnada biz coca colanın boykotla çizilen algısını düzeltmek için yayın yapıyorduk' ya da 'o sırada abisi olduğum şehirlerde benim ajandamın dışına çıkmayacak ve sonunda kaybedecek adaylar belirleme telaşındaydım' demedi tabii" diyerek, parti yönetimine tepki gösterdi. 

31 Mart'ta aralarında Gazze’nin de olduğu pek çok ideolojik sorun yüzünden Yeniden Refah Partisi'nin, AKP seçmeninden 3 milyon oy aldığını kaydeden Kılıçarslan, "Üstelik, 'AK Parti İslamcılardan kurtulmalı' diyen ekibin (çete mi demeliydim?) Kamalist yanlamalarının AK Parti’ye asla fakat asla oy getirmeyeceği de çıktı ortaya" dedi ve "CHP’ye oy veren insan senin Kamalist goygoyuna döner bakar mı yahu? Bu kadar mı kopuksun gerçeklikten?" diye sordu.

Kılıçarslan, yazısını "Şimdi önümüzdeki dönemde AK Parti’deki değişimin yönünü merakla izlemek dışında pek bir şey kalmadı elimizde. Bir süredir Tayyip beyi İslamcılar da dahil olmak üzere enforme eden ekip (çete mi demeliydim?) mi devam edecek yoluna yoksa insan kaynağının yenilendiğini mi göreceğiz?" sözleriyle bitirdi. 

"İsmail Kılıçarslan: AKP Genel Merkezi'nde, partiyi İslamcılardan kurtarmaya çalışan bir 'çete' var" haberi, 09 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 09 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İsmail Kılıçarslan: AKP Genel Merkezi'nde, partiyi İslamcılardan kurtarmaya çalışan bir 'çete' var haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsmail Kılıçarslan: AKP Genel Merkezi'nde, partiyi İslamcılardan kurtarmaya çalışan bir 'çete' var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Yeni Şafak

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 12:01 Ferrari'nin yeni harikası yollarda: F167, atmosferik V12 motoru ile göz kamaştırıyor!
  2. 11:59 Sağlığınız İçin Kakule: Doğanın Mucizevi Armağanı
  3. 11:56 Sultan Sarması: Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Hafif ve Lezzetli Tatlı!
  4. 11:40 İsrail'in Gazze saldırılarında can kaybı 34 bin 535’e yükseldi
  5. 11:31 Fatih Erbakan: Belediye başkanlarımıza AK Parti'ye geçmeleri için baskı yapılıyor
  6. 11:25 Nagehan Alçı: Gerçek bir bahar için kaldırın Taksim yasağını
  7. 11:24 Çiftlik oyunları tutkunları için güzel bir haber: Steam Çiftlik Festivali başladı!
  8. 11:20 Yargıtay'dan ÇHD davasında kısmi bozma ve onama
  9. 11:19 Tekel bayileri, sigara grubunu boykot etti: Açıklama geldi
  10. 11:17 Emeklilere seyyanen zam yolda mı?
  11. 11:10 Uzman isim "48 saat kaldı" diyerek uyarıda ve gram altın için 'fırsat' çağrısında bulundu
  12. 11:10 Altın borcu olanlara sevindirici haber! İslam Memiş, alım zamanını belirleyerek tarih verdi
  13. 11:10 Dolar kuru dalgalanırken düşüş başladı!
  14. 11:08 Acun Ilıcalı, Slovenya'nın köklü kulüplerinden Maribor'u satın almayı planlıyor
  15. 11:04 Dries Mertens için teklif geldi
  16. 11:00 Panathinaikos'un Fatih Terim ile yolları ayrılıyor
  17. 10:55 Çinliler nihayet bunu da gerçekleştirdi! 440 bin TL'ye sıfır lüks otomobil
  18. 10:51 Altın piyasasında güncel durum: Gram altın tahmini ve altın yatırımcılarına yönelik uyarılar
  19. 10:51 Lezita, Anadolu'nun en büyük firmaları listesinde 34. sırada yer alması dolayısıyla ödül aldı
  20. 10:51 Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yükseldi
Politika Haberleri