İsmail Küçükkaya eleştirileri yanıtladı: 'Meselenin sadece seksi taraflarıyla ilgileniyorlar'

İsmail Küçükkaya eleştirileri yanıtladı: 'Meselenin sadece seksi taraflarıyla ilgileniyorlar'

İsmail Küçükkaya eleştirileri yanıtladı: 'Me... Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın ortak canlı yayında moderatörlük yapacağı açıklanan İsmail Küçükkaya, bu görev için kadın bir meslektaşının seçilmemesine dair eleştirilere 'bir kadının ruhunu ve duygusunu bir...

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın ortak canlı yayında moderatörlük yapacağı açıklanan İsmail Küçükkaya, bu görev için kadın bir meslektaşının seçilmemesine dair eleştirilere 'bir kadının ruhunu ve duygusunu bir kadından daha iyi yansıttığını' söyleyerek ederek yanıt verdi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, salı sabah yayınlanan bölümüne katıldığı 'İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat’ programında İmamoğlu ile Yıldırım’ın gerçekleştireceği ortak yayının Türkiye’nin demokratik gelişimi açısından önemli olduğunu belirterek, İstanbul’un iki adayı arasında gerçekleşecek tartışmayı kimin sunacağına dair de ‘ufak’ bir eleştiride bulundu.

"Benden iyi yapacak kadın gazeteciler var ama sadece kadın olduğu için yapsın demek meseleyi anlamamaktır"

Paylan’ın “İki erkek adayla orada siz yayına çıkacaksınız, siz de bir erkek gazetecisiniz. Üç erkek konuşacaksınız. Keşke…” şeklindeki sözlerini ısrarla, “Bir şey söyleyeceğim” diye kesen Küçükkaya ise eleştiri üzerine şu ifadeleri kullandı:

Bu tartışmaya girmezdim ama ben ömrüm boyunca gazete yönettim 5 yıl, Ankara temsilciği yaptım 5 yıl; kadın meselesini 6 yıldır en çok gündeme getiren benim. Fakat şu çok yanlış, sen de aynı hataya düşmüşsün. Benim çok başarılı kadın gazeteci arkadaşlarım var, benden çok daha başarılılar, bu işi benden çok daha iyi yapacaklar, hiçbir kuşkum yok. Fakat, bir ortak yayını ya da herhangi bir görevi sadece kadın olduğu için kadın yapsın demek bu meseleyi anlamamaktır. Yanlış bu.”

"Kadın işçilerin yaşadığı sıkıntıları gündeme getirmeliyiz, meselenin sadece seksi taraflarıyla ilgileniyorlar"

Garo Paylan’ın “Belki iki gazeteci olabilirdi” şeklindeki araya girme çalışmalarını da ekarte eden Küçükkaya, HDP’de eş başkanlık sisteminin uygulandığına dair hatırlatma ve “Bir erkek bir kadın gazeteci moderasyonu birlikte yapabilirdi, ortak görünür olmak da önemlidir” yorumu üzerine de şunları söyledi:

Birçok kadın meslektaşım, şöyle yazmışlar. İsmail de çok iyi sunacaktır ama filanca kadın da olsaydı… Meseleye şöyle bakmamız lazım; yalnızca kadın veya erkek değil. Ben bir şey diyeyim mi, kadın duygusunu ve ruhunu ben herhangi bir kadından daha fazla yansıttığıma inanıyorum. Ama şöyle tartışılmalı: Bu adam ne yapmış, 5 yıl Ankara temsilciliği, 5 yıl genel yayın yönetmenliği yapmışım, 6 yıldır Türkiye’nin en çok izlenen, en çok güvenilen isimlerindenim. Bunlar tartışılmalı. Ama meselemiz şu olmalı; siyasetin yarısını, parlamentonun yarısını kadınlardan oluşturmalıyız ya da kadın işçilerin yaşadığı sıkıntıları gündeme getirmeliyiz. Yoksa meselenin sadece seksi taraflarıyla ilgileniyorlar.

"İsmail Küçükkaya eleştirileri yanıtladı: 'Meselenin sadece seksi taraflarıyla ilgileniyorlar'" haberi, 11 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan İsmail Küçükkaya eleştirileri yanıtladı: 'Meselenin sadece seksi taraflarıyla ilgileniyorlar' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsmail Küçükkaya eleştirileri yanıtladı: 'Meselenin sadece seksi taraflarıyla ilgileniyorlar' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  2. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  3. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  4. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  5. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  6. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  7. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  8. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  9. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  10. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  11. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  12. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  13. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  14. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  15. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  16. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  17. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  18. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  19. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  20. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
Haberleri