İsmail Saymaz: "Bay Kemal Nerede?" Diye Bağırdı, Salondan Atıldı!

İsmail Saymaz:

İsmail Saymaz: "Bay Kemal Nerede?" Diye Bağı... Sinan Ateş cinayeti davası başladı. Davanın ilk duruşması Ankara'da Sincan Cezaevi'nde görülüyor.

Ankara'da katledilen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasının ilk duruşması başladı. İlk duruşma Ankara'da Sincan Cezaevi Kampüsü içerisindeki büyük duruşma salonunda başladı.

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, duruşmaya yüksek güvenlik önlemleriyle geldi. Ayşe Ateş, 6 koruma polisi ve çelik yelekle getirildi.

Duruşma salonundan ilk fotoğraf da geldi. CHP lideri Özgür Özel, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş, duruşmayı yan yana izliyor.

whatsapp-image-2024-07-01-at-09-21-39.jpeg

CİNAYETİN AZMETTİRİCİSİ "BAY KEMAL NEREDE" DİYE BAĞIRDI

Tutuklu sanıkların her biri handarma eşliğinde duruşma salonuna getirildi. Duruşma salonunda gerginlik de yaşandı. Cinayetin azmettiricisi Doğukan Çep, duruşma salonunda yerine oturduktan sonra "Bay Kemal nerede?" diye bağırdı. Çep, siyasilere sataştığı gerekçesiyle duruşma salonundan çıkarıldı.

Çep, bir süre sonra salona geri getirildi.

whatsapp-image-2024-07-01-at-09-25-29.jpeg

Davayı izleyenler arasında pek çok partiden isim bulunuyor. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve genel başkan yardımcısı Hakan Şeref Olgun, milletvekili Selçuk Türkoğlu; Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Gelecek Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve grup başkanvekili İsa Mesih Şahin; Deva Partisi Sözcüsü İdris Şahin ve Mersin milletvekili Mehmet Emin Ekmen; Eski cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, izleyiciler arasında yer alıyor.

MHP'Lİ AVUKATLARIN KATILMA TALEBİ REDDEDİLDİ

MHP'li avukatlar İbrahim Ethem Yiğit ve Çağrı Can Park davaya MHP adına katılma talebinde bulundu. Avukatların katılma talebi savcıların 'MHP suçtan zarar görmedi' reddedildi. MHP'li avukatların izleyici bölümüne geçip davayı izlemesi istenince salondan alkışlar yükseldi.

TETİKÇİ ERAY ÖZYAĞCI VERDİĞİ TÜM İFADELERİ DEĞİŞTİRDİ

İlk olarak tetikçi Eray Özyağcı'nın ifadesi dinlendi. Özyağcı, daha önce emniyet ve savcılıkta verdiği ifadelerin hepsini değiştirdi. Özyağcı, Doğukan Çep ile Sinan Ateş arasında bir davanın çözümüyle ilgili mesele olduğunu, Ateş'in bir dosya için ona söz verdiğini iddia etti. Ateş'in para istediğini ancak sorunu çözmediğini ileri sürdü.

Bunun üzerine Çep'in Ateş'i ayaklarından vurmaya karar verdiğini iddia etti. Özyağcı, bunun üzerine kendisinin de "Ben vuruurum" diyerek bu işi üzerine aldığını savundu. Özyağcı, Sinan Ateş'i ayaklarından vurmak üzere Ankara'ya gittiğini ve Doğukan Çep'in talimatlarına uyarak hareket ettiğini iddia etti. Ateş'i ayaklarından vurduktan sonra kaçtığını ve Sinan Ateş'in yanındaki iki insanın arkasından ateş ettiğini ve kendilerine karşılık verdiklerini söyledi.

eray-ozyagci.jpg

(Eray Özyağcı)

Bu sırada bu iki kişinin "Reisi vurduk" dediklerini ileri sürdü. Özyağcı, Sinan Ateş'i ayaklarından vurduğunu ancak Sinan Ateş'i yanındaki iki arkadaşının vurduğunu ima etti.

Bunun üzerine mahkeme başkanı "Onlar arkandan koşuyorlar nasıl bağırdılar" diye sorunca Özyağcı'nın ifadesi çürümüş oldu. Özyağcı daha sonra Vedat Balkaya'nın kullandığı motorla Gölbaşı'na gittiğini ve burada daha önce İstanbul'da tanıştığını söylediği Mustafa Kemal adlı arkadaşının kullandığı araçla Gölbaşı'na geçtiklerini iddia etti. Burada 4 gün bir villada kaldıktan sonra, arabanın bagajında İzmir'e gittiğini; 1 buçuk ay burada kaldıktan sonra Yunanistan'a gitmek üzere Edirne'ye getirildiğini iddia etti. Daha sonra Yunanistan'a botla geçtiğini ve yakalanıp geri gönderildiğini söyledi.

sinan-ates-cinayeti-ifadeleri-1-dogukan-cep-in-anlatimiyla-tetikcinin-portresi-1118373-5.webp

(Doğukan Çep)

Özyağcı daha önceki hiçbir ifadesinde Mustafa Kemal isimli kişinin varlığından; Gölbaşı'nda 4 gün kaldığını ve İzmir'e götürüldüğü söylememişti.

Bu ifadeyle açıkça kendisini Ankara'dan İstanbul'a götüren Tolgahan Demribaş ve Emre Yüksel'i korudu. Özyağcı gözaltına alındıktan sonra emniyette baskı gördüğünü ve harekete urğadığını kaydeti
1 polisin bu olayın siyasi olduğunu düşündüğünü söylediğini iddia etti. Bu ifadeleriyle Sinan Ateş soruşturmasını MHP'ye yönelik bir operasyonmuş gibi göstererek kendisini kurtarmaya çalıştı. Özyağcı, Doğukan Çep'in ayaklarından vurma talimatını verdiğini kendisinin de bunu gerçekletirdiğini ileri sürdü.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN MESAJ

Davayı duruşma salonundan izleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise bana şu mesajı iletti: "Hiç yalnız bırakmayacağız. Ayşe Hanım adalet tecelli etmiştir diyene kadar yanı başındayız."

dervisoglu.jpg

ESKİ BAŞKANLAR DAVAYA KATILDI

Davada, aralarında İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun aralarında olduğu geçmişte Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış isimlerden Atila Kaya, Suat Başaran, Hakan Ünser ve Alişan Satılmış Sinan Ateş davasında yer aldı.

Yeniden Refah Partisi, AKP ve Demokrat Parti davayı görmedi.

"İsmail Saymaz: "Bay Kemal Nerede?" Diye Bağırdı, Salondan Atıldı!" haberi, 01 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 01 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İsmail Saymaz: "Bay Kemal Nerede?" Diye Bağırdı, Salondan Atıldı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsmail Saymaz: "Bay Kemal Nerede?" Diye Bağırdı, Salondan Atıldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 03 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Halk Tv

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:01 Temmuz’da Bedelli Askerlik Ücretinde Büyük Artış!
  2. 10:54 BM, Yapay Zeka Kapasitesini Artırmak İçin Çin’in Kararını Kabul Etti
  3. 10:51 Max Verstappen: Norris ile Avusturya'daki kazayı daha sonra konuşacağız
  4. 10:47 Banka çalışanı ve nişanlısından 37 milyon liralık vurgun
  5. 10:42 Mehmet Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Dezenflasyon süreci başladı
  6. 10:40 Anız yangınında felaket
  7. 10:40 Biden, Trump’la Tartışmada Zayıf Performansını Jet Lag ve Seyahate Bağladı
  8. 10:34 CHP'de tüzük değişikliği mesaisi: Ön seçim, dönem sınırı, kurultay aralığı
  9. 10:31 Esra Bilgiç'ten Heyecanlandıran Açıklama: Yeni Proje Yolda!
  10. 10:29 TÜİK Verileriyle ÖTV Artışı: Akaryakıta Büyük Zam Geldi
  11. 10:28 Görevi bırakmasının perde arkası: Torpil isteyen milletvekilleriyle arası açıldı
  12. 10:23 Endonezya'da 10 metrelik piton alarmı! İnsanları Yutmaya Başladı!
  13. 10:23 Memur ve Emeklilere Enflasyon Farkı: Zam Oranları Belli Oldu
  14. 10:21 Memur ve emeklinin alacağı zam belli oldu
  15. 10:18 Ferdi Tayfur'a haciz şoku!
  16. 10:10 TÜİK enflasyon verilerini açıkladı
  17. 10:07 Dev teknik adam yenildi! Avusturya teknik direktörü üzgün!
  18. 09:56 45 ilde "Narkoçelik" operasyonu: 320 zehir taciri yakalandı
  19. 09:49 Ümit Özdağ: AK Parti’yi başkanlık rejimi esir almıştır
  20. 09:36 Ali İhsan Varol, yeni yarışmasıyla ekranlara döndü
Gündem Haberleri